Pomógł: 8 razy Dołączył: 30 Paź 2008 Posty: 568 Skąd: Connecticut, USA
Wysłany: 02-03-2009, 20:08 Nurkowe show
Wiosna powoli zbliza sie i choc za oknem, dzisiaj spadlo dobre 6" sniegu, to pierwsze przejawy sa juz widoczne. Dla mnie sa nimi coroczne nurkowe spotkania:
Boston Sea Rovers clinic w Bostonie, od 55 lat, w pierwszy weekend marca oraz
Beneath the Sea w Secacus, NJ, od33 lat, w ostatni weekend.
Targi, seminaria, warsztaty, basenowe intro i checkup'y, festiwale filmowe oraz wydarzenia socjalne typu: 'Meet the Speakers Party'.
Juz zakupilem bilet. Wiem, ze to daleko dla wiekszosci, ale moze sie ktos wybiera?
pzdr
Tomek
Obydwa show maja swoje stronki.
Z grubsza, rzecz biorac bostonski show jest nastawiony bardziej na czesc seminaryjna.
Tradycja wielkich nazwisk, tradycja najstarszego i chyba najbardziej prestizowego klubu w Nowym Swiecie. Duzo na temat filmowania i zdjec, nieznanych egzotycznych destynacji.
Wokol unosi sie atmosfera National Geografic i discovery Channel. Festiwal filmowy to male podwodne Oskary.
New Jersey to duzo wieksza czesc targowa, seminaria skierowane bardziej w kierunku nurkowan technicznych.
Ale ogolnie, z roku na rok ,roznice sie zacieraja - generalnie ten sam scenariusz, ten sam uklad.
pzdr
Tomek
Stopień nurkowy: Full Cave
Ubezpieczenie: DAN
Oznaczenie stage: AK Pomógł: 4 razy Wiek: 57 Dołączył: 17 Wrz 2007 Posty: 429 Skąd: Ottawa Ontario
Wysłany: 02-03-2009, 22:20
Dzieki Tomek
Prawie sie zdecydowalem na wyjazd na Beneath the Sea ale jakos niedoczytalem i myslalem ze jest w Syracuse, NY okolo 300 km odemnie. Pierdola ze mnie bo to jest w Secacus, NJ to troche ponad 700 km.
Tak to jest jak sie w pracy czyta
Pomógł: 8 razy Dołączył: 30 Paź 2008 Posty: 568 Skąd: Connecticut, USA
Wysłany: 03-03-2009, 00:11
Secaucus jest co prawda w NJ, ale to 10 minut od NYC. Tobie Adam pewnie nieco blizej na show w Toronto, chociaz to takze kilka ladnych godzin, a sam show takze ...hmm skromniejszy. Z drugiej strony moje wspomnienia pochodza z poczatku lat dziwiedziesiatych - wiec moze sie cos zmienilo.
pzdr
Tomek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum