Stopień nurkowy: T1
Ilość nurkowań rocznie: 60
Ubezpieczenie: DAN Silver Sport Pomógł: 39 razy Wiek: 48 Dołączył: 31 Gru 2010 Posty: 2408 Skąd: Józefów k. W-wy
Wysłany: 17-05-2016, 14:33 Szukam zespołu na T1, październik 2016
Witajcie,
Próbuję skompletować zespół na kurs GUE T1.
Instruktor: Wojtek Filip
Termin: październik 2016
Termin dokładniej: ze względu na sytuację w pracy, mogę wyruszyc w stronę miejsca kursu 29 września a z powrotem w pracy muszę stawić się 13 października. Dostępne jest więc okienko o wielkości 14 dni, w którym musi zmieścić się:
- właściwy kurs (6 dni)
- dojazd (od 0 do 2 dni w jedną stronę, w zależności od miejsca), czyli 0-4 dni na całość
- ewentualne nurki "rekreacyjne" do zrobienia po samym kursie, żeby coś fajnego zobaczyć a jednocześnie zakres kursu sobie utrwalić
Miejsce: właściwie nie wiem, jestem otwarty na różne propozycje:
- Chorwacja (wariant czasowy maksimum - 2 dni dojazdu, 6 dni kursu, 4 dni nurków potem, 2 dni powrót / wariant minimum - 2 dni dojazd, 6 kurs, 2 powrót)
- Francja (jak wyżej)
- Austriackie jeziora / niemieckie kamieniołomy (jedno miejsce bądź kombinacja kilku akwenów, uwzględniająca dostępność dobrej bazy noclegowej, blenderni, bezpieczeństwo nurkowiska, logistykę dojazdów oraz obecność czegokolwiek atrakcyjnego w interesującym zakresie głębokości)
Termin jest nienegocjowalny (bo tylko wtedy mam szansę wyrwać się z roboty), o całej reszcie można rozmawiać.
Zespół: potrzebuję dwóch osób, które chciałyby poważnie podejść do tematu, tzn.:
- znajdą czas na przygotowanie do kursu, wspólne nurkowania w okresie od połowy czerwca do końca września
- mają taki nieśmiały plan, żeby już po zakończeniu kursu zgodnie z poznanymi na nim standardami i procedurami dalej nurkować
Stopień nurkowy: Full Cave, GUE T1
Ilość nurkowań rocznie: 50
Ubezpieczenie: DAN SPTSLV Pomogła: 3 razy Wiek: 54 Dołączyła: 09 Sty 2008 Posty: 445 Skąd: stolica i okolica
Wysłany: 17-05-2016, 16:58
Agituj Adam, agituj. Ale przyjmij na świeżo dwie rady (rady są trzy ale w Twoim przypadku punkt pierwszy realizujesz
A sponiewierana uczestniczka T1 w Adriatyku sugeruje (zastanawiając się czy jutro w ogóle będzie miała siłę żeby przepłynąć 15 długości basenu):
1. róbcie u tego, u kogo robiliście Fundy (standardy niby te same ale różnic w wykonywaniu procedur sporo choćby w sposobie klarowania stage i całej masie innych 'dupereli' bo prawie robi dużą róznicę)
2. róbcie T1 w zespole, w którym pływacie albo przed T1 zróbcie ze 40 wspólnych nurków
3. przynajmniej połowę z nurków z pkt.2 zróbcie w warunkach, w których będziecie robić T1 (czytaj T1 morskie to pływajcie w morzu!!!)
Stopień nurkowy: T1, Full Cave
Ilość nurkowań rocznie: 80
Ubezpieczenie: DAN sport silver
Wysłany: 26-07-2016, 00:37
Ani jednego z powyższych warunków nie spełniłem przed kursem u Wojtka. Kurs był świetny (oczywiście męczący, i to czasem bardzo) i wspominam go z nostalgią, i jeszcze bym chciał, choćby i potowarzyszyć Andrzejowi, ale w okienko niestety się nie wstrzelę.
Stopień nurkowy: T1
Ilość nurkowań rocznie: 60
Ubezpieczenie: DAN Silver Sport Pomógł: 39 razy Wiek: 48 Dołączył: 31 Gru 2010 Posty: 2408 Skąd: Józefów k. W-wy
Wysłany: 26-07-2016, 07:00
Termin przesunięty na wiosnę. Wydaje się, że są szanse na zespół - jesień pokaże
Stopień nurkowy: Fundamentals GUE
Ubezpieczenie: DAN Sport Silver
Oznaczenie stage: Andy Pomógł: 5 razy Wiek: 44 Dołączył: 27 Lip 2010 Posty: 841 Skąd: Grodzisk Maz.
Wysłany: 26-07-2016, 07:14
Adam Jaworski napisał/a:
Termin jest nienegocjowalny (bo tylko wtedy mam szansę wyrwać się z roboty), o całej reszcie można rozmawiać.
_________________ ..." Więszość jest głupia, im większa większość tym głupsza. "
Stopień nurkowy: Full Cave, GUE T1
Ubezpieczenie: DAN SPTSLV Pomogła: 3 razy Wiek: 54 Dołączyła: 09 Sty 2008 Posty: 445 Skąd: stolica i okolica
Wysłany: 26-07-2016, 08:15
Piotr Bański napisał/a:
Ani jednego z powyższych warunków nie spełniłem przed kursem u Wojtka.
Oj tam, oj tam, a upgrade do tech na Zakrzówku to pies? Miałeś szanse poznać i instruktora, i współkursanta (i mnie ) więc to jeszcze inna kategoria
Mo
Stopień nurkowy: T1, Full Cave
Ilość nurkowań rocznie: 80
Ubezpieczenie: DAN sport silver
Wysłany: 26-07-2016, 08:35
Monika Brzózka napisał/a:
Piotr Bański napisał/a:
Ani jednego z powyższych warunków nie spełniłem przed kursem u Wojtka.
Oj tam, oj tam, a upgrade do tech na Zakrzówku to pies? Miałeś szanse poznać i instruktora, i współkursanta (i mnie ) więc to jeszcze inna kategoria
Mo
Zdecydowanie nie pies! Fajnie było, mmm, dobre wspominki na początek dnia...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum