Wysłany: 25-06-2012, 11:45 Ciekawe ksiązki dotyczące nurkowania.
Witam !!
Założyłam ten temat, abyście zamieszczali tutaj tytuły książek, które warte są przeczytania. Interesuje mnie bardziej tematyka książek o nurkowaniu wrakowym
Pozdrawiam, Justyna.
Stopień nurkowy: GUE T2+, Cave
Ilość nurkowań rocznie: 365
Stopień instruktorski: emeryt :)
Ubezpieczenie: DAN/PROGLD
Oznaczenie stage: WAF Pomógł: 125 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 11932 Skąd: Warszawa
Wysłany: 25-06-2012, 11:51
Cześć Justyno.
Ciekawy temat, jako jego uzupełnienie polecam dział Biblioteka na naszym forum.
Pozdrawiam,
Wojtek
_________________ Bądź dobrej myśli, bo po co być złej ?
S. Lem
Stopień nurkowy: CCR HH
Ilość nurkowań rocznie: 100
Stopień instruktorski: MSDT
Wiek: 38 Dołączyła: 02 Kwi 2012 Posty: 174 Skąd: Warszawa
Wysłany: 25-06-2012, 12:58
Hej:)
Ja się zaczytywałam w "Głębokim Zanurzeniu" Kevina McMurraya. O nurkowaniu na Andrea Dorii, jednym z najsłynniejszych wraków. Przeczytałam kilka razy, jednym tchem:)
Poza tym polecam: "W pogoni ze cieniem", "Ostatnie nurkowanie", no i mniej wrakowo, a bardziej jaskiniowo "Mrok" i "Pod ciśnieniem".
_________________ Brak poczucia humoru nie zawsze jest dowodem powagi.
Stopień nurkowy: AdvNx
Ilość nurkowań rocznie: 50
Oznaczenie stage: MASZUN
Wysłany: 26-06-2012, 12:14
Książki traktujące o nurkowaniu (także na wrakach) pisze Clive Cussler. Czasami trzeba przymknąć oko (podnoszenie Titanica), ale są to przede wszystkim przygodówki.
Tytułami nie ma co sypać, bo w każdej z jego książek poruszany jest temat jakiegoś wraku
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum