Wysłany: 05-01-2008, 13:35 co czwartek.2008 Ćwiczenia basenowe, Gorzów Wlkp.
Uzyskałem możliwość wejścia na basen Słowianka ze sprzętem nurkowym dzięki uprzejmości Piotra Raginia, który jest właścicielem firmy Marlin Plus. Ma zarezerwowane 2 tory, na których nurasy spotykają się na podciągnięcie kondycji lub Piotr prowadzi kursy basenowe.
Natomiast ja byłem w ostatni czwartek ze szpejem i zacząłem ćwiczenia basenowe podnoszące moje zdolności w poruszaniu się. W związku z tym poszukuję partnera do ćwiczeń, gdyż nie mogę znaleźć chętnego na basenowe zabawy.
Jeżeli tylko znajdę się w okolicy, to z całą przyjemnością dołączę
Jak wygląda sprawa gazów czy ewentualnego twina?
Można wypożyczyć, naładować gdzieś w okolicy?
Jaki głęboki masz tam basen?
... ale ze Gorzowianie Ciebie tam nie zaprosili - straszna to rzecz
Jak bedziesz trzeba bedzie naprawic to niedopatrzenie, a ze Szczecin teraz zrobil sie blizej (lepsza droga, obwodnice - w planie na ta chwila) to i moze szczecinianie przyjada.
Jeżeli tylko znajdę się w okolicy, to z całą przyjemnością dołączę Smile
Świetnie zapraszam.
Dorota i Wojtek napisał/a:
Jak wygląda sprawa gazów czy ewentualnego twina?
Można wypożyczyć, naładować gdzieś w okolicy?
W Gorzowie wchodzi w rachubę wyłącznie ładowane powietrza. W ciągu dnia 10:00-18:00 można ładować w Marlinie www.marlin.profit.pl i to wyłącznie w ciągu tygodnia. Lepiej wcześniej zadzwonić. Mają sprzęt do wypożyczenia, ale wchodzą w rachubę wyłącznie rekreacyjne zestawy jacketowe.
W innych dniach i godzinach można ładować w Straży Pożarnej na ulicy Strażackiej TEL. 957280762
Jakby były kłopoty dzwonić/pisać do mnie.
Cytat:
napisz prosze o ktorej godzinie Piotr ma rezerwacje.
Rezerwacja jest od 19:30 do 21:30. Oczywiście można zostać dłużej, ale już bez rezerwacji torów i trzeba samemu dopłacić.
Jak bedziesz trzeba bedzie naprawic to niedopatrzenie, a ze Szczecin teraz zrobil sie blizej (lepsza droga, obwodnice - w planie na ta chwila) to i moze szczecinianie przyjada.
W Szczecinie nie ma dostępnych basenów tak więc ćwiczymy obecnie w wodach baseno podobnych o tem. 1-2 st
Pilanie zapraszają - Gorzowianie dojadą!
Ze swojej strony bicie - zapewnione, basen do dogadania ( max, gł. 1,9 m real - 2m teoretic) zaiteresowanych - listę możemy otwierać inne sprawy do dogadania.!
Nastawienie - optymistyczne - uwaga - zaraźliwe.!
Pilanie zapraszają - Gorzowianie dojadą!
Ze swojej strony bicie - zapewnione, basen do dogadania ( max, gł. 1,9 m real - 2m teoretic) zaiteresowanych - listę możemy otwierać inne sprawy do dogadania.!
Nastawienie - optymistyczne - uwaga - zaraźliwe.!
Dzięki Tomku, wiem że zawsze mogę liczyć na Twoją pomoc i dobre rady. Po ostatnich warsztatach z Tobą, zauważyłem błąd backkick'a. Na razie poćwiczę na swoim basenie, a później zajadę do Ciebie na weryfikację.
Ale ja serio mówiełm o tych warsztatch z Wojtkiem (na razie gadamy trochę za jego plecami ale grunt to mieć gdzie a poźniej proponowac kadrę) w Pile. Jeśli masz z tym jakichś problem to możemy to razem dopiąć u mnie. Poza Tobą jest więcej chętnych - za dużo nie może być ale to juz ustali mam nadzieję Wojtek.
Wojtku co Ty na to.!
Trochę nie zrozumiałem twojego poprzedniego postu. Teraz już tak
Choć mam zaplanowany na wiosnę kurs, podnoszący stopień nurkowy u jednego z instruktorów IANTD, to coraz bardziej myślę również o wymienionych przez Ciebie warsztatach.
Jest jedno całkiem nieduże "ale":
ciągle jeszcze daleko mi do normalnej formy - uzyskałem zgodę na nurkowanie na basenie (albo raczej w "kontrolowanych warunkach") i powoli się do tego zabieram.
Nie umiem jeszcze poruszać sprawnie stopą (techniki pływania) i nie mogę obciążać prawej dłoni - noszenie czegokolwiek... a jakoś nie widzę tego, że ktoś za mnie butle ciągnie...
Można oczywiście zadziałać "połowicznie", czyli siedzę w wodzie i nagrywam komentuję/podpowiadam, ale nie wiem czy to Wam wystarczy ?.
Zdecydowanie zamiast gadać wolę pokazać jak zadziałać, a tu klapa związana z moją fizycznością...
Warto też prześledzić daty w kalendarium, żeby przygotowując coś nie uraczyć kogoś jakąś terminową kolizją .
Wojtek
PS.
Z Tomkiem działamy m.in. na zasadzie "filmik - komentarz - drugi filmik zrobiony w oparciu o komentarz " 8).
Jeżeli to może komuś pomóc - służę złośliwymi uwagami.
No to może za mocno przyspieszyłem ale jak zobaczyłem, ze coś się kroi w okolicy to nie żebym to przegapił. Stąd samodopowiedzenie, że czujesz się już prawie dobrze. Jednak niestety widać, ze prawie znowu robi dużą różnicę a szkoda - znaczy się się szkoda, ze się źle czujesz bo warsztaty nie uciekną i mogą poczekać.!
Zatem Dzink nasze zajęcia nadal się odbywają co niedziela, Jednak jak byś chciał to umówmy się na dłuższe nuranie face to face wieczorkiem na conajmniej 2h. Z Leszkiem popływamy ponakręcamy i damy do oceny Wojktowi, na którego szybki powrót do zdrowia będziemy oczekiwać!.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum