Stopień nurkowy: GUE T2+, Cave
Ilość nurkowań rocznie: 365
Stopień instruktorski: emeryt :)
Ubezpieczenie: DAN/PROGLD
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 20-06-2011, 12:33 Warsztat 1 dniowy - wolny termin
Hej.
Pojawił mi się jeden wolny dzień na warsztaty o dowolnej tematyce - czwartek 30 czerwca.
Dzień ten można wykorzystać też na serwis sprzętu.
Zapraszam,
Wojtek
_________________ Bądź dobrej myśli, bo po co być złej ?
S. Lem
Po rozmowie z Wojtkiem chcialbym wstepnie zarezerwowac termin na warsztat dotyczacy doboru sprzetu do rekreacyjnego nurkowania.
Miejsce warsztatu: Łódź.
Termin: 30.06.2011
Ilosc osob: Aktualnie jestem sam, wiec optymalnie byloby znalezc jeszcze do 5 osob – dajcie prosze znac, czy jest ktos chetny.
Sala: poki co brak, ale intensywnie mysle
Zajecia mialyby sie skupic na doborze i dopasowaniu sprzetu (plyta, skrzydlo, butla, automat.) do rekreacyjnego nurkowania tak, aby nurkowac:
- wygodnie i biezpiecznie,
- aby automat z wezem byl tak dobrany, ze nie wypada z ust,
- skrzydlo takie, ze nie "lata po plecach",
- wywazenie takie, ze pas nie ciagnie brzucha do ziemi,
itp...
Warsztat odbywa sie bez uczestnictwa duzej ilosci wody typu basen, jezioro, morze itp. - potrzebna jest jedynie spokojna salka.
Po jego zakonczeniu mozliwa jest kontynuacja w kolejnym terminie zajec w wodzie dotyczacych np kontroli plywalnosci.
Stopień nurkowy: GUE T2+, Cave
Ilość nurkowań rocznie: 365
Stopień instruktorski: emeryt :)
Ubezpieczenie: DAN/PROGLD
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 20-06-2011, 14:13
Cześć Kangbaczen (niezły nick ) .
Pomysł bardzo fajny.
Żeby uściślić: w czasie takich zajęć przerobimy podstawy planowania i przygotowania nurkowań - nauczymy się określać ilość gazu potrzebną do zrealizowania planu nurkowego, a co za tym idzie wyliczymy jakiej butli potrzebujemy.
Opowiem jak skonfigurować resztę sprzętu - np. czy warto stosować długi wąż i jak to robić (jeżeli oczywiście dojdziemy do wniosku, że warto ).
Płyta uprząż albo jacket - porozmawiamy także o tym jak usprawnić jacket, który posiadamy, a nie koniecznie możemy zmienić.
...i tak o każdym kawałku sprzętu.
Generalnie po zajęciach powinniśmy umieć świadomie skompletować nasz sprzęcior - czyli kupuję dokładnie to co potrzebuję, bo wiem czego potrzebuję.
Pozdrawiam,
Wojtek
_________________ Bądź dobrej myśli, bo po co być złej ?
S. Lem
Nie „rzucajcie” sie wszyscy na to szkolenie, moze w nim wziac udzial maksymalnie 6 osob, zdecyduje kolejnosc zgloszen .
A tak juz na powaznie – jesli chcielibyscie wziac w nim udzial, a lokalizacja Wam nie odpowiada, to jestem/jestesmy (jesli moj kumpel sie ostatecznie zdecyduje) w stanie sie w rozsadnych granicach przemiescic (lokacje jak Swinoujscie, Przemysl, Bialystok nie wchodza w gre ), powiedzmy tak do 150 km.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum