Wróciłem tydzień temu z pracy na Syberii .... dużo wrażeń z życia codziennego i trochę niecodzienna dyscyplina sportu , wyjazd nie nurkowy ale, podlodowe byłoby trudno wykonać , grubośc lodu jeszcze ponad 1 metr. wykonanie przerębla byłoby trochę pracochłonne. Tylko wędkarze wiercą swoje "dziurki". Przy półwyspie zaczynał być widoczny skrawek wody ( ok 100 m2 na płyciżnie ) wolny od lodu. Może kiedyś tu zanurkuję ? Piękna malachitowa woda i ta przejrzystość . Rosjanie mówili o pomiarach krążkiem i wynikach 40-50 m .
Między innymi można coś zobaczyć tu :
https://ijszeilen.smugmug.com/IJszeilen/Baikal-2018/
Jacek fotografował na lądzie, jak trochę na lądzie i wszystko z drona, łącznie z panoramami ... czyli to gdzie aparat jest wyżej niż 1,6m nad "butami" fotografa ...
Stopień nurkowy: GUE T2+, Cave
Ilość nurkowań rocznie: 365
Stopień instruktorski: emeryt :)
Ubezpieczenie: DAN/PROGLD
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 17-04-2018, 17:09
Fajna wyprawa!
Robiliście te bojery głównie, czy ślizgactwo na nich uprawialiście?
Fajne foty - niektóre bardzo.
Zaskakujące jest tło lodu, które czasem daje wrażenie trójwymiaru .
Mam też swoją ulubioną fotografię z awtamaszyną w uchwycie do trzymania do góry nogami .
Natomiast dron - to nowa dla mnie kategoria - całkiem inne spojrzenie, muszę się przyzwyczaić wreszcie...
_________________ Bądź dobrej myśli, bo po co być złej ?
S. Lem
Nasza praca polegała na fotografowaniu wydarzenia . Puchar Azji , Puchar Bajkału. Lód miał fakturę bruku .. Jadący bojer było słychać już z daleka . W zeszłym roku podobno był idealnie gładki i przejrzysty .
Samochód ... oj temat motoryzacji na Syberii to temat rzeka . Ten był przygotowany do remontu ,można go obracać z każdej strony , taki substytut podnosnika, kołyski , wszystko w jednym
Drona też się uczę i uczę sie z niego fotografować i patrzeć przez obiektyw z góry ,możliwosci duże , kamera z sensorem 1" 20 Mpix i bardzo dobra optyka jak na tę klasę cenową . Phantom 4 Pro +.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum