Stopień nurkowy: GUE T2+, Cave
Ilość nurkowań rocznie: 365
Stopień instruktorski: emeryt :)
Ubezpieczenie: DAN/PROGLD
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 20-07-2014, 21:46
Akcję kończymy za 2 godz i 13min.
Pozostał ostatni worek.
_________________ Bądź dobrej myśli, bo po co być złej ?
S. Lem
Stopień nurkowy: PSAI Adv.EAN
Ilość nurkowań rocznie: 100
Ubezpieczenie: DAN Silver
Oznaczenie stage: TJK Pomógł: 2 razy Wiek: 51 Dołączył: 22 Sie 2012 Posty: 267 Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 20-07-2014, 23:55
Skoro tyle nas jest, załóżmy stowarzyszenie "czerwonoworkowców"
Moja żona na informację : kochanie, wkrótce będę miał czerwony worek ! zapytała : rozumiem, że to nie jest zakaźne?
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 21-07-2014, 06:28
Akcja zakończona!
Dziękuję wszystkim za udział.
Osoby, które prosiły o wystawienie faktur otrzymają je oddzielną przesyłką z biura księgowego w Warszawie - worki wychodzą do Was ze Szczecina.
Po otrzymaniu poproszę o informację zwrotną, że wszystko gra.
Udanego dnia,
Wojtek
PS.
Turbik napisał/a:
Mój !
Rzutem na taśmę .
S. Lem
Wysłany: 23-07-2014, 08:25
Dostałem informacje że wyszły ze Szczecina wczoraj, więc dzisiaj u nowych właścicieli - sam czekam z niecierpliwością .
S. Lem
Stopień nurkowy: OWD,Nitrox. Pomógł: 2 razy Wiek: 51 Dołączył: 02 Lis 2012 Posty: 159 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 23-07-2014, 10:52
Aż żałuję ,że nie mogłem kupić.Najpierw musiałbym sprzedać swoje,a na to trzeba czasu.
Ale to by było przegięcie:suchy niebieski,worek czerwony,płetwy żółte.Co ja ,kanarek jestem?
Wysłany: 23-07-2014, 10:56
Robert Langowski napisał/a:
Poczekam na drugi rzut Grupowych Zakupów
Niestety nie będzie go - tak jak napisałem na początku, akcja była jednorazowa.
...ale nic straconego: za niedługo worki powinny sie ukazać w normalnej sprzedaży detalicznej .
S. Lem
Wysłany: 23-07-2014, 11:37
Dostałem!
Wyszedł lepiej niż prototyp!
Proponuję od razu zwrócić uwagę na 2 rzeczy warte zmian:
1. Fabrycznie kolanko ustawia wąż pionowo do góry, co powoduje, że po założeniu na twina mamy go centralnie na środku głowy. Warto przestawić go patrząc z przodu worka w prawo tak, żeby ułożył się na kielichu butli. Ewentualnie dopasować do lewego automatu i ułożenia węży tak, żeby nie przeszkadzał.
2. Kilkanaście cm, 3mm kevlarowej linki i można zastąpić fabryczny sznurek z dydadłem - dla wielu osób nie ma to znaczenia, jednak użyteczność dla osób posługujących się tylnym zrzutem gazu dużo większa.
Udanego dnia,
Wojtek
S. Lem
Stopień nurkowy: DEEP Pomógł: 2 razy Dołączył: 23 Lis 2013 Posty: 120 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 23-07-2014, 13:08
Właśnie odwiedził mnie kurier
Po pierwszych oględzinach worek naprawdę wykonany porządnie. No i w komplecie fajny worek do przechowywania worka
Teraz czas na długodystansowy test podwodny
Wojtek Filip napisał/a:
2. Kilkanaście cm, 3mm kevlarowej linki i można zastąpić fabryczny sznurek z dydadłem - dla wielu osób nie ma to znaczenia, jednak użyteczność dla osób posługujących się tylnym zrzutem gazu dużo większa.
Jaki jest cel zastępowania fabrycznego dyndadełka? Czy mogą z nim wystąpić jakieś problemy czy o co chodzi?
Wysłany: 23-07-2014, 13:42
Grzegorz Strzelec napisał/a:
Jaki jest cel zastępowania fabrycznego dyndadełka? Czy mogą z nim wystąpić jakieś problemy czy o co chodzi?
Jeżeli do tej pory nie miałeś z tym żadnych kłopotów, to nie przejmuj się na zapas.
Jeżeli jednak lubisz się przejmować ...
To w skrócie:
-obsługa zaworu jest dużo prostsza (przeglądnij proszę filmiki z tematu Warsztaty takie i owakie skupiając się na zagadnieniach dotyczących precyzyjnej kontroli pływalności)
-jeżeli dyndadełko jest większe niż średnica karabinków manometru/stage, to warto wymienić je na mniejsze tak, żeby nie było przypadkowych wpięć i zrzutu gazu.
S. Lem
Stopień nurkowy: T1
Ilość nurkowań rocznie: 60
Ubezpieczenie: DAN Silver Sport Pomógł: 39 razy Wiek: 49 Dołączył: 31 Gru 2010 Posty: 2408 Skąd: Józefów k. W-wy
Wysłany: 23-07-2014, 14:02
Mając niefart możesz też coś wyrwać wstając np. z ławki, jeżeli dyndadełko wlezie w szczelinę między deskami. Jak się człowiek podnosi mając kilkadziesiąt kilogramów na grzbiecie to się nie czuje, że się zaczepiło, a siła bezwładności robi swoje.
Stopień nurkowy: CMAS P2, Nitrox, SS
Ilość nurkowań rocznie: 40
Ubezpieczenie: DAN Silver Pomógł: 5 razy Wiek: 57 Dołączył: 05 Sie 2009 Posty: 409 Skąd: Ruda Śląska
Stopień nurkowy: PSAI Adv.EAN
Ilość nurkowań rocznie: 100
Ubezpieczenie: DAN Silver
Oznaczenie stage: TJK Pomógł: 2 razy Wiek: 51 Dołączył: 22 Sie 2012 Posty: 267 Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 23-07-2014, 17:23
Witam.
Ja też potwierdzam dostawę i, że wszystko jest ok.
Bardzo ładnie się nadyma
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum