TomM - moze daloby rade Ciebie jakos spotkac, moze zanurkowac razem a potem posadzic przy ognisku lub grillu. Ja tam umiem sluchac, moze i zadam jakies pytania , na pewno znam sie na gotowaniu i otwieraniu roznych pojemnikow. Co Ty na to ?
Stopień nurkowy: full cave, full tmx
Ilość nurkowań rocznie: 70 Pomógł: 35 razy Wiek: 61 Dołączył: 10 Lut 2006 Posty: 2578 Skąd: Katowice
Wysłany: 04-09-2014, 13:02
gorcio napisał/a:
TomM - moze daloby rade Ciebie jakos spotkac, moze zanurkowac razem a potem posadzic przy ognisku lub grillu.
Tym właśnie mam zamiar się zajmować tej jesieni, zapraszam na Florydę, gdyby ktoś akurat przebiegał nieopodal, będzie i ognisko i grill... Można zaprosić ciekawych ludzi, wszyscy oni mieszkają o 30 min do godziny samochodem...
W kraju i okolicy to chyba po moim powrocie...
Może jakieś propozycje - gdzie i kiedy?
Ostatnio zmieniony przez TomM dnia 04-09-2014, 13:08, w całości zmieniany 2 razy
Stopień nurkowy: Adv TMX Pomógł: 5 razy Dołączył: 17 Lis 2007 Posty: 588 Skąd: Belgia
Wysłany: 04-09-2014, 18:30
TomM napisał/a:
gorcio napisał/a:
TomM - moze daloby rade Ciebie jakos spotkac, moze zanurkowac razem a potem posadzic przy ognisku lub grillu.
Tym właśnie mam zamiar się zajmować tej jesieni, zapraszam na Florydę, gdyby ktoś akurat przebiegał nieopodal, będzie i ognisko i grill... Można zaprosić ciekawych ludzi, wszyscy oni mieszkają o 30 min do godziny samochodem...
Wpadlbym ale nie dosc ze nie dawno wrocilem, to jeszcze urlop sie juz skonczyl. Natomiast caly nastepny rok - chetnie.
TomM napisał/a:
W kraju i okolicy to chyba po moim powrocie...
Może jakieś propozycje - gdzie i kiedy?
Domyslam sie, ze Twoim najwiekszym marzeniem bylo wpasc do Belgii na frytki, piwo i czekoladki . Ale w Polsce lub Niemczech rownie chetnie ...
Stopień nurkowy: Adv TMX Pomógł: 5 razy Dołączył: 17 Lis 2007 Posty: 588 Skąd: Belgia
Wysłany: 04-09-2014, 19:58
martin napisał/a:
Belgijska to moze byc co najwyzej czekolada. Sorrki, ale w butelki to "wy" lejecie siuski.
Haha, wpadaj do mnie. Mamy okolo 400 rodzajow siuskow, od 2.5% do 12%, ciemne, jasne, owocowe, Trappiste, itd, jakie chcesz. Jak mi dasz z wyprzedzeniem znac, to sprobuje zdobyc WestVleteren. Z pozostalymi jak Leffe, Orval, Westmalle, Chimay, Rochefort, Grimbergen nie bedzie problemu. Na koniec dobijemy Duvela i wtedy pogadamy o piwie
Stopień nurkowy: GUE PSAI TMX Cave
Ilość nurkowań rocznie: 100
Ubezpieczenie: DAN Pomógł: 11 razy Wiek: 53 Dołączył: 25 Wrz 2007 Posty: 2601 Skąd: Śląsk
Wysłany: 04-09-2014, 20:05
Między Belgią a Niemcami jest Chorwacja a Wojtek tam jakieś nowe nieśmigane dziury zna. Byłoby sprawiedliwie każdy miałby jednakowo daleko no i na dodatek oni piwo robią z wody słodu i chmielu a czekoladę z mleka kakao i masła dla odmiany dla niemieckich EU napojów piwopodobnych z chińskich koncentratów i belgijskich wyrobów czekoladopodobnych z masy tłuszczowej i koncentratu aromatu czekoladowego z ryżu.
_________________ Instruktor NAUI # 49419 http://www.naui.org
"God is at the bottom of the sea and I dive to find him" Enzo Maiorca
Wysłany: 04-09-2014, 20:37
loozerka napisał/a:
gorcio napisał/a:
gorcio ?? znasz ?
Znam. Ale z Denee nie jest lekko - po pierwsze - teren prywatny. Niby nie ogrodzony ale prywatny. Po drugie dojscie ktore wymaga troche pracy z linami.
Troche fajnych fotek zrobil moj kolega Sven - sa na flickerze poczynajac od zdjecia w linku. Generalnie wejscie da sie zorganizowac "w spokoju" ducha z klubem speleo, do ktorego nalezy moj znajomy - oni tam nurkuja regularnie i raczej problemow z wlascicielem nie maja.
Oprocz Denee - jest tez troche innych dziur, acz nie tak widowiskowych. W sumie, to maly kraj
Piwo sklada sie z chmielu, slodu, wody - a nie chinskich koncentratow.
do 2005
W końcu w 2005 r. Federalny Sąd Administracyjny wydał orzeczenie, w wyniku którego piwo zawierające cukier jest takim samym piwem jak inne gatunki tego napoju. Sąd administracyjny uznał, że czas zmienić przepisy, gdyż nie służą one ochronie zdrowia konsumentów, a ich znaczenie sprowadza się jedynie do „zachowania tradycji”. Orzeczenie zapadło w wyniku skargi złożonej przez browar w Neuzelle niedaleko Frankfurtu nad Odrą, produkującego odmianę ciemnego, słodzonego piwa o nazwie Schwarzer Abt[12]. Właściciel browaru zabiegał od ponad 10 lat w postępowaniach sądowych o prawo nazywania swojego produktu piwem.
Martin Niemcy są NAJWIĘKSZYM NA ŚWIECIE IMPORTEREM CHIŃSKIEGO KONCENTRATU CHMIELOWEGO
Ale to nie ma znaczenia bo chiński granulat ma wyższe parametry niż niemiecki polski i czeski.
Z tego co wiem a wiem na 100% żadne piwo koncernowe nie jest obecnie produkowane nie z koncentratów piwnych. Co innego z browarami lokalnymi.
_________________ Instruktor NAUI # 49419 http://www.naui.org
"God is at the bottom of the sea and I dive to find him" Enzo Maiorca
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum