Forum Dive Trek Group

Zastanów się zanim coś napiszesz - ktoś może to przeczytać...

"  Strona główna "  FAQ "  Szukaj "  Użytkownicy "  Grupy "  Statystyki "  Rejestracja "  Zaloguj "  Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
Szkolnie u "świeżego" instruktora
Autor Wiadomość
WW Płeć:Mężczyzna

Stopień nurkowy: P3 + dodatki
PostWysłany: 29-03-2010, 13:35   Szkolnie u "świeżego" instruktora Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Temat ten wydzieliłem z ogłoszenia związanego z oferowanymi przez jednego z młodszych instruktorów kursów. Ogłoszenie można znaleźć: TU
Wojtek

tigerfish napisał/a:
Oferuję także możliwość przejścia wspólnie w ramach jednego pakietu wszystkie kursy, czyli mówiąc prosto "od zera do Divemastera"!

Od takich Divemasterów zachowaj nas panie Twisted EvilTU

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
978858

Sebastian Mroczkowski Płeć:Mężczyzna

Stopień nurkowy: IANTD Trimix
Stopień instruktorski: IANTD Normoxic Tmx
Ubezpieczenie: DAN
PostWysłany: 29-03-2010, 13:52    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Czemu. Może to kompleksowy, 2 letni ciąg spotkań i 300 nurkowań stażowych...

~S

tigerfish Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 29-03-2010, 15:22    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Dokładnie. To jest program więc między kursami jest czas na wspólne nury i rozwijanie się. Nikt nie zostanie divemasterem bez odpowiedniego doświadczenia (przynajmniej nie u mnie). Są ludzie, którzy myślą, że DM może być każdy. Ale tak nie jest, bo bierze się odpowiedzialność za to co się robi i osoby, które będą w grupie pod opieką DM muszą czuć się bezpiecznie. Program ten trwa ok. 1,5-2lat z systematycznymi nurami, nie tylko w polskich wodach. Trzeba poznać różne środowiska. Tak więc zapraszam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
3045685

PostWysłany: 30-03-2010, 08:00    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No to policzmy nieco.
2 lata, to 24 miesiące, to 96 weekendów.
Z tego odejdzie połowa na inne sprawy zostaje 48. czyli ok 50. Tak więc taki Divemastet będzie miał za sobą ok 50 wyjazdów nurkowych !.
Większość w to samo miejsce. Do tego jakieś 2 może 3 tygodniowe wyjazdy w Chorwacji czy Egiptu i proszę --- świat ujrzał nowego Mistrza Nurkowania.!!

Zalecam modlitwę Sad

Numer Gadu-Gadu
978858

Monika Płeć:Kobieta

Stopień nurkowy: T1, Full Cave
Ubezpieczenie: DAN/SPTGLD
Oznaczenie stage: SUS
Pomogła: 13 razy
PostWysłany: 30-03-2010, 08:25    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

WW napisał/a:
No to policzmy nieco.
2 lata, to 24 miesiące, to 96 weekendów.
Z tego odejdzie połowa na inne sprawy zostaje 48. czyli ok 50. Tak więc taki Divemastet będzie miał za sobą ok 50 wyjazdów nurkowych !.
Większość w to samo miejsce. Do tego jakieś 2 może 3 tygodniowe wyjazdy w Chorwacji czy Egiptu i proszę --- świat ujrzał nowego Mistrza Nurkowania.!!

Zalecam modlitwę Sad

Rozumiem, że zdolności profetyczne to u Ciebie sprawa wrodzona? Czy tez zasięgnąłeś porady wróżki, że wiesz jak szkolenie będzie wyglądało?

Kolega ogłosił, że będzie prowadził kursy, w odpowiednim dziale, grzecznie i na temat - jest młody, ma pasję, zapał, pomysł i odwagę by go realizować. To czy jego pomysł jest dobry zweryfikują jego kursanci i rzeczywistość.

Ty wieszczysz katastrofę i odwołujesz się do takich czy innych bogów (zresztą jak w przeważającej liczbie wątków, w których się wypowiadasz). O ileż normalniej byłoby gdybyś umiał koledze doradzić (o ile by o to poprosił) - ale cóż to już zdaje się byłoby zbyt pozytywne spojrzenie i wymagałoby konstruktywnego myślenia...Sad

tigerfish - powodzenia ! mam nadzieję, że wykształcisz wielu dobrych i bezpiecznych nurków Smile

Monika
Powrót do góry

Zadym Płeć:Mężczyzna
nurkowanie otwiera drogę do prawdziwej przygody

PostWysłany: 30-03-2010, 11:26    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

jak miło poczytać kobiece, analityczne wypowiedzi... Moniko zgadzam się z Twoją wypowiedzią i życzę koledze wielu udanych szkoleń.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2484397

Adam Frajtak Płeć:Mężczyzna
GUE PSAI TMX FULL CAVE

Stopień nurkowy: GUE PSAI TMX Cave
Ilość nurkowań rocznie: 100
Ubezpieczenie: DAN
PostWysłany: 30-03-2010, 11:35    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Monika napisał/a:

tigerfish - powodzenia ! mam nadzieję, że wykształcisz wielu dobrych i bezpiecznych nurków Smile

Monika

Nawet gdyby nie udało się wykształcić wielu to i tak warto próbować Mr. Green

Numer Gadu-Gadu
100953

PostWysłany: 30-03-2010, 12:01    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Monika napisał/a:
- jest młody, ma pasję, zapał, pomysł i odwagę by go realizować.

Nie jestem pewien, czy to są najwłaściwsze cechy mistrza/nauczyciela.

W tak młodym wieku nadzwyczaj łatwo pomylić odwagę z arogancją - co wtedy. ?

Czy powierzyła byś takiemu "mistrzowi nurkowania" swoje dziecko, bo ja na pewno nie.

Numer Gadu-Gadu
978858

Monika Płeć:Kobieta

Stopień nurkowy: T1, Full Cave
Ubezpieczenie: DAN/SPTGLD
Oznaczenie stage: SUS
Pomogła: 13 razy
PostWysłany: 30-03-2010, 12:22    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

WW napisał/a:
Monika napisał/a:
- jest młody, ma pasję, zapał, pomysł i odwagę by go realizować.

Nie jestem pewien, czy to są najwłaściwsze cechy mistrza/nauczyciela.

W ogóle nie o tym była mowa w tym wątku, w sposób dowolny przeskakujesz od argumentu do argumentu byle tylko Twoje zdanie było ostatnie. Można prowadzić rozmowę i tak...

Nawiasem mówiąc czynnik wieku nie jest takim, który musi przesądzać o profesjonalizmie i odpowiedzialności. Można spotkać kilkunastolatków, którzy są doskonali w tym co robią i klikudziesięciolatków, którzy od wielu wielu lat nie zrobili nic aby podnieść swój poziom wiedzy w stosunku do tego, który mieli jak kończyli lat 20.

Odezwałam się w tym wątku bo uważam za krzywdzące generalizowanie, które stosujesz: młody - brawura i głupota, od zera do divmeastera - zacznijmy się modlić itp.

Czuję potrzebę zaprotestowania czytając takie demagogiczne uproszczenia ale za grosz złamany potrzeby wchodzenia w dyskusję pt. "czy posłałabyś do takiego instruktora swoje dzieci?". Więc odpowiadać nie będę - szkoda czasu i pięknej wiosennej pogody.

pozdrawiam
Monika
Powrót do góry

Tomasz Łach Płeć:Mężczyzna

Stopień nurkowy: MSDT
PostWysłany: 30-03-2010, 12:49    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Brawo Monika Laughing
A Ty chlopie nie przejmuj sie tylko rob swoje kazdy musi jakos zaczac ! Co nieliczni pamietaja jak Padi wchodzilo do Polski i "stare wygi" przekonywaly jak to sie teraz masowo beda topic nurkowie ! Bo to przeciez nie mozliwe zeby tak w piec teori, piec basenow i cztery nurkowania nurka zrobic ! Trzeba cala zime na baseny, pozniej oboz dwa tygodnie, a i po tym to nurkowac tylko z bojka u dupska... Jakos zycie nie potwierdzilo...
Opinie goscia ktory wszedzie sie czepia i przytacza argumenty w stylu "jechalem na narty i mialem akurat sprzet do nurkowania, a nie zanurkowalem bo droga byla nie odsniezona" posc po prostu z wora.
Pozdrawiam i zycze powodzenia

Ps jednak to prawda ze kobieta lagodzi obyczaje Very Happy Very Happy Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

PostWysłany: 30-03-2010, 13:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Tomasz Łach napisał/a:
Opinie goscia ktory wszedzie sie czepia i przytacza argumenty w stylu "jechalem na narty i mialem akurat sprzet do nurkowania, a nie zanurkowalem bo droga byla nie odsniezona" posc po prostu z wora.

No cóż, oryginalny tekst brzmiał:

"Co prawda nie wypowiadam się co do innych, ale ja w zeszła sobote wracałem z Krynicy z nart. Miałem sprzęt właśnie na Zakrzówek i jak zobaczyłem zjazd to ..wróciłem do domu. "

Miedzy "właśnie" a "przypadkiem" jest spora różnica.

Jesteś kolego kłamcą i manipulantem, co widać na powyższym przykładzie a to naprawdę nie ładnie.

Co zaś do meritum sprawy. Wielu wydaje się mylić wyszkolenie z umiejętnością nauczania. W ilu dłuższych niż tydzień zgrupowaniach/szkoleniach ów młody "nauczyciel mistrzów" brał udział jako pomocnik instruktora?
Jak długo nauczała się uczenia nurkowania?

Nie neguje jego wiedzy i ilości nurkowań, ale system, który pozwala zostać Mistrzem Nurkowania w półtora roku weekendowo-urlopowych zajęć - budzi we mnie zgrozę.

To tyle ode mnie na ten temat.
Nie chcę, aby po raz kolejny dyskutować nad systemem PADI.

Numer Gadu-Gadu
978858

Tomasz Łach Płeć:Mężczyzna

Stopień nurkowy: MSDT
PostWysłany: 30-03-2010, 13:38    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ty chyba masz chlopie jakis problem ze swoja osoba...
Pozatym piszesz ze nie chcesz dyskutowac nad systemem Padi, a wlasnie to robisz negujac jego mozliwosci...
Przepraszam jesli urazilem nieprawidlowo Cie cytujac, ale wybacz nie ucze sie Twoich slow na pamiec. Nastepnym razem uzyje opcji "cytuj"
Z mojej strony to tez tyle.
Udanych nurkowan wszystkim i sukcesow w szkoleniu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

martin Płeć:Mężczyzna

Stopień nurkowy: Tech.Cave
Ubezpieczenie: DAN/VDST
PostWysłany: 30-03-2010, 16:11    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Monika napisał/a:
od zera do divmeastera

Taki "diveminister" to nie bog w neoprenie. Porownujac kwalifikacje, n.p. do CMAS to "tylko" P2 - nic czego nie mozna by bylo zrobic w przeciagu poltora roku - przy odrobinie zapalu i odpowiednio grubym portfelu. Nie zapominajmy ze rozmawiamy o organizacji, w ktorej zdobycie nastepnego plastiku to zazwyczaj tylko 3..5 nurkowan.

BTW: fajnie czyta sie posty, w ktorych mlodzi gniewni tlumacza nurkowanie osoba, ktore nurkowaly juz, gdy gniewny jeszcze latal w pieluchach a na ksiedza wolal "zorro".

Radosław Zajkowski Płeć:Mężczyzna
Instruktor ISSF

Stopień nurkowy: CCR TMX DIVER
Stopień instruktorski: OC/CCR TMX MOD80
Ubezpieczenie: Dan
PostWysłany: 30-03-2010, 17:29    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

martin napisał/a:
Taki "diveminister" to nie bog w neoprenie. Porownujac kwalifikacje, n.p. do CMAS to "tylko" P2

Bez przesady...

PostWysłany: 30-03-2010, 18:32    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Tomasz Łach napisał/a:
Przepraszam jesli urazilem nieprawidlowo Cie cytujac, ale wybacz nie ucze sie Twoich slow na pamiec. Nastepnym razem uzyje opcji "cytuj"
Z mojej strony to tez tyle.

Ja nie wierze w ani jedno Pana słowo. "Nieprawidłowo cytując" odwrócił Pan zupełnie sens mojej wypowiedzi. Użył Pan tak zmanipulowanego tekstu do próby ośmieszenie mnie na tym forum. Prawdziwych argumentów brakło ?
.
Jeśli "pamięta je Pan" po kilku miesiącach, to musi Pan je często cytować. Nawet nie będę dociekał, jak piękną historie z tego Pan zrobił ku uciesze Panu podobnych i jak ja w niej wyglądam.
No popatrzcie państwo, miał przypadkiem (!) sprzęt do nurkowania w bagażniku jadąc na narty. A skąd on się tam wziął, no zaplątał się przypadkiem a ten go nawet nie zauważył"

Brak w języku ludzi kulturalnych słów, mogących dostatecznie obelżywie określić takie postępowanie.

Numer Gadu-Gadu
978858

Strona 1 z 5 Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
Odpowiedz do tematu