1. Suchy skafander: zasady doboru, budowa i jak to wszystko działa - prowadzenie Wojtek Filip.
2. Systemy ocieplające - dobór, właściwości, sztuczki... - prowadzenie Wojtek Filip
3. Komunikacja światłem - podstawy bezpiecznego nurkowania dla każdego - prowadzenie Wojtek Filip
4. Firma Sea Monster - latarki HID - prowadzenie Paweł Jarmołowicz
5. Firma Gral Marine - Latarki HID, LED, podwodne systemy oświetleniowe - prowadzenie Bartek Grynda
6. Nurkowania w jaskiniach Florydy - doświadczenia, wrażenia, czyli jak to zorganizować - prowadzenie Tomek Stachura
7. Podstawy dopasowania sprzętu, wyważenie, trym i balans - prowadzenie Wojtek Filip
...a do tego wszystkiego oczywiście nury przez 2 dni Smile - czyli wszystko o czym była wcześniej mowa (no... może z wyjątkiem jaskiń na FL Cool ) każdy sam może wypróbować.
Wszelkie detale proszę ustalać z Organizatorem testów - Borosail
Stopień nurkowy: Adv EAN
Wiek: 44 Dołączył: 19 Mar 2007 Posty: 114 Skąd: Sochaczew
Wysłany: 27-05-2008, 10:00
Pewno Białe będzie najodpowiedniejsze, najbliżej warszawy i łodzi, z infrastrukturą, z bazą noclegową w okolicznych gospodarstwach. Jakoś w zeszłym roku ktoś nad białym w bazie CS organizował też jakieś testy skafandrów i skuterów silent.
Stopień nurkowy: ARTmx
Ilość nurkowań rocznie: 40
Ubezpieczenie: DAN Pomógł: 28 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Mar 2008 Posty: 2766 Skąd: w-wa
Wysłany: 27-05-2008, 20:23
Termin i lokalizacja mi odpowiada więc chętnie otworze listę zgłaszających się uczestników spotkania
Plotek+1 dwoje
Atrakcje zapewne będą przednie jednak dla mnie główną będzie możliwość przetestowania produktów Santi.
Oczywiście miłe towarzystwo, ciekawe nurki i opowieści przy ognisku również stanowią pewną zachętę do wzięcia udziału w spotkaniu
_________________ Pozdrav
"And remember; any diver can abort any dive at any time for any reason."
Moja strona www.podlustremwody.pl
Stopień nurkowy: Adv EAN
Wiek: 44 Dołączył: 19 Mar 2007 Posty: 114 Skąd: Sochaczew
Wysłany: 27-05-2008, 20:31
Ja również będę o ile nie przesunie mi się na ten weekend kurs, który i tak w sumie można zdrobić nad białym, wszystko zależy od instruktora i współkursantów
Stopień nurkowy: IANTD Trimix
Stopień instruktorski: IANTD Normoxic Tmx
Ubezpieczenie: DAN Pomógł: 2 razy Wiek: 47 Dołączył: 11 Sie 2006 Posty: 492 Skąd: Warszawa
Wysłany: 28-05-2008, 23:28
ja także.
_________________ Someday we are all gonna di(v)e..
Stopień nurkowy: GUE T2+, Cave
Ilość nurkowań rocznie: 365
Stopień instruktorski: emeryt :)
Ubezpieczenie: DAN/PROGLD
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 29-05-2008, 10:04
Jeżeli nie będzie siedział w jakieś zalanej wodą dziurze, to na testy w tej części Polski wpadnie z prelekcją na temat nurkowania jaskiniowego na FL Robert Klein .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum