Stopień nurkowy: nTMX, Cave, GUE FT
Ilość nurkowań rocznie: 60 Pomógł: 9 razy Wiek: 57 Dołączył: 26 Wrz 2011 Posty: 1040 Skąd: Łódź
Wysłany: 11-09-2014, 08:27 High Springs, hotel
Utknąłem z rezerwacją noclegu w High Springs.
Przez konferencję GUE zrobiło się ciasno. Jedziemy w dwie osoby, z grubsza 1-11 grudnia a tu - 4-5 gru Country Inn pełny, Cadillac pewnie też, jeszcze nie mam odpowiedzi.
Chodzi raczej o dwa pokoje niż jeden dla dwóch osób, lub małe mieszkanie. To co widać w internecie to zwykle 4-8 osobowe chałupki.
Stopień nurkowy: GUE T2+, Cave
Ilość nurkowań rocznie: 365
Stopień instruktorski: emeryt :)
Ubezpieczenie: DAN/PROGLD
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 11-09-2014, 18:54
Piotrek, a musi być w HS ?
Warto poznać Cave Excursions - zwykłe ładujemy tam gazy, mam tam też resztki swojego sprzętu , który jakoś trzeba przywieźć . Dostępni są chyba na FB, ale możesz też dzwonić. Rozmawiając z Lindą (śmiało powołaj się na mnie) - kilka dostępnych domków + masa znajomości.
Do High Springs masz 3 skoki kangura jakieś 50mil?
...a w Live Oak masz cały system Peakok i nieśmiertelną stację benzynową, na której (niezależnie od przekonań) chcesz zjeść hamburgiera .
Nawet jeżeli zamieszkasz gdzieś w HS, pojedź do Live Oak...
_________________ Bądź dobrej myśli, bo po co być złej ?
S. Lem
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 11-09-2014, 19:33
Musiałbym listę sprawdzić.
Większość (butle) mają już nowego właściciela, jest tam jeszcze mój skafander, ocieplacz, trochę sprzętu Moniki - drobiazgi (szpulki kołowrotki?), o ile dobrze pamiętam" zabrał TomM.
Spotkanie na miejscu jest bardzo prawdopodobne .
S. Lem
Stopień nurkowy: AdvEANx, FullCave
Ilość nurkowań rocznie: 70
Ubezpieczenie: DAN Sport Silver
Oznaczenie stage: GALA Pomógł: 4 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Lut 2009 Posty: 179 Skąd: Warszawa
Wysłany: 11-09-2014, 20:45
Zajmiemy się sprzętem. Będę miał dodatkowy pusty bagaż.
Stopień nurkowy: full cave, full tmx
Ilość nurkowań rocznie: 70 Pomógł: 35 razy Wiek: 61 Dołączył: 10 Lut 2006 Posty: 2578 Skąd: Katowice
Wysłany: 11-09-2014, 20:47
Wojtek Filip napisał/a:
zabrał TomM
TomM niczego nie zabrał.
Reszta Twojego sprzętu wciąż leży w lockerze.
Zeszłej jesieni zabrałem i odesłałem co byłem w stanie.
Sprzedałem co sobie życzyłeś.
Proszę o niekształtowanie rzeczywistości i powstrzymanie się od sugestii o jakiejkolwiek korzyści osobistej którą rzekomo odniosłem, bo jest to nieprawda.
Stopień nurkowy: T1, Full Cave
Ubezpieczenie: DAN/SPTGLD
Oznaczenie stage: SUS Pomogła: 13 razy Dołączyła: 07 Lut 2006 Posty: 960 Skąd: koniec świata:)
Wysłany: 11-09-2014, 21:05
TomM napisał/a:
TomM niczego nie zabrał.
Reszta Twojego sprzętu wciąż leży w lockerze.
Sprzedałem co sobie życzyłeś.
Proszę o niekształtowanie rzeczywistości i powstrzymanie się od sugestii o jakiejkolwiek korzyści osobistej którą rzekomo odniosłem, bo jest to nieprawda.
Ale poza tym ok?
TomM zabrał stamtąd i przywiózł do Polski albo zabrał bo tak chciał właściciel poprzedni. To normalni ludzie mają na myśli.
Jeśli to co napisałeś było żartem to zabrakło emotikonów.
_________________ Nie bywam usatysfakcjonowana rozumieniem czegokolwiek, ponieważ wiem, że moja zdolność pojmowania może być jedynie nieskończenie małym ułamkiem tego, co chciałabym zrozumieć. (Ada Lovelace; 1815-1852)
Ilość nurkowań rocznie: 70 Pomógł: 35 razy Wiek: 61 Dołączył: 10 Lut 2006 Posty: 2578 Skąd: Katowice
Wysłany: 11-09-2014, 21:39
Monika napisał/a:
Jeśli to co napisałeś było żartem
Żartem?
Nie. Przypominam sobie tylko, że miałem nielichy kłopot, a teraz czytam, że coś "zabrałem". Nie mam w zwyczaju niczego nikomu zabierać.
Tak sobie myślę, że najlepiej, jak sobie zabierzecie swój sprzęt z obecnie nie waszego już lockera (w tym sensie, że nie Wy go wynajmujecie i nie Wy macie dostęp) zanim się okaże, że czegoś w nim brak, bo pewnie ja "sobie zabrałem".
Ewentualne osoby trzecie informuję, że dostęp do lockera mam ja i Robert Mitraszewski i powołanie się na Wojtka raczej nie zadziała bez porozumienia ze mną lub Robertem.
Jednocześnie usilnie nalegam, aby w miarę możliwości zabrać resztę swoich rzeczy w dowolny sposób - z pewnością ani ja ani Robert nie będziemy w tym przeszkadzać.
Proszę jednak nie pisać publicznie, że ja zabrałem cudzą własność.
Oznaczenie stage: SUS Pomogła: 13 razy Dołączyła: 07 Lut 2006 Posty: 960 Skąd: koniec świata:)
Wysłany: 11-09-2014, 21:56
Wydumałeś sobie interpretacje sytuacji.
Nie zwykłam roztrząsać nieporozumień publicznie.
EOT
_________________ Nie bywam usatysfakcjonowana rozumieniem czegokolwiek, ponieważ wiem, że moja zdolność pojmowania może być jedynie nieskończenie małym ułamkiem tego, co chciałabym zrozumieć. (Ada Lovelace; 1815-1852)
Wysłany: 11-09-2014, 22:16
Monika napisał/a:
Wydumałeś sobie
Doprawdy?
Ja nic sobie nie wydumałem.
Wojtek napisał, że "drobny sprzęt zabrał TomM".
Zaprzeczam takiemu publicznemu pomówieniu.
Jednocześnie proszę o sprostowanie - niczego sobie nie przywłaszczyłem, sprzedałem sprzęt zgodnie z życzeniem (Wojtka), a co się dało tachałem własnymi ręcami, chociaż w istocie kosztami nadbagażu, zawierającemu nota bene wyłącznie Wasz sprzęt obciążyłem Was.
Jeśli nagrodą za życzliwość ma być pomówienie o przywłaszczenie - bardzo dziękuję.
Proszę zabrać swoje rzeczy ze schowka dzierżawionego obecnie przeze mnie i Roberta, powiedzmy do 31.12.2014, w przeciwnym razie zostaną zlicytowane, zgodnie z prawem stanu Floryda.
Wysłany: 11-09-2014, 22:53
TomM napisał/a:
Wojtek Filip napisał/a:
o ile dobrze pamiętam" zabrał TomM.
Tomek, jak ochłoniesz, zastanów się raz jeszcze nad używaniem wyrazu "zabrał".
A jeśli nadal się upierasz to dla spokoju Twego ducha publicznie oświadczam, że nic nam nie zabrałeś (w rozumieniu zabrania wbrew Wojtka lub mojej woli).
Rzeczywistość nie przestaje mnie zadziwiać, szkoda, że czasem w taki sposób
Wysłany: 12-09-2014, 06:19
Ale numer.
Tomek, dobrze się czujesz ?
TomM napisał/a:
Proszę o niekształtowanie rzeczywistości i powstrzymanie się od sugestii o jakiejkolwiek korzyści osobistej którą rzekomo odniosłem
TomM napisał/a:
Zaprzeczam takiemu publicznemu pomówieniu.
TomM napisał/a:
Jeśli nagrodą za życzliwość ma być pomówienie o przywłaszczenie - bardzo dziękuję.
Przecież kiedy sprzedawałeś butle w moim imieniu napisałem Ci, że drobne rzeczy możesz sobie zabrać - nieszczęśliwie nie mam na nie rachunków, nie pamiętam specyfikacji, ba, nawet nie znam ich kolorów, napisałem przecież
Cytat:
o ile dobrze pamiętam" zabrał TomM
Nie chciałem niczego insynuować, nie miałem na myśli przywłaszczania z Twojej strony czy czegokolwiek podobnego - bo przecież tego nie zrobiłeś .
Zrozumiałeś to po swojemu - niewłaściwie.
Mimo to, przepraszam jeżeli Cię to z jakiegoś powodu uraziło.
W życiu nie wpadł bym na pomysł, że pisząc zabrał możesz pomyśleć "przywłaszczył", ale jak widać warto czytać słowniki .
TomM napisał/a:
Proszę zabrać swoje rzeczy ze schowka dzierżawionego obecnie przeze mnie i Roberta, powiedzmy do 31.12.2014, w przeciwnym razie zostaną zlicytowane, zgodnie z prawem stanu Floryda.
taa...
S. Lem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum