Stopień nurkowy: GUE T2+, Cave
Ilość nurkowań rocznie: 365
Stopień instruktorski: emeryt :)
Ubezpieczenie: DAN/PROGLD
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 19-12-2009, 23:00 Zimno...
Do Sparmann nie pojechaliśmy bo temperatura miała być jakaś ultra podbiegunowa -20?
Tymczasem w tej chwili nieco z boku Warszawy na termometrze mam -17 (odczuwalna na poziomie -21-22st) i dalej spada...
Pozdrawiam,
(szczególnie tych, którzy mają jeszcze zimniej 8) )
Wojtek
_________________ Bądź dobrej myśli, bo po co być złej ?
S. Lem
Stopień nurkowy: full cave, full tmx
Ilość nurkowań rocznie: 70 Pomógł: 35 razy Wiek: 61 Dołączył: 10 Lut 2006 Posty: 2578 Skąd: Katowice
Wysłany: 20-12-2009, 00:09
Gorzej, że mimo zapowiadanej odwilży jakoś pachnie mi końcem nurkowań open-water na jakiś czas. A jestem na etapie treningowym, więc wolałbym nie pod lodem...
Ale na pogode wpływu nie mamy...
Stopień nurkowy: M2 Pomógł: 1 raz Wiek: 52 Dołączył: 30 Maj 2006 Posty: 121 Skąd: Bałtyk
Wysłany: 20-12-2009, 07:46
TomM napisał/a:
Gorzej, że mimo zapowiadanej odwilży jakoś pachnie mi końcem nurkowań open-water na jakiś czas. A jestem na etapie treningowym, więc wolałbym nie pod lodem...
Ale na pogode wpływu nie mamy...
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 20-12-2009, 08:53
iwiki napisał/a:
u mnie 30 stopni w cieniu więc pewnie mnie nie pozdrawiasz co Crying or Very sad
Zdecydowanie nie .
Sparmann kusił mnie do ostatniej chwili, ale nie ćwiczyłem tego drewnianego domku Josta z jednym grzejnikiem w środku...
Zaatakujemy pewnie całkiem niedługo - ocieplenie nadchodzi (na termometrze już tylko -15 .
S. Lem
ale nie ćwiczyłem tego drewnianego domku Josta z jednym grzejnikiem w środku...
nie miałem okazji być tam kiedy jest -14 ale jak bylismy w okresie zimowym to Jost tak nam nagrzał że z Bogenem sie budziliśmy co chwila żeby się wody napić. Ogrzewanie jest solidne ale nie testowałem tego przy tak ekstremalnej temperaturze.
_________________ Friendship is like pishing your pants, everyone can see it, but only you can feel the true warmth.
Wysłany: 20-12-2009, 11:54
No i wszystko jasne - dziękuję za informacje .
Zatem Sparmann przy najbliższej okazji.
...a jak tam u Was z temperaturą?
Podobno jakaś odwilż idzie...?
S. Lem
Pomógł: 8 razy Dołączył: 30 Paź 2008 Posty: 568 Skąd: Connecticut, USA
Wysłany: 20-12-2009, 14:42
hubert68 napisał/a:
Z tego powodu zrezygnowaliśmy z Radkiem z zamarzania pod Gostyninem w ten weekend...
To po co, ja gonilem, jak szalony, na poczte, w srodku snieznego sztormu, zeby ci ten fifrak na czas.......
A na serio to u mnie, w ciagu nocy, spadlo ze 20cm sniegu i wyglada, ze swieta beda biale.
pzdr
Tomek
Stopień nurkowy: T1+,C2,DPV1/Av.TMX
Ilość nurkowań rocznie: 180
Stopień instruktorski: TDI TMX
Ubezpieczenie: DAN PROSLV
Oznaczenie stage: HUBI Pomógł: 10 razy Wiek: 56 Dołączył: 13 Wrz 2008 Posty: 877 Skąd: Svärtinge, Szwecja
Wysłany: 20-12-2009, 17:19
TomekR napisał/a:
hubert68 napisał/a:
Z tego powodu zrezygnowaliśmy z Radkiem z zamarzania pod Gostyninem w ten weekend...
To po co, ja gonilem, jak szalony, na poczte, w srodku snieznego sztormu, zeby ci ten fifrak na czas.......
A na serio to u mnie, w ciagu nocy, spadlo ze 20cm sniegu i wyglada, ze swieta beda biale.
pzdr
Tomek
Dzięki za gonitwę - pewnie Mikołaj mi fraka pod choinkę donieść nie zdąży, no chyba, że died moroz na Nowoj God
Tomku jeszcze raz, tym razem publicznie dziękuję Ci za pomoc i życzę Wesołych Świąt.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum