Stopień nurkowy: GUE T1 Pomógł: 27 razy Wiek: 41 Dołączył: 08 Cze 2010 Posty: 965 Skąd: Warszawa
Wysłany: 31-07-2018, 14:45
Szału nie ma...
1 instruktor w Warszawie, 1 pod Warszawą. Chyba łatwiej pojechać do Poznania lub Krakowa
Z drugiej strony, wydaje mi się, że jeszcze kilka lat temu szkolenia były organizowane dość regularnie, teraz, poza Poznaniem, nie znalazłem szkoły, która organizowałaby np. 2 razy do roku szkolenia DAN.
Rynek się skończył? Czy więszkość szkoleń jest dla grup zamkniętych?
Stopień nurkowy: tmx, cave, ccr, dpv
Stopień instruktorski: xr, dan
Ubezpieczenie: nfz ;)
Oznaczenie stage: WIECZNY Pomógł: 6 razy Wiek: 41 Dołączył: 09 Mar 2011 Posty: 654 Skąd: Szczecin
Wysłany: 31-07-2018, 15:14
szkolenia są organizowane regularnie, jednak ciężko wymagać, aby ktoś przyjechał na nie z drugiego końca Polski. Informacje o szkoleniach rozchodzą się więc lokalnie w pobliżu miejsca pracy instruktora.
dołączenie do szkolenia nie jest zwykle "tak z biegu", intstruktor musi zamówić dla każdego kursanta materiały DAN. Trzymanie wszystkich materiałów do każdego możliwego szkolenia to jednak spory wydatek. Tym bardziej, że jest spora liczba kombinacji kursów. Zwykle więc tylko podstawowy pakiet jest dostępny od ręki.
Do tego grupy są też raczej mocno koleżeńskie. Przy nauce udzielania pierwszej pomocy zwykle jest wtedy bardziej komfortowo i kursanci czują się znacznie swobodniej. Przynajmniej tak wynika z moich obserwacji.
Warto więc zebrać grupę i skontaktować się z instruktorem, termin i miejsce kursu można dopasować. Sztywne daty kursów to już chyba przeszłość. Instruktorzy się dopasowują, chyba, że mają nadmiar pracy
Po kilku latach "posuchy" w temacie myślę, że znowu zaczęliśmy zwracać większą uwagę na temat bezpieczeństwa, myśleć o zestawach tlenowych itd. nie koniecznie takich za 5 tys. w zielonej walizce
Stopień nurkowy: TMX, Full Cave
Stopień instruktorski: OWSI
Ubezpieczenie: DAN
Oznaczenie stage: IRENA
Wysłany: 01-08-2018, 11:30
Reaktywujemy temat szkoleń DAN w Polsce, ze szczególnym naciskiem na te, których nie ma w innych organizacjach - ADVOXY, neuro, HMLI...
Zdaję sobie sprawę, że chwilę to zajmie, ale mam nadzieję, że już niedługo szkolenia DAN będą dostępne znacznie szerzej niż obecnie.
Stopień nurkowy: GUE Fundamentals
Ubezpieczenie: DAN/PRO SILVER
Oznaczenie stage: INDI Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 30 Lis 2015 Posty: 18 Skąd: Warszawa/Plock
Wysłany: 01-08-2018, 11:50
Finalnie kurs (BLS + OFA) zrobilem u Maksymiliana Allweil, CN Raja (Warszawa Marki).
Tutaj wiecej szczegolow o szkoleniach: http://www.raja.edu.pl/kursy-dan/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum