Forum Dive Trek Group

Zastanów się zanim coś napiszesz - ktoś może to przeczytać...

"  Strona główna "  FAQ "  Szukaj "  Użytkownicy "  Grupy "  Statystyki "  Rejestracja "  Zaloguj "  Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
oszustwo?
Autor Wiadomość
Sławek Hałka Płeć:Mężczyzna
Osioł

Stopień nurkowy: P4 full TMX
Ilość nurkowań rocznie: 90
PostWysłany: 15-08-2014, 22:57    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Napisałem "jeżeli". Nie mam pewności, bo osobiście nie sprawdzałem. Ale i Shell nie napisał, że to sprawdził. Więc pewnie nie sprawdził.

shell napisał/a:
Dziękuje za informacje, Bare nie produkuje manszet nadgarstkowych ani kryz lateksowych, produkują kryzy neoprenowe.
Dokładnie tak jak Pan pisze nie sprzedajemy produktów do serwisu skafandrów a takie informacje w sklepach są kłamstwem i ewidentnym wprowadzaniem klientów w błąd.

Przeczytaj uważnie odpowiedź Bare. W pierwszym zdaniu Bare odpisało, że nie produkuje lateksowych manszet nadgarstkowych. I to prawda, bo ich nie produkuje.
Drugie zdanie jest już bardziej mętne. Bare odpisuje, że nie sprzedaje produktów do serwisu skafandrów. Nie pisze jednak, jakich produktów. Jeżeli Bare ma na myśli manszety lateksowe, to nie odpisało Shellowi prawdy. Bowiem ja swoje manszety lateksowe marki Seamtite kupowałem właśnie bezpośrednio w Bare.
Generalnie uważam, że Bare coś tam Shellowi grzecznie odpowiedziało. Żeby opędzić się od zbyt dociekliwego gościa. Wink

Jarek, nie daj się wciągać w to bicie piany. A jak już koniecznie chcesz, to wyjaśnij sprawę do końca i sprawdź, jakie dokładnie manszety sprzedaje Divezone. Wtedy ewentualnie wrócimy do realnych oskarżeń o oszustwo, skierowanych w stronę Divezone.

"Zwieść cię może ciągnący ulicami tłum..." - Michał Zabłocki
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Jarek Andrzejewski Płeć:Mężczyzna
Jarek Andrzejewski

Stopień nurkowy: AdvEAN
Ilość nurkowań rocznie: 41
Oznaczenie stage: PTJA
PostWysłany: 15-08-2014, 23:52    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Sławek Hałka napisał/a:
/.../wyjaśnij sprawę/.../

właśnie dlatego się upewniam, że wiesz na pewno.

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

shell Płeć:Mężczyzna

Stopień nurkowy: DM
Ilość nurkowań rocznie: 500
PostWysłany: 16-08-2014, 01:48    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Sławek Hałka napisał/a:
Jarek, nie daj się wciągać w to bicie piany. A jak już koniecznie chcesz, to wyjaśnij sprawę do końca i sprawdź, jakie dokładnie manszety sprzedaje Divezone

Sławku, to Ty teraz bijesz pianę i całkiem nie potrzebnie. Zakończyłem temat faktami i prosiłem o zamknięcie tematu, ale jeżeli jeszcze tak usilnie bijesz tą pianę to odpowiem Ci na kilka spędzających Ci sen z powiek pytań.

Sławek Hałka napisał/a:
Napisałem "jeżeli". Nie mam pewności, bo osobiście nie sprawdzałem. Ale i Shell nie napisał, że to sprawdził. Więc pewnie nie sprawdził.

Nie sprawdziłem tego osobiście ponieważ nie bardzo mnie to interesowało jakiej firmy są manszety sprzedawane przez sklep DIVEZONE wiem, że nie są to ani Bare ani Santi. FAKT! Ktoś uprzejmy napisał mi, że są to uszczelki firmy Seamtite i żeby one były ze szczerego złota, jedne na całe życie i w ogóle naj naj naj... to jakby na to nie patrzeć nie są to uszczelki których producentem jest Bare, Santi... jak to opisuje DIVEZONE. FAKT!!

Sławek Hałka napisał/a:
A jak już koniecznie chcesz, to wyjaśnij sprawę do końca i sprawdź, jakie dokładnie manszety sprzedaje Divezone.

DIVEZONE sprzedaje manszety firmy Seamtite nie Bare, nie Santi. FAKT!!!

Sławek Hałka napisał/a:
Wtedy ewentualnie wrócimy do realnych oskarżeń o oszustwo, skierowanych w stronę Divezone.

Sławku, wytłumacz mi, co to jest wg Ciebie jeżeli nie świadome wprowadzanie w błąd kupującego, czytaj oszustwo, jeżeli rozmawiasz ze sprzedawcą...
K-klient S-sprzedawca
K czy producentem tych uszczelek jest rzeczywiście Santi?
S tak są to uszczelki firmy Santi
po jakimś czasie...
K chciałbym Was poinformować, że to nie są uszczelki firmy Santi i wcześniejsza Wasza informacja mogła wynikać z Waszej niewiedzy.
S ależ my doskonale wiemy, że producentem nie jest Santi
K to kto jest producentem?
S nie wiem
K proszę sprawdzić na opakowaniu
S nie posiadamy opakowania
K proszę sprawdzić na produkcie
S rzeczywiście, producentem jest firma Seamtite
K to dlaczego sprzedajecie je jako Santi
S bo kupujemy je od Santi
K czy producentem nazywacie każdego od kogo kupujecie towar? na to pytanie już chyba nie padła odpowiedź.
na koniec rozmowy klient poprosił o poprawienie błędu na stronie i podziękował za rozmowę...
Błąd na stronie do tej pory nie został naprawiony, co świadczy o tym jak jest traktowany klient.

zaznaczam, że nie jest to stenogram rozmowy, ale postarałem się ją opisać jak najdokładniej nie manipulując słowami, Jeżeli bardzo tego będziesz Sławku chciał poproszę tą osobę o przesłanie mi PrtSc i prześlę Ci na priva a także każdej osobie która ma jakiekolwiek wątpliwości.
Sławku co to jest wg Ciebie? tylko odpowiedz jak "chłop z jajami" żeby to nie było jak Frytka u Cejrowskiego. Jak Pani nazwie kobietę która za pieniądze sprzedaje się w porcie cztery razy dziennie za każdym razem innemu marynarzowi? Kobietą wyzwoloną? Smile
Powrót do góry

shell Płeć:Mężczyzna

Stopień nurkowy: DM
Ilość nurkowań rocznie: 500
PostWysłany: 16-08-2014, 03:06    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Sławku, w pośpiechu ominąłem dość ważną sprawę
Sławek Hałka napisał/a:
Drugie zdanie jest już bardziej mętne. Bare odpisuje, że nie sprzedaje produktów do serwisu skafandrów. Nie pisze jednak, jakich produktów. Jeżeli Bare ma na myśli manszety lateksowe, to nie odpisało Shellowi prawdy. Bowiem ja swoje manszety lateksowe marki Seamtite kupowałem właśnie bezpośrednio w Bare

Na stronie Bare jest cennik usług serwisowych na 2014r tak wyraźnie jest napisane czerwoną czcionką, że nie sprzedają materiałów serwisowych. Poniżej zobaczysz jakie to są materiały. Jeżeli kupiłeś same manszety bez usługi serwisowej to chwała im za gest dobrej woli, że sprzedali Ci cokolwiek mimo, że nie musieli tego robić. Sam byłem producentem, tez nie sprzedawałem swoich towarów ludziom z "ulicy" ponieważ było to strasznie uciążliwe, później wyznaczyłem jeden dzień w tygodniu gdzie można było coś kupić, jako że powstało jeszcze więcej problemów zaprzestałem sprzedaży i została wywieszona taka informacja...co nie znaczyło, że już nikt przypadkowy nigdy u mnie niczego nie kupił. Tak, że duży ukłon w kierunku Bare i oby tak dalej.

Sławek Hałka napisał/a:
Generalnie uważam, że Bare coś tam Shellowi grzecznie odpowiedziało. Żeby opędzić się od zbyt dociekliwego gościa.

Tu się zgodzę z Tobą! ale tylko z dwoma słowami
Sławek Hałka napisał/a:
grzecznie odpowiedziało

Bare odpowiedziało bardzo grzecznie i nie " coś tam" tylko wyczerpujące konkretne odpowiedzi! Napisałem do nich w niedziele i jakie było moje zaskoczenie kiedy tego samego dnia uzyskałem odpowiedź a także zapewnienie, że następnego dnia zajmą się tą sprawą. Efekt? następnego dnia manszety zniknęły ze sklepu. Tak właśnie profesjonalna firma załatwia sprawy! Nie było żadnego " ależ proszę pana, to są te same manszety które wklejamy do naszych skafandrów, ten sklep zaopatruję się u nas...itp " Było...Bare nie produkuje manszet nadgarstkowych ani kryz lateksowych, produkują kryzy neoprenowe.
Dokładnie tak jak Pan pisze nie sprzedajemy produktów do serwisu skafandrów a takie informacje w sklepach są kłamstwem i ewidentnym wprowadzaniem klientów w błąd. AMEN!!!
Jeszcze raz wielkie podziękowania dla Firmy Bare ECN-Systemy Nurkowe za profesjonalne podejście do tematu
Powrót do góry

Strona 4 z 4 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
Odpowiedz do tematu