Stopień nurkowy: full cave, full tmx
Ilość nurkowań rocznie: 70 Pomógł: 35 razy Wiek: 61 Dołączył: 10 Lut 2006 Posty: 2578 Skąd: Katowice
Wysłany: 17-12-2009, 21:27
robertg napisał/a:
praktycznie w 100% spelniaja Koparki
Nie bardzo.
Wojtek napisał/a:
bardzo łatwym dostępem do wody, bez gwałtownie opadających ścian w miejscu zawodów (czyli dno zaczynające się praktycznie od powierzchni byłoby optymalne)
Koparki mają płytką część "od drogi" która od biedy spełnia to kryterium. Ale od biedy - odległośc od bazy/wiat jest w tym wypadku spora
Wojtek napisał/a:
nitroks 32
Bardzo teoretycznie, jak wiesz
Wojtek napisał/a:
-sanitariaty
Koń jaki jest każdy widzi
Wojtek napisał/a:
nie był przewidywalny nawigacyjnie
Hmm. O koparkach nie da się tego powiedzieć
Wojtek napisał/a:
dostępny hotel/inne noclegownie w bezpośredniej odległości od zbiornika
Tu też nie jest różowo
Zresztą kryteriów tych nie spełnia także wywołany Zakrzówek w zakresie:
- hotel/noclegownie w bezpośredniej odległości
- sanitariaty
- nitroks 32
Jest natomiast lepiej z wejściem z brzegu, przewidywalnościa nawigacyjną i zróżnicowanym charakterem zbiornika
Stopień nurkowy: GUE T2+, Cave
Ilość nurkowań rocznie: 365
Stopień instruktorski: emeryt :)
Ubezpieczenie: DAN/PROGLD
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 18-12-2009, 11:25
Dyskusję na temat "dlaczego w PL nie ma nitroksu" wydzieliłem do nowego tematu -> klik . Wojtek
Osoby chcące wystartować w "Wielkiej Gonitwie" , proszę o kontakt na PW (postaram się w ten sposób wykluczyć możliwość przypadkowego usunięcia z listy kogoś w czasie kopiowania).
Aktualna lista chętnych poniżej
1. Robert
2. Wojtek
3. Monika
4. Marcin Przybylak
5. Leszek
6. Krzysiek
7. Marek
8. Piotrek vel fazinsk
9. TomM
10. Iwiki
11. Adam Frajtak
12. Borosail
13 Kubag
Wojtek
_________________ Bądź dobrej myśli, bo po co być złej ?
S. Lem
Jeśli chcecie to mogę wygospodarować weckend w którym będę bił nitrox.
Musicie tylko wcześniej sprecyzować termin i mniej więcej ilość chętnych.
Z mojej firmy na koparki jest 30 min. drogi.
Jeśli by to było na Koparkach to ja też załatwię sobie skuter (może nawet taki na pedały) i wezmę udział w zawodach
Stopień nurkowy: T1+,C2,DPV1/Av.TMX
Ilość nurkowań rocznie: 180
Stopień instruktorski: TDI TMX
Ubezpieczenie: DAN PROSLV
Oznaczenie stage: HUBI Pomógł: 10 razy Wiek: 56 Dołączył: 13 Wrz 2008 Posty: 877 Skąd: Svärtinge, Szwecja
Wysłany: 18-12-2009, 19:24
Chętnie piszę się w roli obserwatora, może i uczestnika, jeśli do tego czasu się "naumię". Bo na razie to mało kompetentny jestem... Ale z wrodzinego lenistwa, chętnie zacząłbym korzystać z napędu alternatywnego do własnynego mięsa
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 26-03-2010, 19:16
Poniżej zaktualizowana lista skuteraczy:
1. Robert
2. Wojtek
3. Monika
4. Marcin Przybylak
5. Leszek
6. Krzysiek
7. Marek
8. Piotrek vel fazinsk
9. TomM
10. Iwiki
11. Adam Frajtak
12. Borosail
13. Kubag
14. maaciek
Pozdrawiam,
Wojtek
S. Lem
Wysłany: 16-06-2010, 17:52
Hej.
Próbujemy wymyślić z Robertem jakieś sensowne rozwiązanie terminowe wygodne dla wszystkich.
Ostatnio obserwowałem co dzieje się na Zakrzówku w weekend - w zasadzie jest jedno wygodne wejście do wody, którym wchodzą wszyscy, a które ze względu na ilość samochodów/osób jest chwilami całkowicie zastawione.
Wydaje mi się, że po części jest to spowodowane sytuacją na Koparkach (brak możliwości wjazdu na nurkowisko).
Widoczność pod wodą oscyluje w przedziale 3-5m, co jak na Zakrzówek jest wynikiem raczej kiepskim.
Podjęliśmy więc decyzję, że przesuniemy skuterowy weekend w czasie. Poczekamy, żeby móc normalnie wejść do wody (niższy stan wody, swobodny dostęp do wiat) i utrzymać odpowiedni poziom bezpieczeństwa.
Powiadomimy Was od razu jak tylko ustalimy nową datę skuterowych zmagań .
Pozdrawiam,
Wojtek
S. Lem
Stopień nurkowy: PSAI Tmx Lv.II
Ilość nurkowań rocznie: 80
Ubezpieczenie: DAN Pomógł: 1 raz Wiek: 47 Dołączył: 26 Sie 2008 Posty: 62 Skąd: Wrocław
Wysłany: 02-10-2011, 21:24
Przy okazji dyskusji skuterowej w innym temacie przypomniałem sobie o tym wątku.
Roberta juz na takim spotkaniu nie będzie , ale może warto pociągnąć pomysł który rzucił. SKuterów przybywa, fajnie byłoby się spotkać i pościgać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum