Stopień nurkowy: ARTmx
Ilość nurkowań rocznie: 40
Ubezpieczenie: DAN Pomógł: 28 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Mar 2008 Posty: 2766 Skąd: w-wa
Wysłany: 27-08-2015, 09:52
martin napisał/a:
Ale w czym problem?
Kupujesz kamere, dajesz znac jaki masz router, przez co chcesz ogladac i robimy.
Martin dzięki za ofertę ale pomoc nie jest potrzebna, kamerka jest już zainstalowana i działa ... nie potrzebne są żadne zmiany na routerze, kontakty z adminem itp.
Aby zobaczyć kamerę potrzebujesz jej mac adres i hasło ... więc jest w miarę bezpiecznie tzn. nie każdy ją zobaczy, ale nie jest wcale moim zamiarem upublicznianie podglądu
Jedyna wada to taka, że jest soft na PC, Androida i IOS ale nie ma na MAC OS.
_________________ Pozdrav
"And remember; any diver can abort any dive at any time for any reason."
Moja strona www.podlustremwody.pl
Stopień nurkowy: Tech.Cave
Ubezpieczenie: DAN/VDST Pomógł: 55 razy Dołączył: 28 Sty 2006 Posty: 3501 Skąd: NUE
Wysłany: 27-08-2015, 10:25
Tomek Płociński napisał/a:
Aby zobaczyć kamerę potrzebujesz jej mac adres i hasło
Czytaj: "chmura". MACi producenci sprzetu dostaja blokami, w kamerach leca jeden po drugim (tak jak numer seryjny), wiec wystarczy przeskanowac pelen zakres. Pozostaje wybrac mocne haslo i wierzyc ze producent nie ma zadnego kompromitujacego buga.
Stopień nurkowy: GUE T2+, Cave
Ilość nurkowań rocznie: 365
Stopień instruktorski: emeryt :)
Ubezpieczenie: DAN/PROGLD
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 15-09-2015, 12:15
Drodzy Pomagacze!
Kamery są działają, koty podglądają
Założyłem 3 goclever Eye i obsługuje z dedykowanego oprogramowania z różnymi funkcjami.
Instalacja step by step wg instrukcji nie pokanała nawet takiego lajkonika komputerowaego jak ja, więc jest z dużym prawdopodobieństwem bardzo prosta.
Kamerki widzą w dzień i w nocy, się kręcą .
Obsługa działa zarówno z mojego komputera, jak i z androidowego tabletu - czyli wszystko super .
Jest jeden minus: mam 3 kamerki, a program ma 4 okna... więc w jednym czarna dziura.
Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc - dzięki niej stosunkowo łatwo przebiłem się nie tylko przez zakup finalny, ale także przez rozmowy z zawodowcami oferującymi usługi "pro".
Tymczasem...
Okazało się, że Tomek ma drugiego kota hehe...
Kamerek przybędzie .
PS.
Nie działa mi programowy "zoom" - Tomek masz tak samo?
_________________ Bądź dobrej myśli, bo po co być złej ?
S. Lem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum