Stopień nurkowy: leń Pomógł: 1 raz Wiek: 45 Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 156 Skąd: Łódź
Wysłany: 22-08-2007, 08:43
HMMM
dołoże jeszcze coś do tematu:
na onecie pojawił się link "Naucz się nurkować"
możemy usłyszeć jak spokojny kobiecy głos mówi o wielu koniecznych ćwiczeniach do wykonania przed wejściem do wody, że po pierwszym wejściu do wody przed nurkowaniem ale za to już po zajęciach basenowych kursanci musza się oswoić z maską tlenową
można także zobaczyć jak w czasie breefingu instruktorzy pokazują jak postępować w przypadku braku gazu (bo nie napiszę że tlenu)
i inne kwiatki
Stopień nurkowy: drugi
Wysłany: 22-08-2007, 18:45
Dziwne jest to co piszecie. Pracujecie od wielu lat w Egipcie, to co pokazujecie i z czego sie wysmiewacie nie jest czyms nowym, tak tam jest od wielu lat. Pewnie przez lata sami zarabialiscie w ten sam lub podobny sposob. Teraz nagle przejrzeliscie na oczy?
Bylem kilkanascie razy w Egipcie, kilka razy w Hurghadzie i mam sporo zdjec tego typu. Mam tez zdjecia roznych guru plywajacych konikiem, kleczacych na dnie itp. ale nie uwazam zeby to byl powod do ich publikacji i nabijania sie. Ale ja nie zarabiam na nurkowaniu w Egipcie i nie musze walczyc z innymi.
ale nie uwazam zeby to byl powod do ich publikacji i nabijania sie
ja sie nie nabijam.... nie ma z czego. ten facet zabral mnie na intro 7 lat temu na 28 metrow na Ińsku bo stwierdzil po 5 minutach ze swietnie sobie radze na 7 metrach i warto mnie zabrac glebiej. jestem mu "wdzieczny" bo dzieki niemu zainteresowalem sie nurkowaniem a ze przezylem intro to jest inna sprawa.
Dziwne jest to co piszecie. Pracujecie od wielu lat w Egipcie, to co pokazujecie i z czego sie wysmiewacie nie jest czyms nowym, tak tam jest od wielu lat. Pewnie przez lata sami zarabialiscie w ten sam lub podobny sposob. Teraz nagle przejrzeliscie na oczy?
Witaj Nurku,
Wydaje mi się, że opisałam moje zdanie w poście wyżej. Pracuje w Hurghadzie kilka lat, zrobiłam wiele programów Discover Scuba Diving (DSD), a to, że istnieje coś określane jako "intro" zawsze budziło moje wątpliwości - teraz (po tylu latach) po prostu miarka sie przebrała, to co oglądam przerasta już najśmielsze oczekiwania, więc zaświerzbiła mnie ręka na spuście aparatu i powstało zdjęcie, którego celem było zawołanie: "Tego nie powinno robić sie w ten sposób!". Po prostu nie popieram takiego sposobu na pokazywanie tego, czym jest nurkowanie - to na prawdę można zrobić inaczej.
Pracujecie od wielu lat w Egipcie, to co pokazujecie i z czego sie wysmiewacie nie jest czyms nowym, tak tam jest od wielu lat. Pewnie przez lata sami zarabialiscie w ten sam lub podobny sposob. Teraz nagle przejrzeliscie na oczy?
czy skoro jest to nagminne oznacza tez ze jest normalne?
Cytat:
Ale ja nie zarabiam na nurkowaniu w Egipcie i nie musze walczyc z innymi
nie przedstawiamy na zdjeciach naszego sposobu prowadzenia programow DSD dla kontrastu, na zdjeciach nie mozna rozpoznac kto jest kim - to dopiero uznalbym za reklame...
czy mamy udawac, ze nic z tych rzeczy nie istnieje i pomijac sprawe wstydliwym milczeniem?
kiedy przechodzisz obok zebraka na ulicy czy dwoch typow obijajacych kogos w zaulku tez odwracasz wzrok i zmieniasz strone?
zal ludzi, ktorzy ufajac w cudza wiedze i umiejetnosci, a nie majac rozeznania w procedurach godza sie na takie "cos" na samych sobie ... i jeszcze za to placa
nie uwazam zeby to byl powod do ich publikacji i nabijania sie
A ja uważam, że powód jest i smiech jest najłagodniejszą formą wytykania cwaniactwa, nieudacznictwa i wykorzystywania czyjejś niewiedzy, naiwności, które to cechy kiełkują bujnie gdy nie pokazywane palcami. Ponieważ, sam zaliczyłem się do niewiedzących i naiwnych, a skończyło się urazem ucha, czuję się uprawniony do daleko dalej idącej krytyki niż jeno zdrowy żart.
I jeszcze drogi nurku, tak od serca, memento: "powaga zabija powoli..." Czuwaj
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum