Forum Dive Trek Group

Zastanów się zanim coś napiszesz - ktoś może to przeczytać...

"  Strona główna "  FAQ "  Szukaj "  Użytkownicy "  Grupy "  Statystyki "  Rejestracja "  Zaloguj "  Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5
IANTD Adv Nitrox i co dalej?
Autor Wiadomość
klon Płeć:Mężczyzna

Stopień nurkowy: ccr/oc tmx
Stopień instruktorski: ccr/oc ntmx
Ubezpieczenie: DAN
Oznaczenie stage: klon
PostWysłany: 21-12-2009, 21:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

tomasz3city napisał/a:
Nie wiem czy autor znalazł już

znalazłem - wyrwałeś mnie do tablicy - przeczytaj PW

salut

www.potatos.pl
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

anonymus 1
-Usunięty-
Gość

PostWysłany: 21-12-2009, 21:20   

tomasz3city napisał/a:
w przyszlości chcialbym kiedyś zająć się nurkowaniem jako instruktor

Podpatrywanie Wojtka przy pracy to nie tylko przyjemność. To spora inwestycja w siebie.

tomasz3city napisał/a:
bo albo się mylę ale nie bardzo jest jakakolwiek inna droga do wyboru ;(cmas jako podstawowy stopien instr rekraacyjnego jest przepustką do pozostalych organizacji)
CMAS P3 i CMAS M1
lub
Divemaster i certyfikacja na P3 podczas egzaminu M1
czy moze ktoś poleci mi wybrać inną drogę ( nie piszę o Padi z przyczyn takich ze nie bralem tej org pod uwagę - choć może powinienem ze wzglegów komercyjnych - ale póki co komercja idzie na boczny tor)

Divemaster( organizacja ???) myślalem o PSAI by docelowo rozwijać sie wlasnie w tej organizacji

Kiedyś na sekcie była spora dyskusja "gdzie szkolić?" Było to pod kątem zarówno swobody, doboru materiału, kosztów, reklamy, uczciwości względem kursanta itp. Mi wyszło, że największe wsparcie masz ze strony PADI. Cała reszta: IANTD. CMAS nie brałbym pod uwagę, chyba że hobbystycznie: straszny beton.

tomasz3city napisał/a:
no tak - poprosilbym takze o jakieś sprawdzone nazwiska z pomorza - trojmiasto_ jakość w cenie - instruktora. który nie tyko szkoli ale także wymaga i nurczy dla samego siebie.

Od wiosny: Paweł Poręba. Od już: zapisałbym się do Wojtka(terminy: łoooo, a może i dłużej)

tomasz3city napisał/a:
czy także ktoś moglby podesłać mi decoplaner???

Zapewne GUE, po wpłacie na konto.
Powrót do góry

pawelw Płeć:Mężczyzna

Stopień nurkowy: a
Ilość nurkowań rocznie: 1
Oznaczenie stage: PawelW
PostWysłany: 21-12-2009, 23:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

jacekplacek napisał/a:
Podpatrywanie Wojtka przy pracy to nie tylko przyjemność. To spora inwestycja w siebie.

a mówią ze Dorota to dopiero instruktor ... może że jak podpatrywać to lepiej kobietę ???
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

anonymus 1
-Usunięty-
Gość

PostWysłany: 22-12-2009, 09:03   

pawelw napisał/a:
a mówią ze Dorota to dopiero instruktor ... może że jak podpatrywać to lepiej kobietę ???

No tak... Biorąc pod uwagę walory estetyczne, zdecydowanie Wojtek przepada Wink Tylko napisałem nie dawno coś podobnego o Majkim i jak na mnie Syrenka nie wsiądzie... Normalnie, człowiek między młotem i kowadłem, orientacją i uprzejmością... Mr. Green
Powrót do góry

Tomek Tatar Płeć:Mężczyzna
instruktor AKP Krab AGH

Stopień nurkowy: nTmx, Cave
Ilość nurkowań rocznie: 90
Stopień instruktorski: CMAS M2, DAN
PostWysłany: 22-12-2009, 10:06    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

tomasz3city napisał/a:
Przeczytalem Wasze posty kilka razy i mimo to wciaż nie znalazlem jakieś dobrej, interesującej mnie odpowiedzi na pytanie
ADV EAN I CO DALEJ........???

Bo nie dostaniesz gotowej odpowiedzi. A "nie gotowa" już padła: to zależy co chcesz robić, jak nurkować, gdzie i z kim. Skoro pytasz o następny krok po AdvNx to znaczy, że ten już Ci nie wystarcza. Sam wiesz najlepiej dlaczego, w którym kierunku potrzebujesz rozwoju. Czy nie wystarcza, bo nie obejmuje przestrzeni zamkniętych, czy limit głębokości za płytko, czy uznałeś, że za mało wiesz o życiu morskim spotykanym na nurkowaniach? A swoją drogą, czy wykonałeś już z 50 nurkowań na poziomie AdvNx? Jeśli nie, to myślę, że potencjał tego stopnia jeszcze się nie wyczerpał i nie trzeba się spieszyć z następnym krokiem. Zwykłe regularne nurkowanie, to też rozwój, nie tylko kolejne kursy.

Serdecznie pozdrawiam.

Marek Cacaj Płeć:Mężczyzna

Stopień nurkowy: Tmx, Cave and Wreck
Stopień instruktorski: IANTD IT, TMX, Cave
PostWysłany: 22-12-2009, 14:00    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A najlepiej to nurkować i to dużo, z różnymi ludzmi i w różnych miejscach. Odpowiedż przyjdzie sama Wink

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Tomasz Pawęska Płeć:Mężczyzna

Stopień nurkowy: Tmx
Stopień instruktorski: TDI/SDI
PostWysłany: 22-12-2009, 23:47   l Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Cytat:

Czy nie wystarcza, bo nie obejmuje przestrzeni zamkniętych, czy limit głębokości za płytko

wlasnie powoli zaczyna nie wystarczać.....

Cytat:
Jeśli nie, to myślę, że potencjał tego stopnia jeszcze się nie wyczerpał i nie trzeba się spieszyć z następnym krokiem. Zwykłe regularne nurkowanie, to też rozwój, nie tylko kolejne kursy.

nie jestem kolekcjonerem plastkow jak to popularnie sie mowi - gdyby mozna - to w ogole nie bylyby mi potrzebne, ( przede wszystkim te plastiki sporo kosztują)
mam potrzebę uczenia się od dobrych a jesli sie da to od najlepszych - wnerwia mnie fakt ze ciągle muszę do wszystkiego sam dochodzić, chciabym wreszcie uczyć sę od innych - a od tych od ktorych tyko moglem cos zaczernąć to juz wzialem haustem i poprostu się srodowisko wyczerpało.
Czas poznać nową ekipę, nowego instruktora.... itd...

ale bardzo iteresujące słowa - dzieki
Powrót do góry

Strona 5 z 5 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5
Odpowiedz do tematu