Wysłany: 31-01-2006, 13:39 02.03.2006 Małopolskie spotkanie DT - Kraków
Jak pisałem w innym wątku zrodził sie pomysł na zorganizowanie spotkania DT z DiW w małopolsce.
Pytanie do DiW - Czy jesteście zainteresowani? Jaki termin? Czy może być zaraz po WiW, ewentualnie inny termin.
Pytanie do wszystkich - Kto byłby chętny?
Jako miejsce proponuję schronisko pod Bereśnikiem w Szczawnicy Zdrój.. Kasia i Piotrek, o ile aura pozwoli i jeśli bedzie taka potrzeba, bez problemu zorganizują transport cięższego sprzętu. A dla wszystkich krótki spacerek
Plan jak w przypadku SGFN
Dorota i Wojtek napisał/a:
-przedstawić co to jest GUE
-powiedzieć jak się to ma do DIR'u i co z tym direm tak wogóle
-pogadać o planach szkoleniowych (zakres szkoleń GUE i porównanie np. z PADI - dalsza ścieżka szkoleniowa_
-ustalić nad czym trzeba z poszczególnymi chętnymi popracować - ustalić sposób wymiany informacji (mamy nadzieję, że w międzyczasie wydarzy nam się jakaś szybsza sieć... )
-możemy zrobić jakieś warsztaty - nie zabieramy ze sobą sprzętu, więc może jakieś na sucho (sprzętówka, drill'e? )
-Wasze propozycje - narzucać to my się nie będziemy
Ze wzgledu, że jest to schronisko proponuję spotkanie 2 dniowe (lub więcej) połączone z noclegiem i innymi atrakcjami. Cennik na stronie, jesteśmy grupą zorganizowaną wiec nocleg 15zł bez pościeli.
Oczywiście jak chodzi o sprzętówkę to dostarczę wszystko co potrzebne (albo prawie wszystko ) a resztę zainteresowani.
Jak ktoś jest zainteresowany proszę o wpisanie się tutaj, podanie terminu i podanie ewentualnych tematów spotkania.
Pozdrawiam
PTB
PS. Waldo może warsztaty fotografii podwodnej?
_________________ JeszczeStraszniejszaCzaszka
Ostatnio zmieniony przez stefan-stefan dnia 12-02-2006, 21:05, w całości zmieniany 10 razy
Jesteśmy ściśle limitowani czasem pobytu w Polsce - mamy w związku z tym kilka pytań:
-położenie miejsca spotkania - dojazd samochodem, odległość od Katowic
-ile osób jest chętnych
-sugestia: zamiast dryli (ćwiczenie wyłącznie na sucho nie jest najlepszym pomysłem...), proponujemy jakąś sprzętówkę, podstawy pracy w zespole czy inne takie
Poza tym, zakres tematyczny spotkania jak najbardziej ok - małe poprawki możemy uzgodnić w międzyczasie.
położenie miejsca spotkania - dojazd samochodem, odległość od Katowic
Katowice-Kraków 65km/30min
Kraków-Nowy Targ 80km/60-90min w zależności od ruchu
Nowy Targ-Szczawnica około 40km/30-40min
Wyjscie do schroniska- czas indywidualny...
Jak trafić oraz mapka
podstawy pracy w zespole czy inne takie
Komunikacja świetlna?
Rantajmy?
Rockbotomy?
ile osób jest chętnych
Liczę na to że będą się wpisywać, liczę na krakusów i śląsk.
Na dziś, wliczając nurkujących właścicieli schroniska jakieś 5-7osób.
PTB
Jak pisałem w pierwszym poście, zaproponowałem termin po WiW, które w tym roku są 9-12 marca.
Zakładam, że wiekszości zainteresowanych odpowiada weekend, więc (ze wskazaniem ) 17-19 albo 3-5, albo i to najważniejsze - jaką datę wskażą DiW, gdyż to od ich terminarza zależy najbardziej.
Proponuję zgłaszanie się chętnych i podawanie najbardziej odpowiadającego terminu.
Wybierzemy "najgorzej" czyli złoty środek.
Stopień nurkowy: IANTD nTMX Pomógł: 10 razy Wiek: 63 Dołączył: 31 Sty 2006 Posty: 339 Skąd: Kraków
Wysłany: 01-02-2006, 10:45
stefan-stefan napisał/a:
Zakładam, że wiekszości zainteresowanych odpowiada weekend, więc (ze wskazaniem ) 17-19 albo 3-5, albo i to najważniejsze - jaką datę wskażą DiW, gdyż to od ich terminarza zależy najbardziej.
Proponuję zgłaszanie się chętnych i podawanie najbardziej odpowiadającego terminu.
Wybierzemy "najgorzej" czyli złoty środek.
Jeszcze jedna drobna uwaga.
Proszę podawać ilu dniowy pobyt.
Do tego dopasujemy program.
W Bereśniku jest 40 miejsc noclegowych. W lecie zajecia mogłyby być na świeżym powietrzu, jednak mamy zimę. W związku z tym zajęcia będą na stołówce (bacówka,zajrzyj do wnetrza), a że nie jest to sala gimnastyczna myślę, że max 30 osób. Omówię to jeszcze z właścicielami i napiszę czy zasadny będzie limit osobowy (mam nadzieję, że nie i że będzie tak dużo chetnych ).
W Szczawnicy jest kolej linowa Palenica, więc można pomyśleć o nartach czy desce (jakiś frirajd po górach?).
_________________ JeszczeStraszniejszaCzaszka
Silesian
Gość
Wysłany: 01-02-2006, 13:29
Ja też byłbym chętny, tylko że daleko ta Szczawnica.
Z Katowic miałbym bliżej do Krakowa a tam można znaleźć i tani hotel i jest gdzie ponurać i również gdzie wyskoczyć wieczorem.
I po co ja ci o tym pisałem ....
Zaczyna sie wydziwianie
Silesian napisał/a:
tylko że daleko ta Szczawnica
Ale za to jaka miejcówka.
Oczywiście Kraków też jest opcją.
Gość napisał/a:
i jest gdzie ponurać
Jednak nie wiem czy przy tego typu programie starczy czasu na nurki.
Każdego z interesowanych proszę o wskazanie miejsca które preferuje na zorganizowanie spotkania.
Bardzo chetnie przyjade na to spotkanie i poznam osobistosci polski PD oraz przybyszow z Egyptowa.
Innymi slowy, pisze sie na ten wyjazd.
Co do tematyki to podobaja mi sie dotychczasowe propozycje.
Termin pasi, z miejscowka troche gorzej ale moze jakos uda sie dojechac.
Idea warsztatów opiera się jednak na praktyce w wodzie , ale można zrobić zajęcia teoretyczne - standardowo warsztaty obejmują 3 dni ( teoria + 5 nurkowań ).
Czy jesteś w stanie zmieścić się z teorią w jeden dzień, lub inaczej ile godzin teorii?
Zainteresowani mogliby po zrobieniu teorii umawiać się z tobą na wodną praktykę indywidualnie na Zakrzówku...
Proponuję żebyś w swoim poście zrobił listę chętnych na warsztaty fotograficzne (może być w otwierającym temat jako dodatkowa lista)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum