Stopień nurkowy: Full Cave, GUE T1
Ilość nurkowań rocznie: 50
Ubezpieczenie: DAN SPTSLV Pomogła: 3 razy Wiek: 54 Dołączyła: 09 Sty 2008 Posty: 445 Skąd: stolica i okolica
Wysłany: 27-10-2014, 22:09
Witam i pytam - ktokolwiek ma, ktokolwiek pożyczy...
Paradoks - dwa lata temu, w tym samy wątku, parę postów wyżej czyli o tym jak historia lubi się powtarzać . Z tej właśnie przyczyny kontynuuję wątek, będzie widać jak na dłoni, że można 'wyrosnąć' z pieczołowicie wybranego sprzętu .
Wówczas wybrałam Tridenty ponieważ były krótkie i dobrze mi się nimi manewrował. Dziś chętnie pożyczę do testów Scubapro oraz DiveSysytemy pasujące na but 39/40. Pożyczę bo jak się okazało po dwóch latach, że Tridenty się... skurczyły na długości pióra. Oczywiście istnieje teoria, że technika machania płetwami mi się poprawiła przez ten czas i to co było zaletą (czyli nadrabianie zgrabną płetwą nieco mniej zgrabnych ruchów przyczepionych do niej stopy) dziś stało się powodem frustracji i kanciastego pływania. Wszystkim się zdawało, że płetwa ruch pociągnie dalej ale płetwy już nie stało (taka tam nurkowa parafraza strofki z Pana Tadeusza).
Poprzednio wykorzystałam propozycję Piotrka lecz okazała się za duża (płetwa, nie propozycja rzecz jasna)
bpiotrek napisał/a:
Na Santi kalosz 40/41 ostatecznie kupiłem Scubapro Jety XL. Odezwij się na PW.
Reasumując kto ma i zechce pożyczyć Scubapro w rozmiarze L oraz DiveSystemy z najmniejszą sprężyną S (ewentualnie M). Nie koniecznie na weekend, może być w tygodniu - na AWFowy basen zabiorę na testy albo na Inflancką.
Co to ja chciałam na koniec? Aaaa, tak - z góry dziękuję,
Mo
Stopień nurkowy: T1, Full Cave
Ubezpieczenie: DAN/SPTGLD
Oznaczenie stage: SUS Pomogła: 13 razy Dołączyła: 07 Lut 2006 Posty: 960 Skąd: koniec świata:)
Wysłany: 27-10-2014, 22:22
elou
mam Scubapro L (z paskami) i XL (ze sprężynami) - polecam Ci przytulenie XL bo L (z paskami) to ja używam do mokrych butów przy stopie 37 . Choć Ty chyba masz flexy? Może za długa była sprężyna a nie za duża płetwa? Pamiętaj też że L różni się konstrukcyjnie od XL, na niekorzyść L zwłaszcza do technik zmodyfikowanych.
Tak czy inaczej.
Wpadaj, zabieraj i testuj.
_________________ Nie bywam usatysfakcjonowana rozumieniem czegokolwiek, ponieważ wiem, że moja zdolność pojmowania może być jedynie nieskończenie małym ułamkiem tego, co chciałabym zrozumieć. (Ada Lovelace; 1815-1852)
Stopień nurkowy: Full Cave, GUE T1
Ubezpieczenie: DAN SPTSLV Pomogła: 3 razy Wiek: 54 Dołączyła: 09 Sty 2008 Posty: 445 Skąd: stolica i okolica
Stopień nurkowy: Fundamentals GUE
Ubezpieczenie: DAN Sport Silver
Oznaczenie stage: Andy Pomógł: 5 razy Wiek: 44 Dołączył: 27 Lip 2010 Posty: 841 Skąd: Grodzisk Maz.
Wysłany: 28-10-2014, 08:07
"somsiadka" ja ma XL ze sprężyną jak coś
_________________ ..." Więszość jest głupia, im większa większość tym głupsza. "
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum