cześć!
nie mogę odnależć na Forum tematu "gasblending", interesuje mnie kurs "na max'a" - czyli mieszanie prawie wszystkiego z prawie wszystkim, ale w ramach mieszanek oddechowych
był gdzieś na Forum wątek zachwalający jakąś firmę szkoleniową za wiele cennych rad dotyczących gospodarki gazami w sprężarkowni, budowy sprężarkowni; kurs był pełen ponadnormatywnych informacji, proszę o link, albo walcie od razu namiar na prawdziwą sprężarkownię !
Stopień nurkowy: IANTD Trimix
Stopień instruktorski: IANTD Normoxic Tmx
Ubezpieczenie: DAN Pomógł: 2 razy Wiek: 47 Dołączył: 11 Sie 2006 Posty: 492 Skąd: Warszawa
Wysłany: 16-09-2010, 07:39
ElBacio napisał/a:
cejka78 napisał/a:
nie mogę odnależć na Forum tematu "gasblending", interesuje mnie kurs "na max'a"
Forumowy "styx" robi takie kursy w Warszawie - polecam. Mnie wymęczył wystarczająco mocno
Bacio
A dziękuję - popatrzyłbym też łaskawym okiem na forumowego Aliena - nie na darmo w temacie ITDA się dopisał !
~S
_________________ Someday we are all gonna di(v)e..
Stopień nurkowy: nTMX, FullCave
Ilość nurkowań rocznie: 50
Ubezpieczenie: DAN
Oznaczenie stage: CYBORG Pomógł: 7 razy Wiek: 53 Dołączył: 05 Gru 2008 Posty: 163 Skąd: Kraków
Wysłany: 16-09-2010, 10:39
Zapytaj też kurka z tutejszego forum. Bardzo ciekawie prowadzi taki kurs.
Stopień nurkowy: nTMX, FullCave
Ilość nurkowań rocznie: 50
Ubezpieczenie: DAN
Oznaczenie stage: CYBORG Pomógł: 7 razy Wiek: 53 Dołączył: 05 Gru 2008 Posty: 163 Skąd: Kraków
Wysłany: 17-09-2010, 07:10
Ano zrobiłem EANx Gas Blender
Czas: 3 popołudnia do późnej nocy, na koniec egzamin praktyczny, później zaoczny egzamin teoretyczny, nad którym trzeba było trochę posiedzieć (chyba niektórzy do tej pory go nie oddali )
Tematy, o ile pamiętam: właściwości tlenu, kompatybilność i czystość tlenowa, serwis butli, zaworów i automatów (praktyka), sporządzanie EANx różnymi metodami, ogóle zasady prowadzeniea sprężarkowni, obsługa banku gazów, ekonomia pracy, logistyka zaopatrzenia w mieszanki i takie tam...
A, i jeszcze niebezpieczeństwa związane z tym procederem (bardzo sugestywna prezentacja) i omówienie obowioązujących przepisów w tym temacie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum