Agir Niord-44 -> Aktualnie pływam w 2x12 (13,8kg/szt) z 8kg v-weightem oraz 4,5Ah akku. Gdy zestaw napompowałem nie tonął. Do tej pory pływałem z podkówkami. Moim zdaniem powiększyli litraż robiąc zdecydowanie za dużo materiału w górnej części, co powiduje obciskanie wężami.
rozumiem ze worek zalozyles na gorne otwory. plywam na Niordzie od jakiegos czasu (okolo 50 nurkow) i jakos specjanie mi to nie przeszkadzalo a nawet bylo lepiej od Evolva. dodatkowo mam obejmy badzo wysoko na butlach. rozwiazaniem jest dodatkowy komplet otworow (Bogen ma cos takiego w Evolvie). osobiscie wole Niorda od Evolva ale to ezcz gustow.
_________________ Friendship is like pishing your pants, everyone can see it, but only you can feel the true warmth.
rozumiem ze worek zalozyles na gorne otwory. plywam na Niordzie od jakiegos czasu (okolo 50 nurkow) i jakos specjanie mi to nie przeszkadzalo a nawet bylo lepiej od Evolva.
Tak oczywiście. Mam maksymalnie podciągniete obejmy. Może trochę demonizowałem problem, gdyż pod wodą nie napełniamy na maksa.
Cytat:
rozwiazaniem jest dodatkowy komplet otworow (Bogen ma cos takiego w Evolvie)
W tym worku, gdybym dodał otwory spadała by pojemność, gdyż trzeba patrzeć że płyta przycisnęła by część dmuchaną.
O tuningu Evolva w zakładzie Bogena można przeczytać w TYM temacie.
Wojtek
Stopień nurkowy: DW Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Maj 2006 Posty: 219 Skąd: Piaseczno KS
Wysłany: 31-08-2008, 18:03
ECN-Demo Days Cz. 2008.07.03 W dniu 24.08.2008 zakończył się drugi etap ECN-DEMO DAYS w bazie nurkowej DIVE DEVIL podczas testów w Krakowie i w Ińsku brało udział 85 osób. W dniu 25.08.2008 została rozlosowana główna nagroda ufundowana przez ECN-Systemy Nurkowe i producenta suchych skafandrów BARE suchy skafander Trilam HD Tech Dry w opcji z dwoma kieszeniami szelkami i kapturem. Szczęśliwym posiadaczem skafandra został pan Robert Krystowski ze Szczecina
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum