Forum Dive Trek Group

Zastanów się zanim coś napiszesz - ktoś może to przeczytać...

"  Strona główna "  FAQ "  Szukaj "  Użytkownicy "  Grupy "  Statystyki "  Rejestracja "  Zaloguj "  Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2
"Konkursy" i manipulowanie wynikami.
Autor Wiadomość
waterman Płeć:Mężczyzna
D-Diver

Stopień nurkowy: D-Diver
Ilość nurkowań rocznie: 120
Oznaczenie stage: Teoś
PostWysłany: 11-02-2014, 11:29    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wojtek Filip napisał/a:
Swoją drogą ciekaw jestem ile głosów w takich "konkursach" pochodzi od realnych użytkowników sprzętu, którzy głosują bo sprzęt im się podoba albo nie podoba?

Bardzo mało Wojtku tam gdzie w grę wchodzi kasa i miejsce na rynku nie ma sentymantów. Ale jest tak niestety na calym swiecie.

Wojtek Filip napisał/a:
Jak w takim razie zorganizować/przeprowadzić konkurs wśród użytkowników

jest to baaardzo trudne, jesli ma byc on anonimowy. ale kryteria mozna jakos ustawic np wiek, ilosc postow na forum, nr IP i td

Numer Gadu-Gadu
108139

Tomek Płociński Płeć:Mężczyzna
kiedyś Plotek :)

Stopień nurkowy: ARTmx
Ilość nurkowań rocznie: 40
Ubezpieczenie: DAN
PostWysłany: 11-02-2014, 11:32    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wojtek Filip napisał/a:
Ok.
Jak w takim razie zorganizować/przeprowadzić konkurs wśród użytkowników sprzętu tak, aby czuli się "bezpiecznie" glosując zgodnie z własnym zdaniem?

Czy taki konkurs ma w ogóle rację bytu, czy może lepiej pozostać przy tym co dla nas przyjemne i głosować jak do tej pory, ciesząc się, że mój sprzęt jest najlepszy, bo przecież wygrał...

W takich konkursach zazwyczaj głosuję na to co mam, bo jest to jedyne rozwiązanie jakie znam. Mało kto ma szansę przetestować wszystkie AO, suchary, komputery itd. Przeciętny nurek dokonuje wyboru z 2-3 opcji. Nawet jeśli jest jakieś lepsze, to przecież nie zaprzeczę samemu sobie, że wybrałem coś gorszego Razz

Gdyby konkurs się nazywał: wybór najpopularniejszego ...... to wtedy jest ok. Konkurs pt. najlepszy ..... roku, robiony w oparciu o głosowanie jest bez sensu.

Jedyne "konkursy" w jakie wierzę, to te robione przez ekspertów, którzy mieli szansę przetestowania danego sprzętu. Dostali do testów, znają się na rzeczy, mają opracowany system oceny. Jednak nawet takie "konkursy" rzadko kończą się wyborem jednego. Zazwyczaj jest to zestawienie, porównanie najlepszych i najgorszych cech.

Jako potencjalny nabywca jakiegoś sprzętu czytam dedykowane do tego fora i starając się odsiać szum informacyjny, wybrać to co MI podpasuje. MÓJ wybór nie musi być zgodny z większością nabywców. Pytam kolegów do których mam zaufanie, że nie wciskają mi tego co sami chcieli by sprzedać. Dlatego nie interesują mnie wyniki konkursów.

Gdyby najlepsze = najpopularniejsze to najlepszą muzyką w pl byłoby discopolo Razz Razz Smile Smile Smile

"And remember; any diver can abort any dive at any time for any reason."
Moja strona www.podlustremwody.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Strona 2 z 2 Idź do strony Poprzedni  1, 2
Odpowiedz do tematu