Stopień nurkowy: IANTD nTMX Pomógł: 10 razy Wiek: 63 Dołączył: 31 Sty 2006 Posty: 339 Skąd: Kraków
Wysłany: 28-04-2013, 18:27 nienurkowy wypadek za Zakrzówku
27 kwietnia, korzystając z ładnej pogody i możliwości Facebooka,
młodzież w bardzo licznym gronie wybrała się na skałki.....
część przechodziła przez dziury w ogrodzeniu......
PS. Ogólnie Zakrzówek ( zalany kamieniołom) jest ogrodzony. W części nieogrodzonej, ogólnie dostępnej, też są wysokie (jeśli nie wyższe) skarpy. Dokładne miejsce wypadku nie jest mi znane
Stopień nurkowy: AOWD
Wysłany: 28-04-2013, 18:36
Ciekaw jestem czy posprzątają to pobojowisko - aż strach wchodzić do wody ...
Kilka linków z FB Krakenu:
_________________ "Dyskusja z wierzącym jest jak gra w szachy z gołębiem. Nieważne, jak dobrze grasz, gołąb i tak przewróci wszystkie figury, nasra na szachownicę i będzie dumny z wygranej."
Stopień nurkowy: MSD
Ubezpieczenie: DAN SIlver Pomógł: 4 razy Wiek: 50 Dołączył: 10 Lis 2011 Posty: 201 Skąd: Zakopane
Wysłany: 28-04-2013, 22:06
sido napisał/a:
Ale burdel zostawili.
Na policje niech organizatorzy sprzataja. Cos w stylu noc lampionów w stolicy.
Problem z tym, że nie ma organizatorów. To typowa ustawka na FB.
Czasy się zmieniły i nikt juz nie odpowiada za pochody
Co do miejsca upadku bohatera, to naprzeciw nowej bazy. Upadek z góry z na pierwszą półkę. Bohater sciągnięty następnie linami na łódź i przetransportowany do szpitala.
Stopień nurkowy: AOWD
Ilość nurkowań rocznie: 40 Pomógł: 1 raz Wiek: 39 Dołączył: 17 Lip 2012 Posty: 140 Skąd: Poznań
Wysłany: 06-05-2013, 01:47
Te_Pe napisał/a:
27 kwietnia, korzystając z ładnej pogody i możliwości Facebooka,
młodzież w bardzo licznym gronie wybrała się na skałki.....
część przechodziła przez dziury w ogrodzeniu......
PS. Ogólnie Zakrzówek ( zalany kamieniołom) jest ogrodzony. W części nieogrodzonej, ogólnie dostępnej, też są wysokie (jeśli nie wyższe) skarpy. Dokładne miejsce wypadku nie jest mi znane
Z lektury wskazanego artykulu nie potrafie wywiesc, ze w wypadku uczestniczyla osoba wspinajaca sie. Nie widze, tam takze jakiejkolwiek wzmianki o wspinaniu.
Zwracam na to uwage, bo zamieszczone w Twoim poscie zdjecie (nie znajduje sie ono w dolinkowanym przez Ciebie artykule), wraz z Twoim komentarzem, sugeruje wypadek zaistnialy podczas wspinaczki, co w powiazaniu z dalszymi zdjeciami wstawionymi przez Bartosza moze doprowadzic do wniosku, ze ten chlew zostal pozostawiony przez wspinaczy.
Poza nurkowaniuem, takze sie wspinam i wszyscy znani mi wspinacze, zawsze sprzataja po sobie. Uwazam, ze (delikatnie mowiac) zamieszczone zdjecie oraz komentarz, nie pasuja do zaistnialego zdarzenia i sa krzywdzace dla srodowiska wspinaczkowego.
Daleki jestem od idealizowania srodowiska wspinaczkowego i na pewno jakas smiecaca czarna owca zawsze sie znajdzie, ale szczerze watpie aby wsrod tych 22tys. (szacunek wg. policji) osob, ktore przyszly na to ognisko, wiekszosc (albo chociaz istotna czesc) stanowili wspinacze.
Pare uzupelniajacych linkow z Google nt. wspinaczy na Zakrzowku:
link 1 link 2
_________________ "Wypadek to bardzo dziwna rzecz, nigdy go nie ma, dopóki się nie wydarzy."
Kubuś Puchatek/Kłapouchy
Stopień nurkowy: IANTD nTMX Pomógł: 10 razy Wiek: 63 Dołączył: 31 Sty 2006 Posty: 339 Skąd: Kraków
Wysłany: 06-05-2013, 06:37
Cytat:
Poza nurkowaniuem, takze sie wspinam i wszyscy znani mi wspinacze, zawsze sprzataja po sobie. Uwazam, ze (delikatnie mowiac) zamieszczone zdjecie oraz komentarz, nie pasuja do zaistnialego zdarzenia i sa krzywdzace dla srodowiska wspinaczkowego.
Daleki jestem od idealizowania srodowiska wspinaczkowego i na pewno jakas smiecaca czarna owca zawsze sie znajdzie, ale szczerze watpie aby wsrod tych 22tys. (szacunek wg. policji) osob, ktore przyszly na to ognisko, wiekszosc (albo chociaz istotna czesc) stanowili wspinacze.
przeczytaj raz jeszcze mój post - nie ma tam słowa o wspinaczach (tym bardziej złego).
Cytat:
Owszem, jest zdjęcie - pierwsze lepsze znalezione w sieci pokazujące OGÓLNODOSTĘPNE ścianki na Zakrzówku, poza terenem ogrodzonym.
obecność wspinacza jest przypadkowa i niezamierzona.
reszta informacji i linków dotyczy spędu zapoczątkowanego wpisem na FB...
10 minut piechotą od tramwaju, osiedli i hipermarketów - wynik widoczny na fotkach....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum