Wysłany: 15-12-2009, 12:23 Skuterowy weekend w Polsce
Temat ten został wydzielony z wątku o spotkaniu nurków DIR w Hemmoor - aby przejść do niego kliknij TU.
Wojtek napisał/a:
Korzystając z wrodzonej nieśmiałości Leszka i jeszcze większej Krzycha (Wnorek), z dużą przyjemnością pragnę donieść, że w wyniku morderczego pojedynku 10 ekip z 4 różnych krajów nasz, polski zespół w ww. składzie zajął 1 miejsce w zawodach skuterowych
Od dawna chodzi mi po głowie zorganizowanie takiego weekendu u nas. Jest już w Polsce kilkadziesiąt skuterów : gaviny, duże i małe silenty, ,małe i duże iksy, cudy, różne zeuxo.
Jest się czym ścigać, próbować, zamieniać.
Można by ustawić slalom i jakąś zręcznościówkę, zrobić wyścig (z którego trzeba by niestety wyłączyć Cudę - z nią żaden inny nie ma szans), dać popróbować tym, co jeszcze na skuterach nie pływali.
Stopień nurkowy: Instrukotr Nurkowani
Ilość nurkowań rocznie: 250
Stopień instruktorski: Instrukotr Trener
Ubezpieczenie: DAN
Wysłany: 15-12-2009, 12:41
My z Leszkiem w lusterku wstecznym widzieliśmy jakieś cudy.
Zawody w Polsce to świetny pomysł, mam nadzieję ze uda się je zorganizować.
Ja jestem za
Wysłany: 15-12-2009, 12:59
Wnorek napisał/a:
My z Leszkiem w lusterku wstecznym widzieliśmy jakieś cudę.
To chyba kierowca na jedynce jechał albo się zepsuła.
Na ostatnim wyjeździe pływałem na Cudzie i ścigałem w mini zawodach z prototypowym Silentem i Aquazeppem, który był najszybszym z produkowanych to tej pory skuterów. Ani Silent ani Zepp nie miały szans.
Stopień nurkowy: GUE T2+, Cave
Ilość nurkowań rocznie: 365
Stopień instruktorski: emeryt :)
Ubezpieczenie: DAN/PROGLD
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 15-12-2009, 13:10
Klein napisał/a:
Od dawna chodzi mi po głowie zorganizowanie takiego weekendu u nas.
Dobry pomysł - chętnie pomogę .
Z cudami sprawę załatwimy prosto: jakieś takie znaki w stylu "zawody skuterowe - z cudami wstęp wzbroniony..." .
Pozdrawiam,
Wojtek
_________________ Bądź dobrej myśli, bo po co być złej ?
S. Lem
Stopień nurkowy: Instrukotr Nurkowani
Ilość nurkowań rocznie: 250
Stopień instruktorski: Instrukotr Trener
Ubezpieczenie: DAN
Wysłany: 15-12-2009, 13:16
Klein napisał/a:
Cuda wymiata Wink.
Zobaczymy cwaniaczku na zawodach w Polsce
Ja pływam na suexie ADV14 po tuningu. Nie ma mocniejszego!
Coś mi się wydaje że zawody będą zorganizowane szybciej niż myślałem.
My z Leszkiem w lusterku wstecznym widzieliśmy jakieś cudę.
To chyba kierowca na jedynce jechał albo się zepsuła.
Na ostatnim wyjeździe pływałem na Cudzie i ścigałem w mini zawodach z prototypowym Silentem i Aquazeppem, który był najszybszym z produkowanych to tej pory skuterów. Ani Silent ani Zepp nie miały szans.
Cuda wymiata .
Robert
Idea takiego spotkania jest jak najbardziej słuszna Jednak nie eliminowałbym żadnego z modeli, właściciele cudy mogą poczuć się dyskryminowani, a tego byśmy nie chcieli
Inna sprawa, że to produkt z tej samej stajni co X więc pewnie w połowie zawodów padnie, he he.
Zawody w Hemmoor były tak pomyślane, że nie tylko prędkość skutera miała znaczenie. Startowały tam też podkręcone Suex'y i Gavin'y z prędkością 75m/min to chyba tyle co Cuda. Ponadto jeżeli wygra użytkownik Cudy, to cała reszta będzie mogła powiedzieć, że przegrali, bo mieli wolniejsze skutery
Dobrze żeby było to miejsce bliżej Polski centralnej, tylko nie wiem czy coś takiego się znajdzie, może jakieś bajoro ma wybitnie czystą wodę???
Stopień nurkowy: GUE PSAI TMX Cave
Ilość nurkowań rocznie: 100
Ubezpieczenie: DAN Pomógł: 11 razy Wiek: 53 Dołączył: 25 Wrz 2007 Posty: 2601 Skąd: Śląsk
Wysłany: 15-12-2009, 13:25
Zakrzówek jest ok ale pod rozwagę proponuję też Koparki ostatnio jakieś miejsca noclegowe i sala wykładowa/prezentacyjna się pojawiły co może dla przyjezdnych i dystrybutorów bolidów mieć znaczenie
_________________ Instruktor NAUI # 49419 http://www.naui.org
"God is at the bottom of the sea and I dive to find him" Enzo Maiorca
Stopień nurkowy: GUE T2+, Cave
Ilość nurkowań rocznie: 365
Stopień instruktorski: emeryt :)
Ubezpieczenie: DAN/PROGLD
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 15-12-2009, 13:31
Klein napisał/a:
drugi do pożyczenia
Już go nie masz
Lista uczestników:
1. Robert
2. Wojtek
3. Monika
4. Marcin Przybylak
_________________ Bądź dobrej myśli, bo po co być złej ?
S. Lem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum