Stopień nurkowy: GUE T2+, Cave
Ilość nurkowań rocznie: 365
Stopień instruktorski: emeryt :)
Ubezpieczenie: DAN/PROGLD
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 12-08-2008, 16:08 SANTI, Agir, Salvo - trzy w jednym
Hej
Poniżej treść listu od Tomka Stachury - właściciela SANTI:
Cytat:
Witam wszystkich
Milo mi poinformowac wszystkich ,ze wraz z Firma Salvo oraz Agir postanowilismy powolac do zycia grupe SASdiving
Grupa ta, zajmowala się będzie wspolna promocja produktow firm SANTI, AGIR oraz SALVO na rynkach Europejskich
Wobec tego z dniem 01 wrzesnia 2008 jako firma Santi zyskujemy status przedstawiciela firm Salvo oraz Agir na rynku Polska, Niemcy , Benelux oraz Austria
W ciagu nastepnych dni przeslemy do wszystkich naszych dilerow cennik wyrobow SASdiving , oraz pare szczgolow nt udogodnien we wspolpracy
Z dniem 01 wrzesienia likwidujemy nasz sklep internetowy i jednoczesnie konczymy sprzedaz detaliczna naszych wyrobow
Od tego dnia produkty Santi oraz calej grupy SASdiving będą dostepne tylko po przez naszych dilerow
Stopień nurkowy: GUE T2+, Cave
Ilość nurkowań rocznie: 365
Stopień instruktorski: emeryt :)
Ubezpieczenie: DAN/PROGLD
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 13-08-2008, 10:30
O podwyżce w SANTI mówiło się już dosyć długo - to czy tak będzie, zależeć będzie pewnie od dealerów (skoro to oni mają być końcowym, a zarazem jedynym kontaktem na linii producent-klient).
Z tego co mi wiadomo nastąpi rozbicie cen na poszczególne usługi (skafander z rozmiarówki klasycznej, szyty na miarę, przyszycie kaczuszki itp).
Osobiście interesuje mnie inna sprawa: w Polsce powstaje serwis Salvo mający obsługiwać docelowo całą Europę - zastanawiam się czy uda się utrzymać jego znaną z US. jakość...?
Stopień nurkowy: jest
Oznaczenie stage: sebek Pomógł: 3 razy Dołączył: 19 Lip 2007 Posty: 46 Skąd: Polska
Wysłany: 13-08-2008, 13:00
...no cóż, dla mnie jedną z zalet Santi była właśnie możliwość osobistego, bezpośredniego kontaktu. Rozmuniem rozwój i ukierunkowanie na potrzeby innych rynków ale trochę szkoda.
Sebastian
Stopień nurkowy: Full Cave
Ubezpieczenie: DAN
Oznaczenie stage: AK Pomógł: 4 razy Wiek: 57 Dołączył: 17 Wrz 2007 Posty: 429 Skąd: Ottawa Ontario
Wysłany: 13-08-2008, 14:05
WolfEeel napisał/a:
zreszta widac to po cenach u dystrybutora na Ameryke Polnocna www.santiusa.com
Zastanawialem sie jakies rok temu czy niekupic Santi niebylo zadnego dilera w Kanadzie wiec wybralem Bare Trilam HD Tech Dry owiele tanszy u nas z porownaniem z Santi US a na przymiarke i poprawki do Polski troche daleko (z kieszeniami i szelkami zmiescilem sie w $ 1500 po podatku)
Ciekawe ile ich sprzedali w US bo ceny troche wysokie jak na malo znana tutaj firme na tym kontynencie.
Zastanawialem sie jakies rok temu czy niekupic Santi niebylo zadnego dilera w Kanadzie wiec wybralem Bare Trilam HD Tech Dry owiele tanszy u nas z porownaniem z Santi US a na przymiarke i poprawki do Polski troche daleko Smile (z kieszeniami i szelkami zmiescilem sie w $ 1500 po podatku)
Ciekawe ile ich sprzedali w US bo ceny troche wysokie jak na malo znana tutaj firme na tym kontynencie.
Z Santi zamawialem ocieplacz w zeszlym roku, ale.....
Wtedy jeszcze kontaktowalem sie bezposrednio z firma, glownym atutem SANTI bylo to ze ocieplaczy byl szyty na miare za rozszdna cene. Jezeli mial bym placic w tej chwili cene jaka wola sobie SantiUSA, to wybral bym DUI, DC albo cos innego.
O cenie skafandrow lepiej nie wspominac. Za podobna kase kupisz DUI
O cenie skafandrow lepiej nie wspominac. Za podobna kase kupisz DUI
ale Santi jest suchy, a DUI - Dry Until Immersion...
bardzo kocham mojego Duia, ale sucho to w nim się zrobiło od czasu, kiedy wysłałam go do przeserwisowania do Santi (serwis Duia jakoś sobie z przeciekaniem nie poradził)
bardzo kocham mojego Duia, ale sucho to w nim się zrobiło od czasu, kiedy wysłałam go do przeserwisowania do Santi (serwis Duia jakoś sobie z przeciekaniem nie poradził)
pozdrawiam,
kapusta
?? Widzac mialas pecha. Moj jest suchy i zaden z moich zanjomych nurkujacy w DUI nie ma tez problemow. Za tio o cieknacych wyrobach firmy SANTi bylo dos juz sporo napisane na FN, ale moze sie cos zmenilo na leprze.
?? Widzac mialas pecha. Moj jest suchy i zaden z moich zanjomych nurkujacy w DUI nie ma tez problemow. Za tio o cieknacych wyrobach firmy SANTi bylo dos juz sporo napisane na FN, ale moze sie cos zmenilo na leprze.
ja muszę pochwalić firmę santi, od miesiąca jestem posiadaczem espace oraz ocieplacza i muszę przyznać, że wszystko jest super.nic nie cieknie, żadnych zabaw typu garnek czy butelka (manszety idealnie leżą), kaptur bomba. zamówienie zrealizowane przed czasem.
pozdr
Artur
pozdrawiam,
kapusta
no popatrz, to mamy zupełnie inne doświadczenia - ja nie znam nikogo, komu Dui by nie ciekł (choć oczywiście nie twierdzą, że znam wszystkich użytkowników Duia), a nasi florydzcy znajomi przerzucili się z Dui na Santi z dużą ulgą; Duie musieli wymieniać po dwa razy rocznie, bo niefajnie nurkuje się w sicie
Każdy ma własne doświadczenia. SANTI nie jest doskonałe. Zaliczało i nadal zalicza "wpadki".
Mniejsze lub większe jak każda firma.
Każdy z nas indywidualnie podejmuje decyzje o wyborze danego SS- zwłaszcza jak producentem jest dobry znajomy...
Stopień nurkowy: GUE PSAI TMX Cave
Ilość nurkowań rocznie: 100
Ubezpieczenie: DAN Pomógł: 11 razy Wiek: 53 Dołączył: 25 Wrz 2007 Posty: 2601 Skąd: Śląsk
Wysłany: 17-08-2008, 18:30
kapusta napisał/a:
no popatrz, to mamy zupełnie inne doświadczenia - ja nie znam nikogo, komu Dui by nie ciekł (choć oczywiście nie twierdzą, że znam wszystkich użytkowników Duia),
dokładnie policzyłem i znam 7 osób które mają DUI pewnie to mniej niż Ty znasz Ale nikomu z nich nic nie cieknie żeby nie było że wszystkie te skafanderki są nówkami czy cóś to akurat dziś poszwendaliśmy się z kolegą po zalanej (ciasnej) kopalni na DŚ jego suchaczyk ma coś z 10 lat i nic.. czary jakieś ?
ps. w sumie to ja pechowiec jestem i moja opinia jest niemiarodajna bo mi automaty nie zmarazaja kolowrotki rąk mi nie wciągają i suchacze nigdy mi nie ciekną ani te z Bare ani Eques a nawet nie znam osobiscie nikogo komu przeciekalby Santi. A nawet worek H nie chcial mi sie zmechacic
_________________ Instruktor NAUI # 49419 http://www.naui.org
"God is at the bottom of the sea and I dive to find him" Enzo Maiorca
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum