Stopień nurkowy: Adv Cave DPV CCR
Ilość nurkowań rocznie: 80
Ubezpieczenie: DAN
Oznaczenie stage: bulek Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Sty 2011 Posty: 455 Skąd: West London
Stopień nurkowy: GUE T2+, Cave
Ilość nurkowań rocznie: 365
Stopień instruktorski: emeryt :)
Ubezpieczenie: DAN/PROGLD
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 23-07-2014, 06:50
Adamsky1977 napisał/a:
Co to jest
Po polsku to przetaczarka: wyciąga z jednej butli, a ładuje do drugiej mimo, że w pierwszej ciśnienie jest znacznie niższe.
_________________ Bądź dobrej myśli, bo po co być złej ?
S. Lem
Stopień nurkowy: Fundamentals GUE
Ilość nurkowań rocznie: 50
Ubezpieczenie: DAN Sport Silver
Oznaczenie stage: Andy Pomógł: 5 razy Wiek: 44 Dołączył: 27 Lip 2010 Posty: 841 Skąd: Grodzisk Maz.
Wysłany: 13-08-2019, 08:24
Wojtek A. Filip napisał/a:
Po polsku to przetaczarka: wyciąga z jednej butli, a ładuje do drugiej mimo, że w pierwszej ciśnienie jest znacznie niższe.
odgrzeję temat.
czy ktoś może mi wytłumaczyć jak owy booster działa tak najogólniej?
nie szukam 1234 stron instrukcji w pdf na razie, zwyczajnie poszerzam wiedzę i to mnie zaciekawiło
_________________ ..." Więszość jest głupia, im większa większość tym głupsza. "
Stopień nurkowy: Fundamentals GUE
Ilość nurkowań rocznie: 50
Ubezpieczenie: DAN Sport Silver
Oznaczenie stage: Andy Pomógł: 5 razy Wiek: 44 Dołączył: 27 Lip 2010 Posty: 841 Skąd: Grodzisk Maz.
Wysłany: 13-08-2019, 09:28
bardzo użyteczne dziękuję
czyli skracając(możliwe że błędnie wybacz nie jestem żądnym technikiem), do użycia boosterów wystarczy butla z powietrzem, lewarek w przypadku ręcznego systemu albo silnik elektryczny który go będzie poruszać i dwie butle które połączymy celem uzyskania żądanego ciśnienia w jednej z nich?
_________________ ..." Więszość jest głupia, im większa większość tym głupsza. "
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum