Stopień nurkowy: GUE T2+, Cave
Ilość nurkowań rocznie: 365
Stopień instruktorski: emeryt :)
Ubezpieczenie: DAN/PROGLD
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 02-04-2010, 09:55
na marginesie...
Marcin, co Ci w nim nie pasuje?
Tomek Stachura marudził, że ma za duże uszy czy coś - dla mnie ten kaptur to bomba na skuter, albo głębokie nury.
Pozdrawiam,
Wojtek
_________________ Bądź dobrej myśli, bo po co być złej ?
S. Lem
Stopień nurkowy: T2
Stopień instruktorski: IT Pomógł: 6 razy Wiek: 49 Dołączył: 23 Cze 2008 Posty: 521 Skąd: Warszawa
Wysłany: 02-04-2010, 10:05
Wojtek Filip napisał/a:
co Ci w nim nie pasuje?
Ja też mam doublehata z Santi. Termicznie wszystko OK. Spodziewałem się, że przy tak dużej grubości neoprenu to zanurzeniu się troszkę głębiej nastąpi kompresja pianki tak, że będzie spadała maska, ale nie ma tego problemu.
Na obecną chwilę jednak dosyć mocno boli mnie szczęka po nurkowaniu i kaptur jest jedynym podejrzanym. Może się ułoży po jeszcze kilku nurkowaniach...
Kaptur jest troche za duzy na mnie i przez to nie tak szczelny i choc jest grubszy od mojego santi 7mm nie jest bardziej cieply - tak mi sie wydaje.
Chcialbym przymierzyc rozmiar mniejszy, ale nie podejme sie ryzyka kolejnego zakupu przez internet bez mierzenia, bo ten z kolei moze byc za maly.
Po nurkowanich nic mnie nie bolalo i nie gniotlo w czasie nurkowan. Uszy cale i zdrowe.
_________________ Stoisz w miejscu? Juz po tobie...
Stopień nurkowy: GUE T2+, Cave
Ilość nurkowań rocznie: 365
Stopień instruktorski: emeryt :)
Ubezpieczenie: DAN/PROGLD
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 02-04-2010, 10:28
ElBacio napisał/a:
Może się ułoży po jeszcze kilku nurkowaniach...
W moim zajęło to jakieś 25-30 nurkowań.
Marcin - dzięki za wyjaśnienie.
_________________ Bądź dobrej myśli, bo po co być złej ?
S. Lem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum