Stopień nurkowy: Technical Cave Diver
Stopień instruktorski: SDI/IDF Instructor
Oznaczenie stage: STASZEK Pomógł: 19 razy Wiek: 39 Dołączył: 05 Sty 2008 Posty: 1017 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 13-05-2012, 11:33
Scubapro ma 2 rozmiarówki. starą i nową(gdzieś na forum był temat o tym - nie mogę znaleźć). ja mam starą rozmiarówkę(czyli stare xxl, wg nowego oznaczenia 3XL) i to będzie na pewno za duże dla Ciebie(ja pływam w nich w bucie equesa 47 i 48 ).
Stopień nurkowy: GUE T1 Pomógł: 27 razy Wiek: 41 Dołączył: 08 Cze 2010 Posty: 965 Skąd: Warszawa
Wysłany: 27-06-2012, 13:02
Muszę przyznać, że odzew przekroczył moje oczekiwania
Chciałbym podziękować Cichemu, Hubertowi, Tomkowi, Wojtkowi i sklepowi Shop4divers za wypożyczenie całej masy płetw do testów
Niestety sprawa nie jest zakończona - dojrzałem do wymiany butów w sucharze na mniejszy rozmiar
Na kalosz 42 Santi najlepsze były DiveSystemy, zmieniając but na mniejszy prawdopodobnie będę wybierał między nowymi Poseidonami, a Scubapro Jetfin
DiveSystem jest z niezrozumiałych powodów najdroższym jetfinem na rynku
Stopień nurkowy: STUDENT
Oznaczenie stage: $ Pomógł: 1 raz Wiek: 41 Dołączył: 08 Sie 2008 Posty: 191 Skąd: ZzZ FoTeLa :D
Wysłany: 28-06-2012, 21:51
bpiotrek napisał/a:
Muszę przyznać, że odzew przekroczył moje oczekiwania
Chciałbym podziękować Cichemu, Hubertowi, Tomkowi, Wojtkowi i sklepowi Shop4divers za wypożyczenie całej masy płetw do testów
Niestety sprawa nie jest zakończona - dojrzałem do wymiany butów w sucharze na mniejszy rozmiar
Na kalosz 42 Santi najlepsze były DiveSystemy, zmieniając but na mniejszy prawdopodobnie będę wybierał między nowymi Poseidonami, a Scubapro Jetfin
DiveSystem jest z niezrozumiałych powodów najdroższym jetfinem na rynku
Witaj! z Ciekawości zapytam jak oceniasz, porównujesz płetwy. Twoje subiektywne odczucia między
SCUBAPRO,DIVESYSTEM,POSEIDON?
Stopień nurkowy: GUE T1 Pomógł: 27 razy Wiek: 41 Dołączył: 08 Cze 2010 Posty: 965 Skąd: Warszawa
Wysłany: 29-06-2012, 11:45
Cytat:
Witaj! z Ciekawości zapytam jak oceniasz, porównujesz płetwy. Twoje subiektywne odczucia między
SCUBAPRO,DIVESYSTEM,POSEIDON?
Dopiero zaczynam "zabawę" innymi stylami pływackimi, więc przede wszystkim oceniałem subiektywne dopasowanie i komfort buta. Zależało mi na precyzyjnym manewrowaniu stopą i płetwą. Chodziło mi, żebym zaczął się uczyć nowego stylu, a nie wlaczył z materią.
Wydaje mi się, że kształt (lekko szersze) i długośc (najkrótsze) Poseidonów ułatwia manewrowanie nimi w porównaniu z innymi. To że są twarde nie jest odczuwalne po przesiadce z nie-jetów. Pod warunkiem, że próbowałem pływac kraulem z biodra
Porównania nie były do końca miarodajne bo część płetw miałem w złych rozmiarach (za małe), więc oceniałem na wyrost, że płetwa pracuje ok, ale już but nie pasuje dobrze.
Do Santi 42 powinien być Poseidon i Scubapro XXL, a miałem tylko XLki.
Stopień nurkowy: STUDENT
Oznaczenie stage: $ Pomógł: 1 raz Wiek: 41 Dołączył: 08 Sie 2008 Posty: 191 Skąd: ZzZ FoTeLa :D
Wysłany: 29-06-2012, 17:05
Do SANTI 42 - rozmiar XXL. Jak będziesz potrzebował jeszcze daj znak mamy testowe POSEIDONY. Ale do rozmiaru 42 chyba XL. No chyba ze masz ROCK BOOTSY z rzepem. Ja mam nogę 47 i klasycznego buta SANTI do suchego i mam XXL płetwy ze sprężynami XL
Stopień nurkowy: Full Cave, GUE T1
Ilość nurkowań rocznie: 50
Ubezpieczenie: DAN SPTSLV Pomogła: 3 razy Wiek: 54 Dołączyła: 09 Sty 2008 Posty: 445 Skąd: stolica i okolica
Wysłany: 20-11-2012, 22:05
Dobry wieczór,
Temat z przed pół roku a niemal a apel aktualny i dziś .
Do eksperymentów basenowych pożyczę jety inne niż Tridenty (te za sprawą Szydercy miałam już możliwość przetestowania). Poszukiwany mały rozmiar pasujący na but neoprenowy 39/40 czyli najprędzej L może XL. Pole bitwy - któryś z basenów warszawskich alternatywnie będę na sobotnich Demo Night więc mogę pod czujnym okiem właściciela poużywać i nie zepsuć .
W Tridentach odczuwalny dyskomfort w okolicy podbicia więc spróbuję metodą 'na Kopciuszka' znaleźć najwygodniejszy model.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum