Wysłany: 14-12-2010, 01:46 Rebreather SATORI PSCR partnera do "zakupu grupowego&am
SATORI rebreather, PSCR w cenie 1200euro + 1/2 transportu szukam partnera "do spóły" w celu zakupu rebreathera SATORI PSCR, wtedy będzie taka cena za ten sprzęt.
Regularna cena SATORI wynosi aktualnie 1500euro. Przy zakupie 2 sztuk lub więcej cena będzie taka jak podałem w tytule, czyli 1200euro. Cena z czeskim VATem (właściwa cena netto dla płatnika VAT wyniesie mniej jak 1000euro!!!
W skład wyposażenia SATORI wchodzi rebreather prawie kompletny (puszka z rebreatherem, BOV z wężami i mixblockiem).
Prawie, to znaczy trzeba jeszcze mieć co najmniej 1 butlę (najlepiej 2) z diluentem stanowiącą jednocześnie bailout (a najlepiej 2 identyczne 7 do 12l wraz z automatami pierwszego stopnia na każdą butlę, węże do podłączenia rebreathera ze mixblockiem i mixblocka z butlami i łączniki do zamocowania butli do rebreathera (albo do tego samego celu rama).
Więcej info o sprzęcie na stronie SATORIDIVING.com, opinie na rebreatherworld.com, http://www.dir-m.com/exkursionen/satori/ ogólnie w sieci niezbyt wiele informacji (żadnych negatywnych), jednak stopień komplikacji maszyny (a raczej jej brak) pozwala zrozumieć i wierzyć w niezawodność tego rebreathera.
W cenie jest podstawowe szkolenie, przez producenta, ale bez certyfikatu. (wyjazd do Ostrawy lub umówienie się w Jaworznie na koparkach, ale to najwcześniej wiosną)
Zainteresowanym podeślę na maila instrukcję obsługi rebreathera SATORI (po angielsku) jaką dostałem w trakcie rozmów (o ile nie zabroni mi tego producent o co zapytam)
Zakup nie jest dla mnie pilny, właściwie mam czas do wiosny.
Komunikacja tutaj lub przez PW lub andraxas@wp.pl
Jestem również otwarty na krytykę, może są powody aby odradzić ten zakup? Ale proszę o krytykę konstruktywną, z podaniem powodów i wskazaniem innej, "właściwej" wg. krytyka drogi.
Dyskusję nt. tego czy warto kupić SATORI oraz jakie inne opcje mamy do wyboru przeniosłem do działu "Rebreathery" - zapraszam do lektury: klik
Wojtek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum