Stopień nurkowy: jakis jest Pomógł: 2 razy Dołączył: 04 Gru 2011 Posty: 162 Skąd: ...
Wysłany: 11-02-2017, 19:28
Tomasz Wciórka napisał/a:
wskazana butla nie jest niczym innym niż zwykła butla, która ładnie wygląda, to tak jakby do komarka 50 cm3 założyć owiewki z R1.
Daj spokuj...Nie rozumiesz że to nie jest produkt dla biedaków? Więc nie oburzaj sie że drogie itp. Sa zegarki za bańkę ziela i też powiesz że to przecież tylko zegarek i choćby był cały ze złota to wartośc kruszcu to tylko ułamek ceny itp? Zrzędzisz jak moi znajomi którzy nie potrafią zrozumieć tego jak ja moge kupowac nowe auta z salonu i jaki jestem głupi i od razu wyliczają ile trace.....Nie wszystko jest dla każdego i nie ma co się oburzać ani szukać dziury tam gdzie jej nie ma.
Stopień nurkowy: T1
Ilość nurkowań rocznie: 60
Ubezpieczenie: DAN Silver Sport Pomógł: 39 razy Wiek: 48 Dołączył: 31 Gru 2010 Posty: 2408 Skąd: Józefów k. W-wy
Wysłany: 20-02-2017, 22:07
Piotr Kosmalski napisał/a:
Jak zwykle są osoby które mają problem z ceną
Bardzo chętnie skręciłbym sobie zestaw 2x12 na takich butlach. Od dawna marzę o tym, żeby mieć błyszczący, chromowany twinset, z wygrawerowanym na każdej butli logo mojej ukochanej od 1993 roku gry:
Jedna rzecz niestety mocno mnie blokuje - i rzeczywiście jest to cena. Obawiam się, że nie będę w stanie znaleźć do tych butli wystarczająco drogiego manifoldu
Co do krytyki ciężaru - dla mnie większy ciężar butli jest w tym przypadku dużą zaletą. Ponieważ standardowy balast z ołowiu byłby na takich butlach nieco nie na miejscu, mam już odłożoną gotówkę na kilka kilo osmu. Metal ten ma dwa razy większą gęstość niż ołów, więc kostki balastowe są znacznie bardziej eleganckie - niestety w zakupie wychodzi trochę drożej niż ołów, więc większa waga butli jest w tym przypadku całkiem ok.
@Piotr: na fejsie umieściłeś takie zdjęcie, pokazujące grawer:
Czy dałoby się zrobić logo z DOOMa na butlach wysoko, zaraz za miejscem, gdzie kończy się krzywizna, żeby tuż nad gumowymi stopami na dole zmieściły się jeszcze napisy TOP i VIP?
Stopień nurkowy: full cave, full tmx
Ilość nurkowań rocznie: 70 Pomógł: 35 razy Wiek: 61 Dołączył: 10 Lut 2006 Posty: 2578 Skąd: Katowice
Wysłany: 21-02-2017, 13:43
Adam Jaworski napisał/a:
kilka kilo osmu. Metal ten ma dwa razy większą gęstość niż ołów, więc kostki balastowe są znacznie bardziej eleganckie
Sądzę, że mógłbyś przemyśleć ponownie kwestie materiałowe. Proponuje jednak iryd - gęstość ta sama, a zawsze będzie możliwość umieszczenia w Sevres po Paryżem obok wzorca metra.
Stopień nurkowy: AdvEAN
Ilość nurkowań rocznie: 41
Oznaczenie stage: PTJA Pomógł: 51 razy Wiek: 53 Dołączył: 08 Paź 2011 Posty: 2707 Skąd: Łódź
Wysłany: 21-02-2017, 13:59
Adam, osm jest co prawda ciężki, ale myślę, że do takich butli lepiej pasowałby balast z innego metalu 19,3 razy cięższego od wody: złota. Osm jest szlachetny, ale czy nieco nie zbyt tani do takich butli?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum