Spotkanie w Gorzowie odbędzie się w budynku należącym do Enei przy ulicy Sikorskiego 37.
Wjazd na parking znajduje się od ulicy Składowej, na przeciwko dworca PKP. Trzeba przejechać przez bramę (zieloną), postaramy się by była otwarta między 11.30 a 12.30. Gdyby była zamknięta wystarczy pomrugać parokrotnie światłami lub jeśli to nie pomoże użyć dzwonka (po lewej stronie bramy).
Oto link do mapy, na której nanieśliśmy położenie budynku:
Dojazd ze Szczecina jest dość prosty. Jedziemy cały czas prosto, na wszystkich rondach i krzyżówkach- kierując sie na Poznań. Po drodze zobaczycie prawdopodobnie całą masę drogowskazów wskazujących objazdy, ma to związek z remontem mostu głównego, które radzimy po prostu zignorować. Pierwsza ulica, którą jedziecie to Myśliborska przechodząca później w Al. Konstytucji 3 Maja. Podczas zjazdu dwupasmową Al. Konstytucji 3 Maja, po lewej stronie zobaczycie pomnik Adama Mickiewicza. Trzeba wtedy skręcić w prawo w ulicę Dworcową, na jej końcu znajduje się Dworzec Główny. Jedziecie do końca w jego kierunku (jakieś 300 metrów), skręcacie w lewo i za około 50 metrów, po lewej stronie macie bramą wjazdową na teren Enei. Tam już prosto do końca.
Przyjezdni z kierunku Poznania czy Zielonej Góry maja gorsza sprawę z dojazdem, w związku z remontem mostu. Drogowskazy skierują ich na objazd przez nowy Most Lubuski (po wjeździe do Gorzowa należy kierować się na Szczecin). Zaraz za nowym mostem jest rondo (Rondo Santockie), na którym jedziemy w lewo w kierunku centrum. Jedziemy prosto najpierw ulicą Warszawską, na jej końcu po prawej stronie miniecie charakterystyczny biały kościół, później dalej prosto ulicą Dzieci Wrzesińskich. Na drugich światłach, licząc od kościoła skręcacie w lewo w kierunku Katedry. Na skrzyżowaniu przy Katedrze skręcacie w prawo. Jadąc prosto po około 1-1,5 km dojedziecie do pomnika Adama Mickiewicza. Skręcacie w lewo w ulicę Dworcową i od tego momentu jedziecie analogicznie jak w punkcie powyżej.
Do Enei można wejść też od strony pomnika Adama Mickiewicza, głównym wejściem jakby ktoś bardzo chciał Od frontu nie ma niestety gdzie zaparkować a pobliskie parkingi są płatne.
Pozdrowienia,
Agnieszka i Mariusz
P.S.
Gdybyśmy za bardzo namieszali to piszcie i pytajcie, postaramy sie wszystko wyjaśnić.
Uwaga: Aniołek potrzebuje transportu. Kto ma możliwość ?
Jeśli kogoś pominąłem proszę o sygnał.
Ja mam możliwość ......... chociaż sam miałem nadzieję że "przytulę się" do jakiegoś transportu Ale w związku z prohibicją na wyjeździe nie ma to aż takiego znaczenia, mogę pojechać swoim.
Ewentualne kontakty do mnie w podpisie lub 914876627
-przedstawić co to jest GUE
-powiedzieć jak się to ma do DIR'u i co z tym direm tak wogóle Smile
-pogadać o planach szkoleniowych (zakres szkoleń GUE i porównanie np. z PADI - dalsza ścieżka szkoleniowa_
-ustalić nad czym trzeba z poszczególnymi chętnymi popracować - ustalić sposób wymiany informacji (mamy nadzieję, że w międzyczasie wydarzy nam się jakaś szybsza sieć... )
-możemy zrobić jakieś warsztaty - nie zabieramy ze sobą sprzętu, więc może jakieś na sucho (sprzętówka, drill'e? )
-Wasze propozycje - narzucać to my się nie będziemy...
Na spotkanie przyjadą chłopaki z BARE - przedstawimy możliwości współpracy członków DT z BARE.
Powiemy trochę na temat "nowego" skafandra BARE by Dive Trek.
Pewną część spotkania poświęcimy też na omówienie (i pokazanie) jak dopasować suchacza.
Zupełnie obok jest (przynajmniej była, ale proszę o potwierdzenie gorzowiaków) buda z bułeczkami pieczarkowymi na gorąco. Tanie toto zawsze było, a i przepyszne ogromnie
Zupełnie obok jest (przynajmniej była, ale proszę o potwierdzenie gorzowiaków) buda z bułeczkami pieczarkowymi na gorąco. Tanie toto zawsze było, a i przepyszne ogromnie
Budka dalej stoi a bułeczki są pyszne jak zawsze, nie wiem tylko do której w soboty otwarte.
Eeee tam - bułeczki... Obok jest Chińczyk, Wietnamczyk czy coś w tym stylu - wg mnie jedno z najlepszych tego typu miejsc, jakie znam. Także jakby co, to wybór jedzenia jest...
Mieszkam 25 km od Gorzowa a nie byłem....żal.. Sad
Szkoda faktycznie, bo miejsca było mnóstwo....
Spotkanie trwało kilka godzin, więc w sumie ciężko napisać krótką relację.
Generalnie DiW omówili tematy:
1. GUE - co to jest, kiedy i jak powstało, jakie są cele ich działania, jakie ich najsłynniejsze projekty były realizowane, a jakie nadal są toku. Oprócz tego oczywiście krótkie omówienie cóż to takiego DIR i skąd wokół tego tyle nieporozumień, jak również "przelecenie" przez szkolenia proponowane przez GUE (DIR Fundamentals, Triox, Tech1 - Tech 3, Cave 1-Cave 3). Jeżeli chodzi o tę część spotkania, to proponuję, żebyś zajrzał do artykułu DiW w najnowszym Wielkim Błękicie - tam będziesz miał w zasadzie streszczenie spotkania i to w wykonaniu jego autorów . Tam znajdziesz też wywiad z jednym z założycieli GUE - Richardem Lundgrenem, o którym (i kursie TEch 1, który przeszli u niego niedawno DiW) też była mowa.
Jeżeli chodzi o anegdotki związane właśnie ze wspomnianym kursem, zajrzyj
tu .
2. Omówienie dopasowania suchego skfandra - jak się należy w nim poprężyć , żeby uznać, że jest dobrze dobrany. Dla tych, którzy jeszcze tego cudu nie mieli na sobie - była możliwość wlezienia w to-to .
3. Omówienie zasad komunikacji światłem. Więcej możesz poczytać tu .
4. Omowienie sposobu konserwacji zacinajacych sie przyciskow inflatora w sprzecie Halcyon.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum