Stopień nurkowy: IANTD nTMX Pomógł: 10 razy Wiek: 63 Dołączył: 31 Sty 2006 Posty: 339 Skąd: Kraków
Wysłany: 11-05-2008, 19:24
Dorota i Wojtek napisał/a:
...a jak wyschnie, to się skleja czy nie?
Wojtek
nie miał kiedy wyschnąć - zaraz zmoczę i zostawię do rana, dam odpowiedź rano...
acha - włożyłem papier do drukarki laserowej - wydrukowało, ale zgufrowało papier. toner trzyma.
7:10 leżenie notesu na letnim kaloryferze nie spowodowało wyschnięcia wody pomiędzy kartkami. Wyglądają na lekko sklejone - ale to chyba efekt napięcia powierzchniowego warstewki wody. Przy przewracaniu kartek woda wyschła i przestało się kleić.
Właśnie dostałem od Tomka stosowny plik kartek.
Moczeniu i wypisywaniu oraz wnikliwej obserwacji poddam go całkiem niedługo.
Info oczywiście przedstawię 8) .
A ja tez chcialam baaardzo Tomkowi podziekowac za karteczki. Jako ze moj chrzesniak uwielbia siedzec w wannie z moja mala flaszeczka i automatem w buzi (oczywiscie pod woda) oraz rysowac w moich wetnotesach, wiec za chwile bede musiala wymienic wklad
Stopień nurkowy: IANTD nTMX Pomógł: 10 razy Wiek: 63 Dołączył: 31 Sty 2006 Posty: 339 Skąd: Kraków
Wysłany: 22-05-2008, 14:20
Dorota i Wojtek napisał/a:
Tomek sztywne okładki mają ostro zakończone rogi - robią całkiem zgrabne dziury . Jeżeli to nie kłopot - przypal je jakimś mieczem świetlnym...
Pozdr,
Wojtek
a miało być tanio.....
opierałem się na zminimalizowaniu kosztów - w przypadku okładek nóż tnie prosto, każdy łuczek to papier ścierny szlifierka czy miecz świetlny... czyli drożej o piwo .....
na dzień dzisiejszy powiem tak: w podanej cenie okładki z kątem prostym.
cenę z zaookrąglonymi podam w poniedziałek....
Tomasz
PS. do posiadaczy moich okładek: (testowane na szybko)
wymagane:
papier ścierny ( o mnie to 100)
płaska powierzchnia
instrukcja: papier kładziemy na stole, okładkę bierzemy w ręce i kolistym ruchem szlifujemy ostrą krawędź. zajmie to ok. minuty...
Stopień nurkowy: GUE T2+, Cave
Ilość nurkowań rocznie: 365
Stopień instruktorski: emeryt :)
Ubezpieczenie: DAN/PROGLD
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 04-06-2008, 19:33
Hej.
Po przycięciu mieczem świetlnym ostrych rogów, zamoczyłem wkład produkcji Tomka i napisałem na nim co nieco i...
...działa
Jeżeli nic się nie zmieni (zapiski nie znikną, albo inne takie ) to wkład godny polecenia.
A fakt, też troszkę przetestowałam karteczki... I...
Scenariusz sesji zdjęciowej w stylu "Ania z lewej na górze, ktoś tam z prawej na dole, a ktoś jeszcze w WC..." - nie zmył się w trakcie sesji czyli zadziałało
Aktorzy czy raczej modele też zadziałali No może niekoniecznie dzięki wkładowi, ale tak przy okazji
TePe, dużo Ci jeszcze zostało? Jeszcze kiedyś się zgłoszę...
N.
Wysłany: 05-06-2008, 17:08
Nul napisał/a:
A fakt, też troszkę przetestowałam karteczki... I...
Scenariusz sesji zdjęciowej w stylu "Ania z lewej na górze, ktoś tam z prawej na dole, a ktoś jeszcze w WC..." - nie zmył się w trakcie sesji czyli zadziałało
Aktorzy czy raczej modele też zadziałali No może niekoniecznie dzięki wkładowi, ale tak przy okazji
TePe, dużo Ci jeszcze zostało? Jeszcze kiedyś się zgłoszę...
N.
Wysłany: 06-06-2008, 08:52
Witam wszystkich przedpiszców,
Muszę powiedzieć, że wkład, który zanabyłem od Tomka jest zdecydowanie lepszy do pisania niż oryginalny wkład w wetnotesie LOLA. Ten z loli był śliski i często ołówek, nawet taki mega miękki nie zostawał na papierze, a już szczególnie gdy powierzchnia była lekko tłusta, np. od paluchów nurka, który nie mógł wytrzymać i macał notes w domu
Tymczasem, papier Tomkowy jest minimalnie szorstki i pisze się po nim bez najmniejszego problemu.
O ostrych rogach dowiedziałem się na czas więc grzecznie stępiłem. Oczywiście zgodnie z zasadami DIR .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum