Stopień nurkowy: T1
Ilość nurkowań rocznie: 60
Ubezpieczenie: DAN Silver Sport Pomógł: 39 razy Wiek: 48 Dołączył: 31 Gru 2010 Posty: 2408 Skąd: Józefów k. W-wy
Ubezpieczenie: DAN Silver Sport Pomógł: 39 razy Wiek: 48 Dołączył: 31 Gru 2010 Posty: 2408 Skąd: Józefów k. W-wy
Wysłany: 08-09-2011, 08:53
Wojtku, dopisuję się wstępnie do 3M - nie mam jeszcze pewności na 100%, że dotrę, ale będę się starał Jeżeli tylko ktoś nie będzie mnie próbował od ręki i obowiązkowo przekwalifikować na suchego z twinem, jestem zainteresowany udziałem.
Stopień nurkowy: GUE T2+, Cave
Ilość nurkowań rocznie: 365
Stopień instruktorski: emeryt :)
Ubezpieczenie: DAN/PROGLD
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 12-09-2011, 05:22
Hej.
PiotrO napisał/a:
Prosiłbym o info jak w przypadku 3M wygląda kwestia gdzie dokładnie, jaki plan i skąd EAN 32.
Lokalizacje poda Seba albo Tymek. Gazy ładujemy w dowolnej ładowalni (można je przywieźć ze sobą) - sam robię to w naszej bazie w Gdyni -> divespot.pl .
Yavox napisał/a:
Wojtku, kiedy jest szansa na informację o terminach październikowych (najlepiej od 8,15 lub 22) albo listopadowych (od 5, 12 lub 26)?
Informację o kolejnych treningach podamy najwcześniej po zakończeniu dwóch pierwszych - trzeba więc troszeczkę poczekać.
Pozdrawiam,
Wojtek
_________________ Bądź dobrej myśli, bo po co być złej ?
S. Lem
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 12-09-2011, 19:58
No to kroi się super weekend .
W najbliższą sobotę spotykamy się o 1000 na Koparkach.
Zarezerwowaną mamy największą wiatę (do naszej GUEowej nie damy rady się zmieścić ) - obsługa wskaże każdemu drogę na hasło "Trening Bałtycki".
Przygotowaliśmy fajny program treningowy, mamy też sporo do ustalenia/wyjaśnienia jeżeli chodzi o kwestie formalne. Jeżeli projekt będzie się rozwijał, to przed nami wiele wspólnych nurkowań, więc mamy nadzieję lepiej się poznać tym bardziej, że oprócz projektu bałtyckiego chcemy Wam przedstawić zarys innych działań, które realizujemy, a gdzie również możemy współdziałać.
Zajęcia niedzielne poprowadzimy tak, żeby każdy mógł dojechać spokojnie do domu - kończymy je najpóźniej o 1400. Ich zakres będzie zależny od tego co uda nam się zrobić w sobotę.
Noclegi.
Możliwości jest kilka. Najbardziej sprawdzona: hotel Brojan w Jaworznie, gdzie na hasło "nurek" mamy zniżkę (korzystałem wiele razy - mogę polecić). Inna - same Koparki, gdzie można wynająć kilkuosobowy domek. Jest także ośrodek "Sosina". Myślę, że warto użyć netu i wybrać to, co komu najbardziej będzie odpowiadać.
Przed chwilą rozmawiałem z Mirkiem Kierepką - na Koparkach jest usuwana awaria sprężarkowni. Teoretycznie do soboty wszystko powinno działać - na wszelki wypadek polecam przyjechać z pełnymi butlami.
Ważna uwaga: jeżeli ktoś ma ochotę na wieczorną integrację doprawioną alkoholem, to następnego dnia nie nurkuje z nami.
Do zobaczenia,
Wojtek
S. Lem
Stopień nurkowy: GUE T1 Pomógł: 27 razy Wiek: 41 Dołączył: 08 Cze 2010 Posty: 965 Skąd: Warszawa
Wysłany: 14-09-2011, 15:08
To ja mniej ambitnie pociągnę temat
Na razie na treningi i nurkowania wrakowa się nie piszę, może za rok się uda dojść do poziomu umiejętności/sprzętu w jakim zdecyduję się na wraki.
Na razie chętnie potrzymam rękę na pulsie i mogę przydać się umiejętnościami/wiedzą/kontaktami lub po prostu papierami na żeglugę nawodną. Czyli support powierzchniowy
Wysłany: 15-09-2011, 12:40 Re: Nocleh w 3M
czaja napisał/a:
P.S. Jadę z ww-y, będę miał miejsce na 1 nurka z zestawem "technicznym", lub 2-ch z zestawami "rekreacyjnymi".
Przytrzymaj mi pliz jedno miejsce rekreacyjne, jeśli możesz - mój wyjazd ciągle nie jest jeszcze pewny, nawet już się usunąłem z listy, ale walczę Jakbyś miał kolejnych chętnych w kolejce to daj znać, wtedy się ostatecznie zaanonsuję albo usunę z miejscówki.
Stopień nurkowy: T1, Full Cave
Ubezpieczenie: DAN/SPTGLD
Oznaczenie stage: SUS Pomogła: 13 razy Dołączyła: 07 Lut 2006 Posty: 960 Skąd: koniec świata:)
Wysłany: 15-09-2011, 15:13
robi.ploc napisał/a:
CZy juz wiadomo co ze sprężarką na Koparkach ?
sprężarka już działa
pozdrawiam
Monika
_________________ Nie bywam usatysfakcjonowana rozumieniem czegokolwiek, ponieważ wiem, że moja zdolność pojmowania może być jedynie nieskończenie małym ułamkiem tego, co chciałabym zrozumieć. (Ada Lovelace; 1815-1852)
Wysłany: 15-09-2011, 19:14
bpiotrek napisał/a:
Czyli support powierzchniowy
Piotrek nie pękaj, tylko przybywaj - będziemy ćwiczyć m.in. działania i procedury suche i zespołu wsparcia powierzchniowego. Zabieraj graty i działamy .
...a Yavox to już obowiązkowo .
Do zobaczenia,
Wojtek
PS.
Pogoda podobna nawet jakaś ma być, więc
S. Lem
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale z pierwszego postu Wojtka wynika, że termin spotkania w Trójmieście, to tydzień po spotkaniu na Koparkach, czyli 24-25.09.2011.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum