Wysłany: 24-01-2011, 00:11 Warsztaty sprzętowe: dobór sprzętu (1 lutego 2011)
We wtorek 1 lutego w Bielsku-Białej w godzinach od 9:00 do max 19:00 odbędą się warsztaty dotyczące sprzętu nurkowego. Jest to część "sucha" - na "mokrą" można umówić się z Wojtkiem już później indywidualnie.
W planie jest:
-Dobór, dopasowanie i używanie sprzętu nurkowego w kontekście wykonywanych nurkowań - całość zadowoli zarówno nurków typowo rekreacyjnych, jak i technicznych.
-Jak się poprawnie wyważyć w różnych konfiguracjach oraz wytrymowanie i balans.
-Podstawy planowania nurkowań w kontekście doboru butli/twina.
-Podstawy dekompresji dla nurków rekreacyjnych.
Na warsztaty można zabrać swój sprzęt, jeżeli ktoś chce o nim porozmawiać.
Z tego co wiem koszty nie są wysokie a zakres wykładów dość obszerny więc gdyby ktoś z okolic Bielska Katowic Oświęcimia i nie tylko - chciał dołączyć to ......... Można się poznać i potem wspólnie nurkować .
Dodam także że może by było 1 wolne miejsce na ponadstandardowy kurs AOWD SDI/TDI zaczynający się w połowie lutego prowadzony przez dobrego nurka technicznego GUE Tech 2 ( w związku z tym obowiązuje na kursie konfiguracja DIR i kandydat musi mieć co najmniej 50 nurków aby nie zaniżać poziomu reszty) . Planujemy dobry wycisk więc w sumie może dołączyć ktoś kto ma AOWD a chciałby nabyć umiejętności .
Kurs odbywa się w suchych skafandrach i przewidujemy kurs NITROXOWY oraz kilka innych specjalizacji .
Wymagający instruktor .....
Jakby kto miał ochotę to na prv.
_________________ "Choćbym szedł ciemną doliną, Zła się nie ulęknę, boś Ty ze mną..."
Ja widziałem jego i jego ucznia w akcji
A z tego co wiem TWARDA SZKOŁA a i niepowtarzalna okazja aby naprawdę się nauczyć kilku mądrych rzeczy u jednego i drugiego instruktora.
Katarzyna_ napisał/a:
konfiguracja DIR mile widziana
Czytać nie ma możliwości zrobienia kursu w innej (jedyne odstępstwo to może flaszka 15 zamiast 2 x 12 ale to ostatnie udogodnienie flaszka musi mieć 2 zawory i trzeba dać rady zakręcić pod wodą oba ) co widać na zdjęciu już od dziecka dawno ćwiczę.Węże też DIR
A kolor suchego nie musi być czarny
Kasia napisała
kombinować i przerabiać
Co i tak skończy się DIR
_________________ "Choćbym szedł ciemną doliną, Zła się nie ulęknę, boś Ty ze mną..."
Warsztaty sprzętowe: dobór sprzętu - To prowadzi Wojtek Filip
A kurs AOWD - Klaudiusz Cichoński
Jak widać szkolimy się na całego .
Wojtku za ewentualne nieporozumienia przepraszam choć to dopiero by było Wojtek instruktorem SDI / TDI (zero dyskusji która organizacja najlepsza -od razu by było wiadomo )
ElBacio napisał/a:
Polecam tego instruktora
Kolega się nie martwi może się uda i jaki kurs u niego zrobić
(Pozostaje tylko pytanie ile ten kurs będzie kosztował i kiedy osiągnę wiedzę aby być na niego gotowym)
Pozdrawiam Sławek
Stopień nurkowy: a
Ilość nurkowań rocznie: 1
Ubezpieczenie: DAN
Oznaczenie stage: PawelW Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 12 Paź 2007 Posty: 448 Skąd: Pniewy
Wysłany: 25-01-2011, 18:26
slawek290 napisał/a:
Dodam także że może by było 1 wolne miejsce na ponadstandardowy kurs AOWD SDI/TDI zaczynający się w połowie lutego prowadzony przez dobrego nurka technicznego GUE Tech 2
Nie wiem jakie są standardy GUE bo nie nurkuję GUE co najwyżej poczytałem trochę o tym a kilka standardów mi się na razie nie podoba bo gdyby mi się podobały to pewno zrobił bym FUNDAMENTY .
NAPISAŁEM
Dodam także że może by było 1 wolne miejsce na ponadstandardowy kurs AOWD SDI/TDI
Ale jeżeli AOWD robi się dla osoby ze 100 nurami na koncie i nurach w widoczności 0.5m to chyba nie jest to standardowe AOWD o DIR nie wspomnę... i kilku innych rzeczach
Stopień nurkowy: GUE Tech2/TDI AdvTMX
Ilość nurkowań rocznie: 150
Ubezpieczenie: DAN PRO SLVR Pomógł: 1 raz Wiek: 52 Dołączył: 11 Wrz 2008 Posty: 177 Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 26-01-2011, 16:27
Paweł,
W innym wątku toczy się żywa dyskusja na temat popierania autorytetu instruktora jednej organizacji, drugą. Nie biorę w niej udziału bo uważam to za bezsensowne przekrzykiwanie się.
Kurs będzie prowadzony według standardów SDI w konfiguracji DIR. Ot i wszystko... GUE i moje Tech 2 nie ma z tym absolutnie nic wspólnego.
Do Sławka prośba o niełączenie tych dwóch organizacji w całość
Oznaczenie stage: PawelW Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 12 Paź 2007 Posty: 448 Skąd: Pniewy
Wysłany: 26-01-2011, 19:03
Klaudiusz napisał/a:
Kurs będzie prowadzony według standardów SDI w konfiguracji DIR. Ot i wszystko... GUE i moje Tech 2 nie ma z tym absolutnie nic wspólnego.
nie bądz taki skromny , mialeś chody u IT w SDI zrobiłeś SDI ... , choć IANTD ma bliżej do GUE ... ale pewnie instruktor GUE to tylko wkestia czasu chodzi po głowie co ??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum