Andrzej Piekarski napisał/a: |
Co za nowy twór ? |
Zioło napisał/a: |
Cross do końca roku 2015 jest bezpłatny. |
Andrzej Piekarski napisał/a: |
jaką gwarancję na zanurkowanie w np. Egipcie ma ktoś kto zrobi u Was OWD ? |
Na pewno z takim plastikiem wpuszczaja do jaskin we Francji |
Jak rzucisz okiem na dotychczasowych instruktorów to raczej nie usłyszysz na ich temat złego słowa i złej oceny ich poziomu szkolenia i umiejętności nurkowych. |
Bartek Sajkowski napisał/a: |
jak już było w tym wątku "for money" |
... zastąpi w niedługim czasie znany z wielu spektakularnych nurkowań rebreather HammerHead. |
Krzysztof Żurawski napisał/a: |
a ASTD ma więcej do zaoferowania. |
zastąpi w niedługim czasie znany z wielu spektakularnych nurkowań rebreather HammerHead. |
Cytat: |
Zwłaszcza, że przy zakupie urządzenia za takie pieniądze, potencjalny klient i tak kupuje tego konkretnego reba, a szkolenie robi tam, gdzie może, a nie robi szkolenie w starannie wybranej federacji a potem patrzy, jakiego pasującego do szkolenia reba można dostać Smile |
Krzysztof Żurawski napisał/a: |
Tak naprawdę te podstawowe szkolenia są tak proste, że trudno coś spieprzyć. |
Wojtek Komocki napisał/a: |
Nie widziałem nigdzie zapowiedzi aby reby HH miały zniknąć z rynku lub zostać zamienione na znak firmowy xCCR. |
Miło mi poinformować, iż organizacja ASTD Polska jako pierwsza została wyróżniona wyborem do szkolenia na terenie Polski nurków z zakresu rebreatherów X-CCR. Ta nowa konstrukcja firmy IQSUB, która powstała przy ogromnym wkładzie naszego instruktora Piotra Redkiewicza zastąpi w niedługim czasie znany z wielu spektakularnych nurkowań rebreather HammerHead. |
Adam Jaworski napisał/a: |
https://www.facebook.com/groups/nurkuj/permalink/896857563741966/
No to już widzisz Smile |
beza napisał/a: |
To, że IQSubs w najbliższej przyszłości zaprzestanie produkcji osprzętu to HH nie oznacza, że marka HH zniknie |
Adaś post został usunięty W. |
Tomasz Wciórka napisał/a: |
proszę: |
Paweł Seweryniuk napisał/a: |
fajnie napisany artykuł |
beza napisał/a: |
Jedna uwaga - IQSubs wyraźnie napisał, że nie będzie miał gdzieś dotychczasowych użytkowników HH |
To nie zastąpienie jednego drugim ale wprowadzenie na rynek nowej maszyny i zaprzestanie produkcji w dotychczasowej wersji |
Wojtek Komocki napisał/a: | ||
w Europie i USA jest wiele firm posiadających CNC i drukarki 3D więc zrobienie głowicy przez SubGravity nie jest dużym problemem |
Adam Jaworski napisał/a: |
"zastąpienia"? scratch |
Mam nadzieje, że Cie źle zrozumiałem. Uważasz, że skoro Bratislav już nie bedzie robił HH, którego wymyślił i zaprojektował to każda inna firma, która ma CNC może go sobie zacząć teraz produkować? |
MaRkY napisał/a: |
jesli będę umiał się wybronić żadna jedostak certyfikowana czy notyfikowana nie jest mi potrzebna. więc jakby ktoś chciał mogę podpowiedzięc jak uzyskac CE na HH |
Marcin Gala napisał/a: |
Rebreathery podlegają dyrektywie PPE 89/686/EEC jako sprzęt III kategorii (art. 8 pkt. 4). |