Jak w temacie. Poszukuję osoby która ma czas, ochotę i umiejętności ażeby wykonać jedno sprytne urządzenie. Składa się ono z dwóch części, mam schematy i inne takie i podobno to nawet niezbyt trudne do zrobienia (pytałem na forach dla elektroników) problem jednak polega na tym, że mi potrzeba jedno takie urządzenie a spece najchętniej chcą produkować od stówy w górę albo sobie liczą za części na sto sztuk
Może któryś z szanownych forumowiczów bawi się wieczorami lutownicą, albo zna kogoś kto za rozsądną cenę takowe urządzenie wykona?
Będzie toto wykorzystywane w bardzo szczytnym celu , oczywiście związanym jak najbardziej z nurkowaniem, tak że gdyby się udało układ zbudować i zadziała to konstruktorowi grozi ogromna sława
tu schemat jednej części:
Pozdrawiam.
_________________ (...) Robię coś solo, bo mi to z różnych powodów po prostu odpowiada, a potem schodzę na dół lub wychodzę do góry i mam potrzebę napić się piwa w dobrym towarzystwie.
Ale wspólne picie piwa to nie to samo co wspólne nurkowanie.(...)
Krzysztof S.
Stopień nurkowy: Tech.Cave
Ubezpieczenie: DAN/VDST Pomógł: 55 razy Dołączył: 28 Sty 2006 Posty: 3501 Skąd: NUE
Wysłany: 27-08-2010, 07:25
Masz moze pliki .PCB do tego projektu (wyglada mi na Eagle)? Moge na to spojrzec i jak jest sensownie zrobione to puscic na LPKF, wtedy pozostalo by Ci tylko lutowanie.
BTW: kogo chcesz podlsuchiwac? No i najwazniejsze: nie lepiej kupic jakas chinszczyzne na aledrogo?
_________________ [quote:e1aa1c559f="KasiaK"]ja sie nie boje siebie
boje sie tych z ktorymi mialabym plywac[/quote]
Stopień nurkowy: M1
Wysłany: 27-08-2010, 07:39
Niestety wszystkie pliki mam w jpg, ale dysponuję też opisem po angielsku i francusku jak to budować i obsługiwać.
Żeby mnie tutaj nie posądzano że chce podsłuchiwać innych pod wodą (obserwując ostatnie posty na forach może to komuś wpaść do głowy ) już tłumaczę że urządzenie składa się owszem z nadajnika i odbiornika. Nadajnik potrafi emitować sygnały (czy jak to się tam nazywa) które przechodzą przez grunt, skały i wszystko inne a odbiornik potrafi dość dokładnie pokazać gdzie jego kolega nadajnik jest pod ziemią albo pod wodą
_________________ (...) Robię coś solo, bo mi to z różnych powodów po prostu odpowiada, a potem schodzę na dół lub wychodzę do góry i mam potrzebę napić się piwa w dobrym towarzystwie.
Krzysztof S.
Stopień nurkowy: Tech.Cave
Ubezpieczenie: DAN/VDST Pomógł: 55 razy Dołączył: 28 Sty 2006 Posty: 3501 Skąd: NUE
Wysłany: 27-08-2010, 07:44
1.) masz troche czasu zeby przygotowac formatki pod produkcje? Nie jest to wcale trudne, troche bym cie pokierowal, odwalisz najbardziej czasochlonna robote.
2.) wiesz z ktorej strony lutownica robi sie goraca?
3.) wklej plik plytki, zobaczymy jaka technologia jest to robione.
_________________ [quote:e1aa1c559f="KasiaK"]ja sie nie boje siebie
boje sie tych z ktorymi mialabym plywac[/quote]
Wysłany: 27-08-2010, 07:48
1.) mam, nie wiem o co chodzi ale jakby co to spróbuje powalczyć
2.)wiem
3.)może być na e-mail? bo to spore obrazki, do tego będzie szybciej
Krzysztof S.
Stopień nurkowy: P2 Adv.Nitrox WM Pod
Oznaczenie stage: MAC
Wysłany: 27-08-2010, 08:23
2.) wiesz z ktorej strony lutownica robi sie goraca?
he he dobre !!
jakas firma wypusciła urzadzenie do nurkowania wlasnie do takich zadan szukania gdzie jest odbiornik lub wracania do nadajnika w zaleznosci co sie bierze pod wode. jak mi sie przypomni to umieszcze kto to robi!
Wiek: 52 Dołączył: 26 Maj 2010 Posty: 81 Skąd: Nottinghamshire
Wysłany: 29-08-2010, 02:10
A co to w ogóle jest ?
Rozumiem, ze pierwszy modul to generator, drugi przedwzmacniacz, trzeci siakis dziwny ?super alfa wzmacniacz a na koniec tranzystory mocy 15 A
Ma to zabic szarka? (to znaczy nic nie mam do czolgistów, rudych kobiet i numerow 102, ale po obejrzeniu filmu 'Life Aquatic with Steve Zissou' szkoda mi podwodnego zycia...)
Wysłany: 31-08-2010, 12:39
Niestety tutaj chodzi o coś absolutnie innego
Poza tym gdybym miał luźne 1600....
Krzysztof S.
Wiek: 52 Dołączył: 26 Maj 2010 Posty: 81 Skąd: Nottinghamshire
Wysłany: 03-09-2010, 17:21
Daj moze linka do strony, to i innym sie przyda - a uklad jest na tyle prosty, ze powinien Ci go zbudowac srednio zaawansowany elektronik - moze poszukaj kogos na Foum Elektroda.pl ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum