Stopień nurkowy: GUE T2+, Cave
Ilość nurkowań rocznie: 365
Stopień instruktorski: emeryt :)
Ubezpieczenie: DAN/PROGLD
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 19-01-2017, 10:17 Boot 2017 - ktoś się wybiera?
Hej.
Od jutra będę na terenie targów Boot w Dusseldorfie.
Jeżeli ktoś będzie w okolicy jak zwykle zapraszam na dobre espresso !
Będę dostępny na stoisku TecLine albo GUE do niedzieli 29.02.
Jeżeli ktoś będzie potrzebował jakieś pomocy na miejscu - piszcie (o ile nic sie nie zmieniło, to na hali targowej słabo działają telefony komórkowe... )
Do zobaczenia!
Wojtek
_________________ Bądź dobrej myśli, bo po co być złej ?
S. Lem
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 19-01-2017, 19:08
no i super:
S. Lem
Wysłany: 22-01-2017, 20:11
Skończył się drugi dzień targów.
Niestety nie miałem jeszcze czasu na dokładniejsze zapoznanie się z ofertą różnych producentów.
Wypatruję jakiś nowości - które tutaj oceniane są przez pryzmat naszego kraju: potrzebujesz nowości - odwiedź stoiska polskich producentów.
To nasze 6 targi a doskonale pamiętam nasz pierwszy rok na Boot
a tu obecne stoisko
Czy można zmodyfikować wetnotes?
Mam nadzieję ze drobne, praktyczne zmiany się Wam spodobają
Miałem dużą przyjemność gościć znajomych z Polski, Rosji, Holandii, Szwajcarii, Czech, Libanu, UK, Tenefyfy oraz Niemiec, a to dopiero 2 dzień targów. We wtorek przyjeżdża ekipa sidemountowców z Francji i Belgii oraz Emilio z Hiszpanii
Zatem ponawiam zaproszenie na dobre espresso i pogadanki o tym i owym - zaglądnijcie do nas jeżeli się wybieracie.
Fanów Facebooka, zapraszam na stronę
TecLine gdzie co chwila pojawiają się nowe zdjęcia.
Do zobaczenia!
S. Lem
Wysłany: 31-01-2017, 10:23
Krzysiek, dziękuję za odwiedziny!
Właśnie wróciłem do domu ustanawiając kolejny rekord 17:23min z Dusseldorfu do Warszawy .
Na gorąco kilka potargowych refleksji, które chętnie rozwinę, jeżeli kogoś zainteresują.
Na targach było bardzo mało Polaków - zaryzykuję, że najmniej na przestrzeni ostatnich 6 lat.
Było za to najwięcej Azjatów - prawdopodobnie związane to jest z dynamicznym rozwojem naszych, krajowych marek na rynku chińskim, koreańskim, malezyjskim i japońskim.
Zastanawiam się nad "targową nowością" i jakoś najbliżej jest mi do polskiego skutera prezentowanego przez Witka Hoffmana. Maszyna (a może Witek ? ) zainteresowała natychmiast pozostałych producentów skuterów. Wywiad Bonexa, tylko utwierdził mnie w przekonaniu, że mamy do czynienia z produktem, który będzie się liczył na rynku podwodnych napędów.
-pędnik z dodatkowym układem kierunkowym obniżającym moment skręcający, a co za tym idzie podnoszącym sprawność maszyny
-silnik wielkości większej filiżanki, przekazujący napęd indukcyjnie na pędnik
-zmienne położenie aku pozwalające na szybkie przetrymowanie skutera + dodatkowy balast trymujący
-asymetryczny akumulator (pozycjonowanie skutera) o pojemności wystarczającej na kilka godzin pływania
-ciekawy system sterowania + możliwość dostosowania softem do warunków kursowych (np. ograniczenie prędkości, sposób ponownego uruchomienia)
-ciężar 16kg...
Oczywiście łatwo mogłem przeoczyć coś ciekawego, bo czasu na zwiedzanie w tym roku miałem wyjątkowo mało. Wiele osób sugerowało, konieczność odwiedzenia firmy sprzedającej swego rodzaju podwodną nawigację.
Po prezentacji systemu, który pomiar prędkości i odległości opiera o moduł zliczający ruchy nogą w jednej technice poruszania zakładającej stałe machanie nogami, doszedłem do wniosku, że całość jest ciekawostką, ale wymaga jeszcze dopracowania.
W ramach zaspokajania własnych potrzeb nurkowych wyposażyłem się w miernik tlenku węgla, co znacząco poprawiło mi samopoczucie .
S. Lem
Stopień nurkowy: tmx, cave, ccr, dpv
Stopień instruktorski: xr, dan
Ubezpieczenie: nfz ;)
Oznaczenie stage: WIECZNY Pomógł: 6 razy Wiek: 41 Dołączył: 09 Mar 2011 Posty: 654 Skąd: Szczecin
Wysłany: 31-01-2017, 13:19
Kamil Szwarc napisał/a:
Mówił, że Santi to Alfa Romeo wśród sucharow.
z ostatniej dyskusji na necie i własnych doświadczeń wychodzi niestety, że może takie określenie przylgnąć do Santi, niestety
Stopień nurkowy: Fundamentals GUE
Ilość nurkowań rocznie: 50
Ubezpieczenie: DAN Sport Silver
Oznaczenie stage: Andy Pomógł: 5 razy Wiek: 44 Dołączył: 27 Lip 2010 Posty: 841 Skąd: Grodzisk Maz.
Wysłany: 31-01-2017, 13:55
Tomasz Wciórka napisał/a:
z ostatniej dyskusji na necie i własnych doświadczeń wychodzi niestety, że może takie określenie przylgnąć do Santi, niestety
nie wydaje mi sie.
każdy tam cos zbroił ale sądzę, że z chwilowym złym PR Santi sobie poradzi robiąc wszystko aby klienci sami przestali o tym mówić poprzez usuwanie wad ze swoich produktów na swój koszt.
czas pokaże
_________________ ..." Więszość jest głupia, im większa większość tym głupsza. "
Oznaczenie stage: WIECZNY Pomógł: 6 razy Wiek: 41 Dołączył: 09 Mar 2011 Posty: 654 Skąd: Szczecin
Wysłany: 31-01-2017, 14:35
Andrzej Piekarski napisał/a:
nie wydaje mi sie.
każdy tam cos zbroił ale sądzę, że z chwilowym złym PR Santi sobie poradzi robiąc wszystko aby klienci sami przestali o tym mówić poprzez usuwanie wad ze swoich produktów na swój koszt.
czas pokaże
na pewno poradzili sobie ze złym zdaniem o czasie serwisu jak i samym serwisie - również moim zdaniem, zresztą wyrażonym oficjalnie na FN
serwis suchych - wymiana, zamków, kryzy, butów tydzień! razem z wysyłkami
reklamacja kabli grzewczych - diler wymienił od ręki, resztę załatwił z santi sam
reklamacja kabla e/o - trochę ponad tydzień - wymiana na nowy, na ten czas pożyczono mi nowy zawór
zmiany w serwisie oceniam więc bardzo pozytywnie
natomiast od suchego oczekiwałbym, aby nie wymagał corocznej wymiany zamka czy podklejania nieszczelności na szwach... nawet jeśli serwis wykonał je w ramach gwarancji czy dbania o dobre imię.
Stopień nurkowy: Fundamentals GUE
Ilość nurkowań rocznie: 50
Ubezpieczenie: DAN Sport Silver
Oznaczenie stage: Andy Pomógł: 5 razy Wiek: 44 Dołączył: 27 Lip 2010 Posty: 841 Skąd: Grodzisk Maz.
Wysłany: 31-01-2017, 15:21
Tomasz Wciórka napisał/a:
omiast od suchego oczekiwałbym, aby nie wymagał corocznej wymiany zamka czy podklejania nieszczelności na szwach... nawet jeśli serwis wykonał je w ramach gwarancji czy dbania o dobre imię.
Tomek oczywiście, że ja tez sobie tego życzę, jednak mało jest ludzi którzy nurkują 365 dni w roku i zima 2 tyg. na przegląd się na bank znajdzie. Jeśli w tym czasie producent uzna, że chce mi tam wymienić na nowe wolne od wad i z nowa gwarancja: zamek, kryzy, buty, zawory czy co tam jeszcze uzna za wadliwe proszę bardzo, chętnie przyjmę taka formę.
co do taśm i podklejeń tu nie chciałbym sie wypowiadać, jednak zakładam, że ten wątek na FB i nurasie, oraz interwencja Kuby sprawi, że Santi na to zwróci uwagę.
tak jak pisałem powyżej sądzę, że dbają o klientów profesjonalnie a błędy zdarzają się największym i najlepszym( Toyota, VW).
tym samym jak co roku wysyłam swój suchar na przegląd
_________________ ..." Więszość jest głupia, im większa większość tym głupsza. "
Wysłany: 31-01-2017, 18:40
nie no, kryzy, buty itd. wymieniam już za swoje aż tak pięknie nie ma, kryza się zużyła po ponad 2 latach a buty zmieniłem na większe.
Chodziło mi o czas w jakim zostało to zrobione - szybko, tak jak powinno być, tak samo z reklamacjami innych części, dlatego zmieniłem zdanie o serwisie na +
Wysłany: 31-01-2017, 21:02
Czyli Alfa to dobre auto ?
S. Lem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum