Wysłany: 29-01-2009, 22:42 Czy nurkowie to wielkie chłopy?
Jakoś tak mnie naszło zupełnie od czapy. Przeglądając sieciową aktywność nurków sporo z nas się chwali, że jest dość wysokimi facetami. Jednocześnie nie znalazłem żadnych informacji na temat kobiet w tej kwestii.
Zatem pytanie badawcze brzmi, czy nurkowie rekrutują się z tej części populacji, która cechuje się wysokim wzrostem?
Ja mam coś ze 191.
Stopień nurkowy: GUE T2+, Cave
Ilość nurkowań rocznie: 365
Stopień instruktorski: emeryt :)
Ubezpieczenie: DAN/PROGLD
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 29-01-2009, 22:48
U mnie standard 1,8 , więc przy Tobie wypadam raczej krótko...
No własnie drugie pytanie - ile to jest standard? Co do średniej wzrostu dorosłego mężczyzny znalazłem zakres od 171 do 178, co i tak plasuje Cię nad kreską.
Nieśmiało stwierdzę, że przy wzroście 202 cm jestem sporym odchyleniem w towarzystwie nurkowym na Forum i sądzę że w Polsce
Zresztą nie ma się z czego cieszyć. Wszystkie skafandry na miarę, węże przedłużane. Generalnie przechlapane jak na łodzi podwodnej.
Ale ma to również dobre strony. Pewnego razu prowadziłem jako przewodnik nurkowanie w Ińsku dla panny, która przybyła ze stolicy. Dało się odczuć, że jest początkującą i niepraktykująca z dłuższą przerwą. W wodzie z każdą minutą szło jej coraz lepiej i było widać, że nurek sprawia coraz większą frajdę. Natomiast z całego nurkowania nie zapomnę zakończenia. Mianowice, po wynurzeniu i wychodzeniu z wody padło standardowe pytanie: "Jak było?" Odpowiedź: "Na początku ciężko, później coraz lepiej. Trochę się bałam, ale jak na Ciebie patrzyłam to czułam się bardzo bezpiecznie bo wyglądałeś jak WIELKI WIELORYB......"
Jak na razie to wychodzi na to ze jednak wysokie z nas chlopy.
Ja bede musial zanizyc troche srednia bo mam 180cm ale jak sie Bogen odezwie to srednia znowu pojdzie w gore
_________________ Stoisz w miejscu? Juz po tobie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum