Ostatnie kilka dni spędziłem na targach sportów wodnych BOOT w Düsseldorf'ie.
Poniżej obszerna fotorelacja, w niej między innymi:
skrzydło Halcyona w różową panterkę
skafandry DUI pod kolor skrzydła Halcyona albo odwrotnie
nowości z Santi czyli ogrzewany ocieplacz, niskoprofilowy zawór dodawczy z przepustem do ogrzewania
Silikonowe manszety w skafandrach DUI
nowe (BMCL) płuca produkowane przez Rasmusa Lauritsena do różnych typów rebreatherów
i wiele innych ciekawostek....
Różowa Pantera w Halcyonie
Bare pokazało nowy model suchego skafandra, którego podobno nie ma jeszcze w sprzedaży
Sporą ciekawostką dla mnie był zastosowany tam PLASTIKOWY zamek gazoszczelny
w okolicy stoiska BTS pojawiły się "sprytne wózki" na sprzęt nurkowy
Rasmus Lauritsen i jego firma ATS pokazały nowy typ płuc do rebreatherów (na zdjęciach zamontowane do Megalodona), po pierwsze montowane na plecach ale nie nad karkiem jak wszystkie dotychczasowe tylko miedzy skrzydłem a płyta... total streamline.... mam nadzieję na testy już wkrótce
Zdemontowane z reba płuco wraz z dodatkami
T-piece do płuc Rasmusa
Robert Jabłoński ze Studentem (CCR Częstochowa) prezentują możliwości zestawienia kolorów w skafandrach DUI i skrzydłach Halcyona, na stanowisku BTS
inne zestawienie kolorów
na targach nie zabrakło tez Ursuit
nie zabrakło oczywiście SANTI, na zdjęciu ekipa niemieckiego dealera SANTI, wspierana przez zespół z Polski
Nowosci pokazane przez Santi to zawór dodawczy w suchym skafandrze zintegrowany z przepustem do ogrzewania, wykonany z delrinu, ma profil niższy o 2-3 mm od standardowego zaworu Apeksa
drugą nowością z Santi jest prototyp ocieplacza BZ 400 z ogrzewaniem elektrycznym o mocy 120 watów, z zewnątrz prawie identyczny ale..... elektryczne ciepło w środku
DUI pokazało manszety z silikonu, spójrzcie na ich wytrzymałość....
nie zabrakło tez Inner Space Explorers i Achima Schloffela
oprócz oferty szkoleniowej ISE Achim prezentował skutery Bonex
i ciekawostka od Achima czyli biała szpulka... z drobnymi zmianami konstrukcyjnymi
stanowisko DAN
ufff.... zostało jeszcze sporo zdjęć resztę wrzucę w drugiej części dnia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum