Stopień nurkowy: IANTD Trimix
Stopień instruktorski: IANTD Normoxic Tmx
Ubezpieczenie: DAN Pomógł: 2 razy Wiek: 47 Dołączył: 11 Sie 2006 Posty: 492 Skąd: Warszawa
Wysłany: 04-06-2008, 15:26
gratulacje!
_________________ Someday we are all gonna di(v)e..
Stopień nurkowy: full cave, full tmx
Ilość nurkowań rocznie: 70 Pomógł: 35 razy Wiek: 61 Dołączył: 10 Lut 2006 Posty: 2578 Skąd: Katowice
Wysłany: 04-06-2008, 20:09
Adam Frajtak napisał/a:
takich cudów Panie nie było
A było, było... W standardach 2003 te szkolenia są uwzględnione. A swoje tech kursy robiłeś chyba nieco później, jak pamiętam? Nie są te stopnie zbyt popularne, bo to szkolenia rekreacyjne z mocno limitowaną głebokością i dekompresją, taki odpowiednik Helitroxu (NAUI) czy Trioxu (GUE)... Mówiąc krótko odpowiednik Advanced Nitrox z uprawnieniami (standardy 2006) do tmx od 22% tlenu przy END (chyba) 26 m z limitem głebokości 45 m i dekompresji 15 min, jeden gaz deko (dowolny) przy ppO2 1,5.
Można po tym robić Technicala/Ntmx...
Stopień nurkowy: GUE PSAI TMX Cave
Ilość nurkowań rocznie: 100
Ubezpieczenie: DAN Pomógł: 11 razy Wiek: 53 Dołączył: 25 Wrz 2007 Posty: 2601 Skąd: Śląsk
Wysłany: 04-06-2008, 20:18
TomM napisał/a:
A było, było... W standardach 2003 te szkolenia są uwzględnione.
w standardach moze i było ale ja pierwszy raz teraz sie o tym dowiaduje Gdybym nie poszedł Bartka tropem to pewnie dalej bym nie wiedział. Swoją drogą ciekawe ile takich kursów przeprowadza sie rocznie w RP i CZ? w każdym razie ja nie słyszałem nigdy nic na ten temat nie znam nikogo kto taki kurs by ukończył nie spotkałem się też z ofertą tego kursu.
Dodana przez Ciebie ( juz po moim poście) rozwijająca zagadnienie częsć wypowiedzi wiele tłumaczy
_________________ Instruktor NAUI # 49419 http://www.naui.org
"God is at the bottom of the sea and I dive to find him" Enzo Maiorca
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum