Wysłany: 20-07-2010, 15:33 Bagaz podreczny - co moge tam zapakowac ze sprzetu nurkowego
Lece juz jutro do Sharm na leniuchowanie i nurkowanie - kolejnosc dowolna. Zabieram ze soba dlugo kompletowany sprzet i nie sadzilem ze juz na etapie pakowania pojawia sie problemy. Wszystko to wazy sporo i probuje to jakos porozmieszczac tak zeby nie doplacac za nadbagaz. Po kilku wariantach i ukladach rozmieszczenia bagazu - wpadlem na pomysl zabrania automatow do podrecznego - co zapewne nie bedzie stanowic problemu i na dno walizki podrecznej ulozenie plyty z uprzeza oraz zwinietego worka. Mam jednak obawy czy przejdzie to przez kontrole - nie mam tu co prawda ostrych krawedzi i broni nie przypomina, ale lepiej byc pewnym niz nie poleciec.
Pomoze ktos i podzieli sie wlasnymi doswiadczeniami przy przewozie sprzetu?
Lece liniami egipskimi Koral Blue z Lodzi
Stopień nurkowy: IANTD Trimix
Stopień instruktorski: IANTD Normoxic Tmx
Ubezpieczenie: DAN Pomógł: 2 razy Wiek: 47 Dołączył: 11 Sie 2006 Posty: 492 Skąd: Warszawa
Wysłany: 20-07-2010, 22:59
Ja zabierałem różne rzeczy włączając w to suchara, akumulatory do latary i głowice (rozłączone), 5xAO i płytę z uprzężą. Nigdy mnie nikt nie zawracał choć musiałem niemal zawsze pokazywać to na kontroli hm. osobistej. Ale tylko PL --> EG
Tak czy siak pakiet warto brać bo mniej nerwów, ale najlepiej na kilka osób, nie Plotek ? :>
~S
_________________ Someday we are all gonna di(v)e..
Koral Blue bieze w obie strony 65euro za sprzet nurkowy. Zwaze wszystko finalnie i zobaczymy. Jak bedzie za duzo w plusie to wykupie pakiet i po sprawie. Chociaz kazda kasa ekstra z kieszeni to bol...
Stopień nurkowy: ARTmx
Ilość nurkowań rocznie: 40
Ubezpieczenie: DAN Pomógł: 28 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Mar 2008 Posty: 2766 Skąd: w-wa
Wysłany: 21-07-2010, 08:37
styx napisał/a:
Tak czy siak pakiet warto brać bo mniej nerwów, ale najlepiej na kilka osób, nie Plotek ? :>
Dokładnie Styx, mniejszy ból dla kieszeni
Warto wiedzieć, że jak się wybuli te 65 Euro, to można wrzucić sporo na wagę. Nam powiedzieli, że nie ma limitu wagi i ilości sztuk bagażu, chociaz pewnie tona by nie przeszła, ale 20, 40 czy 60 kg nie ma wówczas znaczenia.
My ze Styx'em mieliśmy ponad 40kg nadbagażu w pięciu pakunkach
_________________ Pozdrav
"And remember; any diver can abort any dive at any time for any reason."
Moja strona www.podlustremwody.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum