Stopień nurkowy: Explorer Trimix
Stopień instruktorski: PSAI Expolorer Trimi
Wysłany: 26-08-2010, 14:22
macrul napisał/a:
Po obejrzeniu filmu z nurkowania Nuno wydaje mi się, że jedyna zasada obowiązująca to przeżyć nurkowanie a'la winda. Jakoś nie trafia to w moje gusta. Podobno o gustach nich się nie dyskutuje.
Jadąc nad Gardę też obawiałem się widoków jak na filmie z Nuno. Jakie było moje zaskoczenie gdy okazało się, że w trakcie nurkowania Darka mamy czas na zrobienie sobie nurka rekreacyjnego. Nie było widać żadnego stresu, koncentracji czy czegoś w tym stylu. cały czas było wesoło i tylko ilość sprzętu świadczyła o powadze tego nurkowania. Darek zrobił swoje, po nurkowaniu nie wymagał opieki, kroplówek czy sprężania w komorze. Powiem więcej, aby wyjść na brzeg musiał wejść po skałach 1,5-2m.
Koleś jest niesamowicie przygotowany kondycyjnie do takiej zabawy dlatego pomimo dużo trudniejszych warunków niż miał Nuno oraz dłuższego czasu był tylko zmęczony. Następnego dnia nurkował jeszcze po depozyty które zostały w wodzie
Oczywiście musiał to wypracować, nie zapomnę jak przed wyjazdem trenował nad Hańczą robiąc pompki z twinsetem 2x12 w seriach po 50szt. To naprawdę robi wrażenie.
Nurkowanie Miodzia to nie winda, tylko poniżej 100m spędził godzinę więc pomijając nawet maksymalną głębokość to bardzo poważne nurkowanie.
_________________ Pozdrawiam
Robert Kalchert
PSAI Explorer Trimix Instruktor Trainer 667
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum