Stopień nurkowy: Instrukotr Nurkowani
Ilość nurkowań rocznie: 250
Stopień instruktorski: Instrukotr Trener
Ubezpieczenie: DAN
Wysłany: 12-05-2011, 15:02 Nowy Instruktor Trener SSI programu TXR w Polsce
Chcąc zwiększyć zakres szkoleń oferowanych w Centrum Nurkowym Tryton, 5 maja wybrałem się na kurs instruktorskie Technical Extended Range do Niemieckiego Hemmoor.
Program TXR oferowany jest przez organizację SSI i stanowi kolejny etap rozwoju w oparciu o nurkowania głębokie.
Szkolenie Instruktorskie polegało na przygotowywaniu wykładów i prowadzeniu ćwiczeń w realnym czasie trwania kursu TXR.
Bardzo mile zaskoczyła mnie opinia moich instruktorów.
Reprezentując znacznie wyższy poziom niż ten po który certyfikat pojechałem zostałem wyróżniony uprawnieniami Instruktora Trenera i obecnie jestem drugim w Polsce Instruktorem Trenerem SSI mogącym szkolić na wszystkie poziomy edukacji nurka.
Dzięki nowym uprawnieniom jakie Centrum Nurkowe Tryton obecnie posiada poza kursami rekreacyjnymi w ofercie naszej szkoły znajdą się takie szkolenie jak Advanced Nitrox, Normoxic Trimix oraz Hypoxic Trimix.
Szkolenia będą prowadzone dla nurków technicznych jak również ich Instruktorów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum