Stopień nurkowy: tmx, cave, ccr, dpv
Stopień instruktorski: xr, dan
Ubezpieczenie: nfz ;)
Oznaczenie stage: WIECZNY Pomógł: 6 razy Wiek: 41 Dołączył: 09 Mar 2011 Posty: 654 Skąd: Szczecin
Wysłany: 22-05-2019, 13:13
ja usuwam blokadę wiertarką od strony cewnika, blokada przepływu od strony węża zostaje nienaruszona
umożliwia to swobodne oddawanie moczu po wyjściu ze skafandra między nurkami, kiedy nie jesteś wpięty w złączkę
Stopień nurkowy: IANTD AdvNx, GUE Fun
Ilość nurkowań rocznie: 50
Ubezpieczenie: DAN Sport Silver
Oznaczenie stage: PIOM
Wysłany: 23-05-2019, 07:26
martin napisał/a:
Ja zamawialem Coldera (CPC).
Martin, a który dokładnie model zamawiałeś - ja mam jedną zakupiona w Santi i to też jest CPC, ale niestety nie ma na niej żadnego oznaczenia modelu - a wybór na stronie producenta przyprawił mnie o ból głowy
Stopień nurkowy: tmx, cave, ccr, dpv
Stopień instruktorski: xr, dan
Ubezpieczenie: nfz ;)
Oznaczenie stage: WIECZNY Pomógł: 6 razy Wiek: 41 Dołączył: 09 Mar 2011 Posty: 654 Skąd: Szczecin
Wysłany: 23-05-2019, 08:42
martin napisał/a:
Tomasz Wciórka napisał/a:
ja usuwam blokadę wiertarką od strony cewnika
Kupujesz zle zlaczki - sa tez dostepne bez blokady przeplywu.
tak wiem
przy czym te zwykłe paliwowe są dostępne wszędzie do ręki od 1 sztuki, często w sklepie z częściami motocyklowymi obok domu. Przewiercenie to minuta roboty więc zaangażowanie w zamawianie większej ilości sztuk lub wysyłki zagraniczne nie jest warte zachodu. Tym bardziej, że raczej nie gubię końcówek.
Wysłany: 27-05-2019, 08:27
Hej!
Dostałem ofertę na szybkozłączki do p-valve.
Ceny następujące:
Złączka bez zaworu od strony cewnika (ZC): ok 7,80zł - w chwili obecnej dostępne 4 szt, po wyczerpaniu tych 4 st. minimalna ilość zamówienia to 25szt.
Złączka z zaworem od strony węża(ZW): ok. 51,20zł - w chwili obecnej brak na magazynie - minimum do zamówienia to 25szt.
Czas oczekiwania na złączki to 3-4 tyg. Koszt dostawy zgodny z kosztem DHL na terenie Polski
Złączki następujące:
- od strony cewnika: PLC22006
- od strony węża: PLCD17005
Ja jestem chętny na 2 szt ZC i 1szt. ZW
Jeśli uzbieramy odpowiednią ilość mogę zamówić.
Do kosztów samych złączek trzeba będzie doliczyć koszt DHL i koszt wysyłki do poszczególnych osób.
Wysłany: 27-05-2019, 09:58
martin napisał/a:
Sprawdz jeszcze ostatni numer produktu - to jest srednica zlaczy. Ja zamawialem w obu wypadkach "6".
Martin, mierzyłem średnicę tego co dostałem z Santi - wąż od p-valve Halcyon ma średnicę wewnętrzną mniejszą niż średnica wewnętrzna cewnika. Oryginalna szybko-złączka z Santi ma własnie średnicę króćca od strony węża mniejszą niż od strony cewnika. Z pomiarów wynikało mi że będzie to właśnie 5/16" (czyli ok. 7,9mm). Wąż halcyona (neoprenowy) ma średnice wewnętrzną coś pomiędzy 5 a 6mm - więc ta złączka wchodzi dość mocno na wcisk w niego. Zastosowanie PLCD17006 z końcóką 3/8" to już średnica ponad 9,5mm więc miałem obawy co do rozciągliwości tego węża.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum