Stopień nurkowy: GUE T2+, Cave
Ilość nurkowań rocznie: 365
Stopień instruktorski: emeryt :)
Ubezpieczenie: DAN/PROGLD
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 27-11-2009, 19:23 Spotkanie w UK?
Do poniedziałku za 2 tygodnie robię to i owo w okolicach Bristolu (UK) - kilka osób z Wysp robiło przymiarki do Fundów w tej okolicy - jeżeli ktoś miałby ochotę obgadać szczegóły to chętnie się spotkam .
Pozdrawiam,
Wojtek
_________________ Bądź dobrej myśli, bo po co być złej ?
S. Lem
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 05-12-2009, 17:04
Przeniosłem się bliżej Bristolu i teraz gmeram w takim oto miejscu:
To lokalna baza pt. NDAC.
Warto oglądnąć ich stronę Klikantes i wejść w zakładkę "lokalne atrakcyjności" tu tutaj
Czego tam nie potopili...
Helikoptery, samoloty, czołgi jakieś.
Ciekawostką jest to, że nurków nad wodę (jest z góry) zawożą mikrobusy, a nurków po nurkowaniu (jest pod górę) wywożą mikrobusy .
Warto kliknąć TU
Na miejscu dostępny tmx/oxy. Miejsce fajne do skuterowania -> widoczność 12-15m, a miernik głębokości zatrzymuje się na prawie 80m w najgłębszym zakamarku 8) .
W większości tutejszych baz standardowym wyposażeniem są ogrzewane przebieralnie z prysznicami (co nie zmienia faktu, że jest mi zimno jak młodemu kangurowi ).
Pozdrawiam
Wojtek
S. Lem
witam,
Dawno tu mnie nie bylo Ciesze sie,ze Wojtku wybierasz sie do mojej drugiej ojczyzny hehe, po 6 latach pobytu, chyba moge tak napisac,szkoda tylko,ze tak niziutko i daleko od szkockich terenow, a zapewniam cie,ze bylbys rownie albo bardziej zafascynowany, moze juz nawet byles w tych terenach?...ostatnio wybralismy sie klubowo ( anglicy i reszta tz, ja )na zachodnie wybrzeze, na wyspe kolo miejscowosci Largs, 3 dniowy wypad, niestety tylko jedno moczenie , potem tylko sztorm i deszcz, ledwie udalo nami sie wrocic promem na staly lad,na youtube wrzucilem z dwa krotkie filmiki, moze nic ciekawego ale moze ktos bedzie chcial to zobaczyc, wpis do wyszukiwarki- jarek151967 -wiekszosc czasu spedzona, jak to zazwyczaj bywa w przypadku angliow... puby i restauracje , a to moze przyklad z miejscowosci gdzie regularnie nurkujemy
http://www.youtube.com/watch?v=z2HvH51OsLI&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=FhxF5qlE9fg&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=SoQukXjvd_Y&feature=related
pozdrowka i zycze Wszystkim rownego rachunku wesc i wyjsci z wspanialych wypraw nurkowych
Wysłany: 07-12-2009, 22:55
jarekx napisał/a:
Ciesze sie,ze Wojtku wybierasz sie do mojej drugiej ojczyzny
no... teraz to już będę ją opuszczał .
Ale cały ostatni weekend we wspomnianym kamieniołomie było słychać sporo języka polskiego .
Do zobaczenia przy kolejnej okazji (w przyszłym roku w planie wraki północno zachodniego wybrzeża).
Pozdrawiam,
Wojtek
S. Lem
no brzmi jak cos niedaleko mnie...wrazie czego czekam na wezwanie , tylko najpierw musze zrobic wrakowy kursik , zatryzmalem sie na advaned ale skoro sie wybierasz, to warto pomyslec o poszerzeniu umiejetnosci i wiadomosci...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum