Stopień nurkowy: Adv TMX, Adv Cave
Wysłany: 23-10-2009, 15:44
Moim zdaniem do GDF należy podejść bardzo spokojnie, oczywiście dobrze jest pływać z partnurkami z którymi będzie się robiło kurs i można też ćwiczyć wspólnie pewne elementy z wymaganego zakresu, ale uwaga można nabyć złe nawyki, które potem okazać się mogą ciężkie to pokonania . GDF to nie jest egzamin, który za wszelką cenę trzeba zaliczyć, to jest przede wszystkim wiedza, teoretyczna i (bardziej) praktyczna, które potem pielęgnuję się nurkując zgodnie z założeniami. Podczas kursu np. u Wojtka, z doświadczenia wiem, że jesteś w stanie nauczyć się bardzo dużo. My zrobiliśmy przed kursem najpierw warsztaty, które otworzyły nam oczy na kilka kwestii ułatwiających życie pod wodą, ale to nie jest wymagane, decyzja należy do kursanta. Powodzenia
Stopień nurkowy: ccr/oc tmx
Stopień instruktorski: ccr/oc ntmx
Ubezpieczenie: DAN
Oznaczenie stage: klon Pomógł: 2 razy Wiek: 49 Dołączył: 09 Paź 2009 Posty: 530 Skąd: Poznań
Wysłany: 23-10-2009, 18:11
Przemo_C napisał/a:
żeby się nie napinać, nie denerwować
w moim i Moni przypadku tu leżał problem (ambicje zresztą też nie dawały spokoju) do piero totalny "restart" podejścia i sposobu myślenia w trzecim dniu pozwolił na sukces.
To, że nurkujemy w grupie razem to jedno, ale wiele jest różnych teamów i nie zawsze wychodzi tak jakby się chciało - trzeba mieć odpowiednie nastawienie do tego co instruktor chce przekazać.
Zarówno Bogen jak i Iwiki poruszyli bardzo ważny aspekt - nie nastawiaj się na zaliczenie na czerpanie wiedzy i praktyki - wtedy zaliczenie przyjdzie jakoś samo z siebie...
Stopień nurkowy: Tmx
Stopień instruktorski: TDI/SDI Pomógł: 1 raz Wiek: 46 Dołączył: 12 Paź 2009 Posty: 285 Skąd: 3city
Wysłany: 23-10-2009, 20:28 ..
oczywiście zgadzam się z waszym podejściem - moje zresztą jest identyczne - jestem pilnym uczniem i pracowitym za razem - ale możecie mieć racje - warsztaty zapewno zmieniły by podejście - myślę ze popełniam wiele błędów tzw zlych nawyków samouka- np caly czas plywalem z kompem na lewej ręce - gdy ostanioto mieniłem tj. moze jakies 20 nurkow temu ciągle nie mogę się przyzwyczaić - a że sam jestem nauczycielem to doskonale wiem jak ciężko się wyprowadza kogoś - ze złymi nawykami
Stopień nurkowy: CCR TMX
Ilość nurkowań rocznie: 120
Stopień instruktorski: TDI-SDI #15068
Oznaczenie stage: PKG
Wysłany: 24-10-2009, 21:40
Zostal uscislony termin i miejsce, a wiec :
19-23 kwiecien 2010 - Koparki Jaworzno.
Stopień nurkowy: GUE T2+, Cave
Ilość nurkowań rocznie: 365
Stopień instruktorski: emeryt :)
Ubezpieczenie: DAN/PROGLD
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 25-10-2009, 05:01
Hej.
W klasie Kangura są 2 wolne miejsca - jeżeli ktoś jest zainteresowany proszę o kontakt z Kangurem lub ze mną pod wojtek@gue.com . Trening robimy w wersji "tech", trwał będzie 5 dni.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum