Stopień nurkowy: T1, Full Cave
Ubezpieczenie: DAN/SPTGLD
Oznaczenie stage: SUS Pomogła: 13 razy Dołączyła: 07 Lut 2006 Posty: 960 Skąd: koniec świata:)
Wysłany: 12-09-2014, 08:35
TomM napisał/a:
Nie można było tak od razu?
Najpierw musiałam wyjść z szoku, że mogłeś pomyśleć, że jeśli wieloletni znajomy mówi, że zabrałeś jakieś drobne rzeczy, to ma na myśli, że ukradłeś. Jak już wyszłam, doszłam do wniosku, że właściwie więcej to mówi o Tobie.
_________________ Nie bywam usatysfakcjonowana rozumieniem czegokolwiek, ponieważ wiem, że moja zdolność pojmowania może być jedynie nieskończenie małym ułamkiem tego, co chciałabym zrozumieć. (Ada Lovelace; 1815-1852)
Stopień nurkowy: full cave, full tmx
Ilość nurkowań rocznie: 70 Pomógł: 35 razy Wiek: 61 Dołączył: 10 Lut 2006 Posty: 2578 Skąd: Katowice
Wysłany: 13-09-2014, 07:05
Dziękuję Wojtku, że zająłeś stanowisko. Przeprosiny przyjęte, choć niepotrzebne. Nalegałem usilnie na jednoznaczne wyjaśnienie i je uzyskałem.
Po co to wszystko? Tak, jesteśmy starymi znajomymi. Wiemy jak było i jak jest. Tylko czytający tego nie wiedzą. A nie chciałbym, aby sądzono, czy mówiono, że posługuję się sprzętem który komukolwiek zabrałem, a tak to zabrzmiało. Nie byłby to pierwszy raz, co powinno tłumaczyć moje uwrażliwienie.
Monika napisał/a:
właściwie więcej to mówi o Tobie
Owszem. Zapewne to, że nie lubię posądzeń - i aby było jasno i klarownie: nie jest w tej sprawie istotne jak rozumie kwestionowane sformułowanie Wojtek, Monika czy TomM. Istotne jest jak rozumie osoba spoza tego kręgu. Gdyby Wojtek napisał "dałem", czy "udostępniłem" Tomkowi - to jasny przekaz. Ale "Tomek zabrał" to nie to samo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum