Stopień nurkowy: T1
Ilość nurkowań rocznie: 60
Ubezpieczenie: DAN Silver Sport Pomógł: 39 razy Wiek: 48 Dołączył: 31 Gru 2010 Posty: 2408 Skąd: Józefów k. W-wy
Wysłany: 27-01-2014, 09:36 Z wizytą w Muzeum Nurkowania
Włażę sobie dzisiaj na Faceboka a tutaj filmik. Bardzo fajny filmik - Strugalski oprowadza po Muzeum Nurkowania. Bardzo fajny, klimatyczny kawałek, czterdzieści minut prawie.
Już dawno miałem zamiar namówić Tomka, żeby właśnie to umieścił, ale jakoś nie było okazji. A tutaj - samo się pojawiło, niespodzianka. Polecam.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 30 Paź 2008 Posty: 568 Skąd: Connecticut, USA
Wysłany: 27-01-2014, 19:28
Fajnie sie ogladalo, zwlaszcz, ze troche za daleko bym mogl osobiscie zobaczyc. Duzo fajnych eksponatow. Helmy SG, rebreathery... to jest to co tygrysy lubia najbardzej.
Przewodnik, ...hmmm. Momentami ciekawie, momentami mniej. Historia Ogazy, na pewno warta przypomnienia, tylko toche razilo, jej, nieco tendencyjne, wykorzystanie dla wlasnych celow. Tak w ogole, etos partnerstwa, epatowal z ekranu z intesywnoscia przypominajaca radzieckie filmy. :ping:
Mnie sie podobalo wytlumaczenie roznicy miedzy nurkiem i pletwonurkiem. :zdz:
W czesci o rebreatherach, kilka klujacych(mnie) w oczy pomylek.
Z nostalgia popatrzylem na "szafe" P-31, na stomilowskie pianki, i zszywane recznie skarpetki, czy maskofajki. Dzieki za udostepnienie.
pzdr
Tomek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum