Stopień nurkowy: GUE PSAI TMX Cave
Ilość nurkowań rocznie: 100
Ubezpieczenie: DAN Pomógł: 11 razy Wiek: 53 Dołączył: 25 Wrz 2007 Posty: 2601 Skąd: Śląsk
Wysłany: 06-05-2013, 14:52
Wg mnie w sądzie będzie się tłumaczył że wziął swój towar za który zapłacił ale sprzedawca był tak nieuprzejmy że mu nie podał towaru i kazał sobie samemu wziąć.
_________________ Instruktor NAUI # 49419 http://www.naui.org
"God is at the bottom of the sea and I dive to find him" Enzo Maiorca
Stopień nurkowy: tmx
Ubezpieczenie: dan Pomógł: 10 razy Dołączył: 13 Sie 2012 Posty: 399 Skąd: Stolyca
Wysłany: 07-05-2013, 11:53
Adam wiem że po tym jak napisałem że uważam iż nurkowanie na 70 metrów na powietrzu to nie najlepszy pomysł stałem się twoim największym wrogiem - ale wyluzuj chłopie bo troszkę przesadzasz.
_________________ DiveProject-nurkujemy nawet w wodzie
Ubezpieczenie: DAN Pomógł: 11 razy Wiek: 53 Dołączył: 25 Wrz 2007 Posty: 2601 Skąd: Śląsk
Wysłany: 07-05-2013, 12:03
Paweł Seweryniuk napisał/a:
Adam wiem że po tym jak napisałem że uważam iż nurkowanie na 70 metrów na powietrzu to nie najlepszy pomysł stałem się twoim największym wrogiem - ale wyluzuj chłopie bo troszkę przesadzasz.
Paweł co Ty w ogóle gadasz? Dałem przykład jak będzie się tłumaczył złodziej w sądzie ze wsparciem nawet miernego adwokata. Serdecznie Ci życzę aby udało Ci się złapać tego opryszka.
Ja nie twierdzę że tak było jak napisałem wyżej, napisałem to w formie ewentualnych tłumaczeń złodzieja.
Moim osobistym zdaniem na podstawiei doświadczeń zawodowych- Jest jeden skuteczny sposób ochrony własnego mienia- ZAPOBIEGANIE
Etap policyjno sądowy to najczęściej tylko kolejne koszty i strata czasu a efekt końcowy jest przeważnie frustrujący. Szczerze mówiąc mnie najczęściej bardziej dołował wynik końcowy niż samo przestępstwo.
Nie chcę dokonywać wartościowania ale ja piszę o tematach między wartością samochodu ok 100 000 zł a defraudacją 300 000 zł nie roztrząsam wielu zdarzeń pomniejszych 1000 - 20 000 zł te z definicji kończą się niczym...
ps. nie wiem o jakim nurkowaniu na 70 m piszesz. Jeżeli Ci chodzi o FN to faktycznie pojawiły się jakieś dziwne posty ale ja to po prostu olałem. Znam realia internetowe i wiem czego się mogę spodziewać po postach które napisane są z tezą .
Inna sprawa że z treści takich zaczepnych postów wynika że autor albo nie czytał albo nie zna j. angielskiego albo czytał i zrozumiał tylko świadomie manipuluje. Mnie to już po prostu nie rusza. Tym bardziej że są autorzy których nie czytam z definicji i zawsze.
Wysłany: 07-05-2013, 12:13
The_PiotREX napisał/a:
Spokojnie Paweł, myślę że Adam prezentuje nam jakiej argumentacji moglibyśmy się po złodzieju spodziewać - to nie jest atak personalny na Ciebie.
Dokładnie
Natomiast nomen omen trochę sprawdziło się przysłowie " Na złodzieju czapka gore" Z postu Pawła wynika że coś tam napisał do mnie co miałoby mnie zaboleć i uznał że się odgryzam
Co jest całkowicie nieprawdziwe.
Wysłany: 07-05-2013, 12:22
Historia prawdziwa: Pracownik systematycznie okradał firmę, po kilka tysięcy co parę dni. Fałszowała raporty kasowe. Któregoś dnia wyszła afera brakowało 290 000 zł
W sądzie pracownica przyznała że być może jakichś pieniędzy brakuje ale ona tego nie wie bo się nie zna na tej robocie. Skarżyła się że pracodawca nie zapewnił jej specjalistycznego szkolenia na stanowisku które objęła. Miała pretensje że ona jest tak niedoszkolona że nawet nie była w stanie ocenić że się nie zna na tym co robi.
Efekt był taki że pracownica otrzymała odszkodowanie za stres kilkuletniej pracy w niekomfortowych dla niej warunkach pracując na stanowisku przekraczającym jej kompetencje. Sąd nakazał dodatkowo zmienić świadectwo pracy i wypłacić odszkodowanie w postaci 3 miesięcznej odprawy.
Historia prawdziwa: Pracownik systematycznie okradał firmę, po kilka tysięcy co parę dni. Fałszowała raporty kasowe. Któregoś dnia wyszła afera brakowało 290 000 zł
W sądzie pracownica przyznała że być może jakichś pieniędzy brakuje ale ona tego nie wie bo się nie zna na tej robocie. Skarżyła się że pracodawca nie zapewnił jej specjalistycznego szkolenia na stanowisku które objęła. Miała pretensje że ona jest tak niedoszkolona że nawet nie była w stanie ocenić że się nie zna na tym co robi.
Efekt był taki że pracownica otrzymała odszkodowanie za stres kilkuletniej pracy w niekomfortowych dla niej warunkach pracując na stanowisku przekraczającym jej kompetencje. Sąd nakazał dodatkowo zmienić świadectwo pracy i wypłacić odszkodowanie w postaci 3 miesięcznej odprawy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum